top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: spellen Unlock! en Splendor

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Vakantie, dat betekent ook weer meer tijd samen met je gezin. Bij ons betekent dat ook altijd meer spellen spelen. Juist omdat we best vaak spelletjes spelen, waren we dan ook superblij met het spellenpakket wat we van Asmodee kregen. Wij probeerden de spellen Unlock! en Splendor uit.


Unlock!1: ontsnappingsavonturen

Een escaperoom, daar willen mijn dochtertjes echt een keer naar toe. Vooral na het kijken van het tv programma The Big Escape. Het spel Unlock! is een soort van escaperoom, maar dan gewoon bij je thuis. Dus daar waren we erg benieuwd naar!

Review: spellen Unlock! en Splendor

Na het downloaden van de gratis app, kan je meteen het leerspel doen, de tutorial. Door te spelen kan je het spel meteen leren, dus geen lange handleiding die je eerst moet doorlezen. Heel fijn! Door deze tutorial leer je hoe je het spel moet spelen en moet nadenken. Welke combinaties je kan maken om raadsels op te lossen, codes te ontcijferen en door kan naar de volgende kaart.


Niet dat je hierdoor meteen alles snel kan oplossen. Want er zitten echt een paar hele moeilijke kaarten bij. Die kregen we echt niet opgelost. Gelukkig kon je een hint vragen via de app. Niet dat daarmee altijd meteen het kwartje viel trouwens… Lukt het echt niet, dan kan je de oplossing vragen. Dus ontsnappen dat lukt je sowieso!

Review: spellen Unlock!

Gelukkig maar dat je altijd kan ontsnappen, want die wegtikkende tijd en muziek op de app zorgt voor stress en spanning. 60 minuten lijkt veel op het spel op te lossen, maar dat kan snel minder worden door een foute code in te voeren. Dat kan zelfs zorgen voor een min tijd, dus dat je niet op tijd ontsnapt bent. Dat hadden wij bij het derde spel. Er zitten namelijk naast de tutorial drie escape spellen in.

Nadeel van dit spel is wel dat je het spel niet heel vaak kan spelen, nadat je alle drie de spellen hebt gedaan. Tenzij je het spel natuurlijk pas na een paar maanden weer pakt, dan weet je misschien de oplossingen niet meer. In de tussentijd kan je gratis Unlock! spellen spelen via printandplay. Moet je wel even zelf de kaarten printen en knippen.


Wij vinden Unlock! echt een aanrader. Wel voor de wat oudere kinderen of als je het samen met je kinderen doet. De codes zijn namelijk best lastig te ontcijferen! Het spel heeft ons in ieder geval licht verslaafd gemaakt aan escape rooms. Dus naast dat we nog zo’n spel gaan kopen, staat nu ook een bezoek aan een echte escape room op de planning!

Review: spellen  Splendor

Splendor

Hou je van tactische spellen, dan is Splendor echt een aanrader. Je moet namelijk niet alleen over je eigen acties goed nadenken, maar ook de acties van de andere spelers in de gaten houden. Het gaat er namelijk om wie als eerste 15 edelstenen en daarmee prestigepunten heeft.


Klinkt misschien een beetje saai als ik het zo zeg, maar het spel is elke keer anders. Dat komt door de basiskaarten die elk spel weer wisselen. Na twee keer spelen heb je perfect door wat jou tactiek is. En weet je ook hoe je een andere speler kan dwarszitten. Dat is ook wel nodig, want meestal lopen de scores van alle spelers ongeveer tegelijk op. Dus dat zorgt voor de nodige spanning en competitiegevoel.


Na een potje spelen, wat maximaal een half uur duurt, wil je meteen nog een keer. Andere tactieken proberen en sneller edelstenen verzamelen. Leuk spel voor ‘even een spelletje spelen’. Twijfel je? Probeer het spel dan eerst even uit via de printandplay.

Tips voor leuke spellen

Wil je nog meer tips voor leuke spellen? Lees dan mijn blog waar ik je een kijkje geef in onze spellenkast! Wil je meer weten over mijn kinderfeestjes? Klik dan hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page