top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review spel: Pincode


Kennen jullie dat spel Mastermind van ‘vroeger’nog. Dat spel met zo’n bruin gatenbord waar je de juiste kleuren combinatie moest raden? Dat deed ik echt vaak. Daarom vond ik het ook superleuk dat ik gevraagd werd door Blackhouse Games om het spel Pincode uit te proberen. Dat is namelijk een soort mastermind 2.0. Of het een aanrader als cadeautje is, lees je in mijn blog.

Review spel pincode kinderfeestje

Digitaal dobbel spel

Het spel zit in een compact doosje (handig om mee te nemen op vakantie) met een scoreblok, speciale dobbelstenen vier pennen en een inlogcode voor de app. De bedoeling van het spel is om een vier cijferige code, de pincode, te kraken. Een pincode die wordt bepaald door de app.


Speluitleg Pincode

Om de beurt gooi je met vier dobbelstenen. Daar maak je een combinatie van (kies een volgorde)en voer je in op de app. Die geeft aan of en zo ja hoeveel cijfers er goed zijn (dus in je code zitten) en of ze op de juiste plek staan. Door steeds nieuwe cijfercombinaties te gooien, kom je steeds meer cijfers uit je pincode te weten. Je mag drie keer raden of je de goede code hebt gevonden.

Review spel pincode kinderfeestje app

Pincode scoreblok

De gegooide cijfercombi’s schrijf je elke beurt op op je scoreblok. Ook kan je daar meteen opschrijven hoeveel cijfers er goed zijn uit die combi en hoeveel er op de juiste plek staan. Handig is dat er een rijtje met cijfers boven staat. Dan kan je daar meteen cijfers wegstrepen waarvan je zeker weet dat ze niet in je code zitten.


Makkelijk, maar uitdagend dobbelspel

Na het scannen van de QR code en het invullen van de toegangscode konden we het spel meteen spelen. In de app werd het spel namelijk kort en duidelijk uitgelegd. Het idee is vrij simpel, maar de goede pincode echt niet! en dan hebben wij alleen nog maar de makkelijke variant gespeeld, dat belooft nog wat. Simpel maar toch echt een uitdaging, dat vind ik superleuk.

Review spel pincode kinderfeestje uitleg

Alleen of samen

Wat ook leuk is, is dat je dit spel alleen, maar ook met z’n vieren kan spelen. Omdat je allemaal tegelijk je eigen pincode moet oplossen, is iedereen bij elke beurt bezig. Ook de gooicombinaties van je medespelers geven je namelijk aanwijzingen of het de goede cijfers zijn!


Grappig om je medespelers te horen zeggen dat ze in de goede richting zitten, maar de volgende gooi helemaal verbaasd zijn dat die gedacht dus totaal niet klopte. Ok, niet alleen mijn medespelers, ook ik had dat een paar keer! Verbazing (he, hoe kan dat nou???) en frustratie (waarom gooit niemand de goede cijfers?) horen wel een beetje bij dit spel dus.


Logisch nadenken

Alleen spelen kan, maar met meerdere is het wel veel leuker! Dan blijft het namelijk niet bij één rondje de code kraken. Bij ons was na een keer proberen, meteen ‘best of 3’, wat al snel veranderderde is ‘best of 5’. En hoe vaker je het spel speelt, hoe beter je ontdekt hoe je logisch moet denken om de pincode te achterhalen. En dan heb je ook nog de timer als extra trigger voor het wedstrijd gevoel. Je zet namelijk je eigen timer in de app stop als je denkt de code te weten. En de snelste wint natuurlijk.

Review spel pincode kinderfeestje speluitleg

Hoe lang het spel duurt, hangt af van je geluk met gooien en de hoeveelheid goede cijfers. Dat kan redelijk snel gaan. Ik gooide bijvoorbeeld spontaan mijn goede code bij de tweede beurt! Maar dat is echt puur geluk, het spel duurt ongeveer 15 minuten per code. Waar het bij ons niet bij bleef, nu we meteen nog een code wilden kraken.


Is de jarige of jijzelf gek op codes kraken en dobbelspelletjes? En 8 jaar of ouder? Dan is dit spel een echte aanrader als cadeautje!


Nog meer tips voor leuke spellen

Wil je nog meer leuke tips voor spellen? Kijk dan ’s naar mijn grote spellenblog. Hierin staan tips voor bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen met uitleg erbij. Ook dit spel heb ik daar in gezet, nu we het echt een succes vinden!


Kinderfeestje

Neem ook meteen een kijkje bij mijn kinderfeestjes, zoals het professorfeest, Pokemonfeest en zeemeerminfeest. Omdat ik draaiboeken en feestpakketten verkoop waarmee je makkelijk zelf een kinderfeestje thuis kan organiseren, blog ik ook over traktaties en cadeautips zoals spellen. Bij kinderfeestjes horen immers traktaties, taarten en cadeautjes!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page