top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review spel: actief kaartspel Throw Throw Burrito

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Super om in deze Corona tijd een pakket vol spellen te krijgen! Wij zijn namelijk gek op bordspellen en kaartspellen. Maar inmiddels hebben we alle spellen uit onze spellenkast allemaal al (een paar keer) gedaan. Dus elke dag proberen we nu een nieuw spel uit uit het spellenpakket wat we van Asmodee kregen.

Review spel: actief kaartspel Throw Throw Burrito

Schattige squishies

Dit spel, Throw Throw Burrito, trok meteen de aandacht van mijn jongste dochtertje. Door het venster in het deksel zag Evie namelijk meteen al ‘schattige’ squishies. Twee squishies in de vorm van een burrito. En door de omschrijving op het deksel ‘a dodgeball card game’ heeft ze meteen het idee dat ze met die burrito’s mag gooien net als bij trefbal.


Engelse les

In de Engelse handleiding (meteen weer thuisles Engels gedaan!)leest Evie dat het inderdaad is wat ze hoopte: een kaartspel waar je kaarten moet verzamelen waardoor je burrito’s mag gooien op de andere spelers! Vrolijke kaarten waar gekke dieren met grappige namen als Jelly Jelly, Barky Sharky en Licky Chicky op staan. De uitleg is duidelijk en het spel simpel, dus met haar zus probeert ze het spel meteen uit.

Review spel: kaartspel Throw Throw Burrito

Snel reageren

Het grappiger aan het spel is dat je tegelijkertijd aan de beurt bent. Daardoor wordt het competitie gevoel meteen aangewakkerd. Je wilt gewoon sneller zijn dan de ander. Maar, wel ook meteen goed op de kaarten letten, want is er een Duel, Brawl of War kaart, dan moet je snel een burrito zien te pakken. Een burrito die je op de andere spelers moet gooien en een burrito die je van andere spelers moet ontwijken. Want als je geraakt wordt, krijg je een bont en blauwe burrito.


Burrito gooien

Tijdens het gooien van de burrito’s gaat het er fanatiek aan toe. Van zo hard mogelijk gooien tot de meest rare sprongen om een aankomende burrito te ontwijken. Wel handig om hiervoor goed de ruimte te hebben, want iedereen is aan het lopen, springen en gooien… Er kan dus wat sneuvelen in je huiskamer, je bent gewaarschuwd! Je snapt dat het dus in je voordeel werkt als je een beetje goed kan gooien en richten.

Review spel:  Throw Throw Burrito

Grappig en actief spel waarbij de kids de grootst lol hadden met op elkaar gooien. Omdat ze zo fanatiek speelden, waren ze na de een paar potjes ook wel toe aan rustpauze met een lekker koel drankje! Een echt actief en grappig spel dus, waardoor ik het een origineel spel vind. Getest en goedgekeurd, dit spel is een blijvertje.


Wil je nog meer cadeautips voor spellen? Of tips voor cadeautjes op een kinderfeestje? Kijk dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page