• van Kaat

50 tips voor leuke spellen: bordspellen, kaartspellen en gezelschapsspellen

Bijgewerkt: 29 apr 2020

Zaterdagavond: spelletjesavond. Alhoewel, afgelopen vrijdag was er spontaan een logeerfeestje en werd ook het ene na het andere spel gespeeld. Spelletjes spelen is dus gewoon superleuk! De favoriete spellen zijn op dit moment Pictionary Air, Ticket to Ride, Azul, Monopoly en Exploding Kittens. Benieuwd welke spellen wij nog meer hebben? Kijk dan mee in onze spelletjeskast.

Kaartspellen

Als wij op pad gaan, nemen we altijd een paar kaartspellen mee. Deze spellen zijn namelijk superleuk en duren niet lang. Voordeel is ook dat deze spellen in een klein doosje zitten, dus lekker praktisch om mee te nemen in je tas. Wat ook heel fijn is, is dat het meestal redelijk makkelijke spellen zijn, dus je kan snel beginnen.

· Exploding Kittens

· Ligretto

· Uno

· Start 11

· Jaipur

· Qwirkle

· Koehandel

· Skip-Bo

· Saboteur

· Beverbende (tip van volger)

· Camel Up (tip van volger)

Familiespellen

Met iedereen aan tafel een spel spelen, blijft leuk. Zak chips en frisdrank erbij op tafel, gezellig! Pictionary Air en 30 seconds zijn leuke spellen voor als je met een grotere groep bent. Bij deze spellen speel je namelijk in teams tegen elkaar. De andere spellen kan je met minder spelers doen, dus leuk voor een spelletje met je kids. De meeste van deze spellen zijn er ook in junior varianten.


· Pictionary Air

· Azul

· Lynx

· 30 seconds

· Splendor

· Ticket to Ride Europa

· Doolhof

· Risk

· Stratego

· Monopoly

· De Kolonisten van Catan

· Carcassonne (tip van volger)

· Cluedo (tip van volger)

· De kwakzalvers van Kakelenburg (tip van volger)


Leerzame spellen

Terwijl je spelletjes speelt, kan je kind meteen wat leren. Leuke is dat ze dat zelf waarschijnlijk niet 's doorhebben. En wie weet leer je zelf ook nog wat! Sommige spellen hebben namelijk speciale vragen of opdrachten voor ouders!


· Yahtzee

· Galgje

· 5 seconden

· Wijsneus

· Qwixx

· Woordzoeker

· Squla bordspel

· Rummikub

· Set

· Triominos

Reactiespellen

Test of je een goed reactievermogen hebt met deze spellen! Dit soort spellen hebben meestal wel een competitief effect op iedereen, dus het kan er wel 's heel fanatiek en luidruchtig aan toe gaan!


· Bank Attack

· Dobble

· Halli Galli

· Vlotte geesten

· Jungle speed

· Bop it!

· Speed cups

· Boggle

Denkspellen

Is er niemand die een spel wilt spelen? Dan kan je een van deze spellen doen! Ze zijn uitdagend, echte breinbrekers. Zo moet je bijvoorbeeld een oplossing bedenken of een route vinden. De meeste spellen hebben verschillende opdrachten.


· Icosoku

· Smart Games IQ Puzzler

· Unlock

· Smart games Atlantis Escape

· Temple Trap

· Laser Maze

· Brainbox de wereld rond

· Gravity Maze

· Rubik’s kubus

Kinderspellen

Kinderspellen, oftewel spellen die kids heel erg leuk vinden en uren achter elkaar kunnen blijven spelen. Terwijl je zelf het na twee potjes wel hebt gezien!


· Wie is het?

· Throw Throw Burrito

· Mimiq

· Dokter bibber

· Twister

· Baobab

· Jenga

· RaRa, wat ben ik?

· Zeg geen ja, zeg geen nee


927 keer bekeken0 reacties