top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Monopoly, het perfecte cadeau voor jong en oud!

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022


Op zolder vonden mijn kids mijn oude monopolyspel. En met oud bedoel ik dus echt oud: het klassieke spel met guldens! Die werd meteen favoriet. Dus de andere Monopoly spellen verhuisden naar zolder. Het spel is echt bijna stuk gespeeld, dus aan vervanging toe. En juist dit klassieke Monopoly spel komt nu opnieuw uit. Superleuk dus dat wij van Hasbro het nieuwe Monopoly classic spel mochten testen.

Monopoly review

Monopoly review spel

Monopoly, wie kent het niet?

Als je van spelletjes houdt, dan heb je vast en zeker een Monopoly spel in huis. Een heel populair spel wat in vele varianten te krijgen is. Van Monopoly Junior tot Monopoly gamer met Super Mario. Wij hadden zelf Monopoly Junior, Monopoly gekke geldautomaat, monopoly op de WII en dus mijn oude monopoly spel. Ook speelden mijn dochtertjes Monopoly Empire bij vriendjes. Een favoriet spel bij ons thuis dus!

Monopoly review bordspel

Nieuwe pionnen

De nieuwe editie is het oude vertrouwde spel in een nieuw jasje met nieuwe pionnen. Een paar van die pionnen zijn gekozen door Monopoly fans van over de hele wereld. Zij kozen een badeendje, een Tyrannosaurus Rex en een pinguïn. De andere pionnen zijn een hond, een kat, een hoge hoed, een sportauto en een slagschip.

Monopoly review pionnen

Straten veilen en onderhandelen

Wat ook nieuw is, is de uitgebreide info op de straatkaartjes. Erg handig, hoef je niet elke keer opnieuw de handleiding erbij te pakken. Over handleiding gesproken: die hebben we weer ’s goed gelezen. Want wij gebruikten blijkbaar onze eigen regels. Zo moeten we nu verplicht de straat waar je op komt kopen. Wil je ‘m niet, dan veilt de bank de straat onder alle spelers. Dat betekent dus tegen elkaar opbieden en onderhandelen. En daar is de een nu nog wat beter in dan de ander. Leuk dat hierdoor iedereen nog fanatieker wordt!

Spel Monopoly review

“Monopolyen”

Als je denkt dat het spel door het verplicht kopen en veilen korter duurt, heb je het mis! Je moet namelijk doorspelen totdat er nog maar 1 speler over is. Dus bij het logeerpartijtje laatst zijn de kids zaterdagmiddag begonnen en op zondagmiddag was eindelijk de winnaar bekend. Voor mij is dat echt veels te lang. De kids daarentegen vonden het juist geweldig: wakker worden en meteen weer “Monopolyen” . Tja, het spel is zo populair dat we er een nieuw werkwoord bij hebben!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page