top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: spellen WoordWizzard en What do you meme family

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

Zaterdag was het weer gezellig bij ons thuis. We vierden met vrienden alsnog de verjaardag van de meiden. Voordeel van in de zomervakantie jarig zijn: veel feestjes vieren! Ze kregen niet alleen cadeautjes van onze vrienden, maar de post bezorgde ook twee spellen voor een review: What do you Meme Family en Woordwizzard. Die twee spellen werden meteen getest. Wil je weten of deze spellen een cadeau tip zijn, lees dan verder!

Review: spel WoordWizzard

What do you Meme Family

Kort samengevat is What do you Meme Family van Megableu een spel waarbij je grappige teksten bij de meest gekke foto’s moet vinden. De teksten staan op kaartjes die je aan het begin van het spel krijgt. Degene die als eerste aan de beurt is, trekt een fotokaart van de stapel en zet die op de ezel neer. Iedereen bekijkt de foto en kiest dan welke tekst er het beste, nou ja grappigste dus, bij past. Hoe gekker hoe beter!


Degene die de fotokaart trok, mag beslissen wie de beste combi van foto en tekst maakte. Die krijgt een punt. Iedereen vult daarna zijn tekst kaarten weer aan tot zeven. En dan is de volgende aan de beurt om een foto te kiezen. Dat gaat zo door tot er een winnaar is: degene die als eerste 5 fotokaarten heeft, heeft gewonnen.

Review: spel What do you meme family

Simpele spelregels zorgde ervoor dat de vijf snel met het spel konden beginnen. Alleen al de eerste foto leverde veel gelach aan tafel op. En dan hadden ze nog niet ’s een tekst erbij bedacht! Terwijl ook die teksten alleen al gegrinnik opleveren bij de spelers. Je zal maar de kaart trekken met “wanneer je de langste scheet van je leven laat” of “wanneer je erachter komt dat je iets smerigs moet ontleden tijdens de biologieles”. Bijna elke fotoronde werd gelachen, de ene keer wat harder dan de andere keer.

Review: spellen WoordWizzard en What do you meme family

Mijn jongste laat mij regelmatig de meest gekke filmpjes op haar telefoon zien. Zij ligt dan echt in een deuk, terwijl ik voor de zoveelste keer zeg: “dit is echt niet mijn humor”. Manlief en mijn oudste zien er echter wel de humor van in (zal aan mij liggen dus!). Dus dit spel past perfect bij kinderen (en volwassenen) die graag naar dat soort filmpjes kijken. Het gaat namelijk om hetzelfde, maar dan met foto’s. Perfect spel dus voor degenen die gek zijn op gekke filmpjes. Vooral leuk met een groepje kids vanaf een jaar of 8 die een telefoon hebben en dus bekend zijn met memes. Leuke cadeautip voor bij mijn challengefeestje!


WoordWizzard

WoordWizzard is een woord dobbelspel. Op de dobbelstenen staan plaatjes van categorieën. Er zijn veel verschillende categorieën: van speelgoed / spellen en sporten tot landen, snoep en dieren. Voor ieder wat wils dus!


Degene die mag beginnen dobbelt alle dobbelstenen en kiest zijn favoriete categorie uit. Daarna mag de rest om de beurt een dobbelsteen uitkiezen. Heeft iedereen een dobbelsteen, dan trekt degene die aan de beurt is een letterkaart. Dat is de kaart waarop de beginletter voor alle categorieën staat. Zodra de zandloper is omgedraaid, probeert iedereen voor zijn categorie drie woorden met de getrokken beginletter op te schrijven.

Review: spellen WoordWizzard en What do you meme family partyspel

Heb je al je woorden bedacht of weet je er geen meer, dan kan je ook nog woorden voor de andere spelers bedenken en opschrijven. Als jij namelijk dezelfde woorden als andere spelers in hun categorie hebt, betekent dat minpunten voor hen! Je kan dus als je wilt lekker ‘pesten’ in dit spel. De winnaar is degene die als eerste 15 punten heeft, dus 15 goede woorden die andere niet als antwoord hadden.


Ook al heb je 45 seconden en lijken de categorieën best simpel, dat is het echt niet! Natuurlijk wil je niet de meest voor de hand liggende antwoorden geven. Dan bestaat namelijk de kans dat medespelers dat woord ook hebben en heb je geen punten. Dat levert best wel wat stress op, maar ook de meest unieke of gekke antwoorden. Dus gelach om elkaars antwoorden en elkaars gestress. Niet alleen de kids, maar ook wij (de volwassenen)vinden het een leuk en uitdagend spel! Een spelletje waar je waar je wel al wat woorden voor moet kennen, dus vanaf ongeveer 10 jaar een aanrader.

Review: spel WoordWizzard  categorie raden

Wil je nog meer inspiratie voor kinderfeestjes, bordspellen, dobbelspellen of kaartspellen? Klik dan hier voor mijn grote spellenblog, hier voor mijn dobbelspellenblog en hier voor mijn kaartspellenblog.

ความคิดเห็น


bottom of page