top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor het unicornfeest: een kinderfeestje thuis in eenhoorn sfeer!

Bijgewerkt op: 3 apr. 2023

Eenhoorns zijn en blijven schattig met al die vrolijke kleuren! Daarom is het ook superleuk om een eenhoornfeest thuis te organiseren. Met mijn unicornfeest neem je de kinderen mee in een regenboogwereld. Ze maken eenhoornmaskers en een regenboog, doen een speurtocht naar unicornpoep en meer! Geef het kinderfeestje helemaal in regenboogsfeer; van traktaties tot decoratie. Hoe je dat kan doen, lees je in deze blog.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje regenboog wolk cupcake

Feestversiering unicorn

Vlaggetjes voor slingers en prikkers met eenhoorns vind je in het draaiboek. Hieronder zie je een voorbeeld van de vlaggetjes bij het draaiboek. Die kan je printen zoveel als je wilt. Bij eenhoorns denk je ook meteen aan regenbogen. Door verschillende kleuren ballonnen aan elkaar te knopen of naast elkaar op te hangen, maak je een regenboog. Maar dat kan natuurlijk ook met stroken crêpe papier. Hang daar een paar plukken watten bij als wolkjes. Wolken uit wit papier knippen kan ook.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje uitnodigingen

Waterballonnen zijn er in veel verschillende kleuren. Handig dus voor bij het versieren van dit themafeestje! Blaas je de waterballonnen op, dan blijven ze mini. Leuk om deze in een doorzichtige vaas of potjes op tafel te zetten. Alle maal verschillende kleuren bij elkaar. Of juist in ieder potje een andere kleur. Wel neerzetten in de goede volgorde van de regenboog dan hè! Een folieballon in regenboogvorm en kleur kopen is natuurlijk ook leuk. Of koop een ballon van het cijfer van de leeftijd van de jarige in regenboogkleuren.


Kom samen met de jarige alvast in de feeststemming door samen een groot unicornhoofd te knutselen. Veel meer dan een lege doos en knutselpapier heb je daar niet voor nodig. Deze unicorn maakte mijn dochtertje een paar jaar geleden als surprise voor Sinterklaas in de klas.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje surprise

Kinderfeest unicorn regenboog taart

Mijn dochtertjes en ik vinden een verjaardag altijd een goed excuus om een ‘proeftaart’ te bakken. Dus een week voor de verjaardag een nieuwe taart proberen te bakken en versieren. Want tja, dan weet je tenminste hoe het goed moet op de feestdag zelf! Maar dat betekent wel eerst een keuze maken wat voor lekkers het wordt. Want je hebt echt zoveel mogelijkheden in dit thema.

unicorn eenhoorn taart kinderfeest verjaardag

Unicorntaart

Deze taart vind ik er echt supergaaf uitzien. En toch was hij best makkelijk om te maken. Mijn jongste bakte deze taart namelijk zelf samen met een vriendinnetje. Hoe je deze maakt, lees je in mijn unicorntaart blog.

unicorn eenhoorn kinderfeestje thuis cupcake traktatie

Unicorn cupcakes

Cupcakes zijn eigenlijk gewoon mini taartjes. Dus ook die mogen niet bij de taart ideeën voor op je kinderfeestje ontbreken. Deze cupcakes met regenboog zijn makkelijk te maken. Je koopt of bakt cupcakes. Daar smeer je een laagje blauwe botercrème (of kant en klare topping) op. Het blauw krijg je door een paar druppeltjes blauwe voedingsmiddelen kleurstof door de crème of topping te mengen. Daarna zet je een regenboog zure mat op het cakeje. Om te zorgen dat deze stevig staat, leg je er een paar mini marshmallows tegenaan. Dat zijn dan meteen wolkjes onderaan de regenboog. Ziet er leuk uit toch!

Eenhoorn cupcake

Deze cupcakes maakte mijn jongste met een pak paashaas cupcake bakmix van AH. In plaats van lange oren, gebruikte ze de helft als schattige oortjes. Met de rest van het fondant maakte ze hoorns. Je lees er alles over in deze paashaas eenhoornblog.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje regenboog cupcake traktatie

Regenboog cupcake

De regenboog cupcake is erg populair bij kinderen om zelf te bakken. Is ook een leuke activiteit waar je wel even mee bezig bent. Het beslag moet namelijk in veel verschillende kleuren worden gemaakt. En dan ook nog in laagjes in de cupcakevormpjes doen. Hoe je deze maakt, lees je in mijn regenboog cupcake blog.

confetti cupcake hema unicorn kinderfeest

Regenboog cupcake funfetti

Nog meer regenboog cupcake variaties! Deze met regenboog gespikkelde cupcakes bakten we met de Hema Funfetti bakmix. Ging makkelijk en snel!

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje pinata cupcake

Piñata cupcake

Ook superleuk en lekker is een piñata cupcake: een cupcake met een verrassing in! Een beetje magisch en vol met alle kleuren van de regenboog. Perfect voor bij het unicornfeestje dus! Je leest alles over deze pinata cupcake in mijn blog piñata verrassing.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje regenboog kwarktaart

Regenboog kwarktaart

Deze taart ziet echt insta waardig uit met alle gekleurde laagjes! Deze taart is niet moeilijk om te maken. Maar het is wel een taart waar je even wat tijd voor nodig hebt. De laagjes moeten bij iedere nieuwe kleur namelijk even opstijven in de koelkast. Lijkt jou dit wel wat? Lees dan mijn regenboog kwarktaart blog.


Discodip taart

Deze taart kan eigenlijk wel op elk feestje. Hij ziet er namelijk super feestelijk uit! Door alle gekleurde discodip spikkels past deze wel perfect bij het unicornfeest. Wel een beetje een uitdaging om alle discodip op de taart te krijgen. Mijn dochtertje Evie had daar gelukkig een trucje voor gezien. Kijk voor alle uitleg van deze taart in mijn discodiptaart blog.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: discodip taart unicorn eenhoornfeestje

Eten en drinken

Alle kleuren van de regenboog zijn wel lekker praktisch! Koop bijvoorbeeld een paar verschillende kleuren siroop. Of meng (siroop)water met verschillende kleuren voedingsmiddelenkleurstof. Het drinken kan je schenken in witte of roze papieren bekertjes waar je unicorn oogjes op tekent. Dus twee boogjes met een paar wimpers aan.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje regenboog pannenkoeken

Met de kleurstof kan je ook spaghetti in alle kleuren maken. Net als pannenkoeken trouwens, lees daarvoor mijn pannenkoekblog. Kleurstof heb je niet nodig voor een gekleurde fruitspies met aardbei, ananas, kiwi, druif. Ook voor een pizza niet als je deze met bijvoorbeeld paprika, pesto, ananas belegd.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje lunch

Ga je voor een feestlunch? Dan is Fairy Bread superleuk! Dat is eigenlijk gewoon brood met boter en daarop een flinke lading gekleurde spikkels. Noem ze regenboog broodjes en het past perfect in het thema.


Het eten en drinken kan je in bekertjes en op borden doen in regenboog kleuren. Bij Hema hebben ze bijvoorbeeld wegwerpbekers met een regenboog op.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn regenboog traktatie eenhoornfeestje

Traktaties unicorn eenhoorn

Ook de traktaties kan je in eenhoornthema maken. Nu wel op dit moment in lockdown zitten, geef ik veel coronaproof traktatie tips.


Een echte coronaproof traktatie is regenboog in een bakje. Coronaproof nu het eetbare deel skittles in uitdeelzakjes zijn. Dus je koopt ze per stuk verpakt. Hoe je deze maakt, lees je hier.


Deze leuke regenboog spekjes zag ik bij de Hema liggen. Daar kan je in combinatie met marshmallows makkelijk een vrolijke traktatie van maken! Om en om op een lange saté prikker en klaar ben je!

Unicorn kinderfeestje thuis traktatie regenboog spekjes

Deze unicorn beker is door de losse snoepjes niet coronaproof. Maar dat kan je er wel van maken door lange gedraaide spekken die per stuk verpakt zijn erin te doen.

Tips kinderfeestje thuis organiseren: traktatie unicorn eenhoornfeestje

Bugels hebben een handige vorm. Zo noemde ik ze met Halloween heksenhoedjes. Maar je kan het ook unicorn hoorns noemen. Leuk om ze los is een zakje te doen, maar voor nu is in een voorverpakt uitdeelzakje natuurlijk beter.


Ook al is deze traktatie of snack niet coronaproof, het is te leuk en te lekker om niet te noemen: Unicornbark! Je kan ze natuurlijk per stuk in een zakje verpakken, maar dat geldt op veel scholen nog niet als coronaproof. Wel superleuk om samen met de jarige eenhoorn fan te maken!

Tips kinderfeestje thuis organiseren: unicorn eenhoornfeestje. Unicorn bark maken

Omdat ik zelf gek ben op zure matten, wil ik ook graag deze traktatie als tip geven. Regenboog zuren matten als lolly op een stokje. Superlekker en ziet er ook nog ’s vrolijk uit.


Met deze tips kan je echt alles, zowel eten als je woonkamer, een magische regenboogsfeer voor op het unicornfeestje geven. Vind jij het ook leuk om helemaal los te gaan op het kinderfeestje in het thema? Of toch liever een ander thema, zoals zeemeerminnen of Pokemon? Kijk dan even bij al mijn feestjes!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page