top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Schattige eenhoorntraktatie

Bijgewerkt op: 23 jun. 2022


Een hele schattige eenhoorntraktatie zag ik op Facebook voorbijkomen. Superleuk voor bij het eenhoornfeestje! Die moet ik dan ook echt delen met jullie! Hoe je deze traktatie maakt, lees je in deze blog.

Schattige eenhoorn traktatie

Dit heb je nodig

Om de unicorntraktatie te maken heb je deze spullen nodig:

· witte papieren bekers;

· doorzichtige puntzakken;

· kleine snoepjes in vrolijke kleurtjes;

· witte marshmallows;

· stanleymesje;

· lijm;

· schaar;

· eenhoorn printables

Handige printable

Yolanda maakte leuke printables voor de ogen en oren van de Unicorn. Erg handig, dat scheelt mij weer wat tekenen! Dus maak het jezelf makkelijk en maak hiervan gebruik! Je vindt de eenhoorn printables op haar blog Annekoendigitaal

Schattige eenhoorn unicorn traktatie oogjes printable

En nu maken

Vul de punt van de snoepzak met kleine vrolijke gekleurde snoepjes. Ik gebruikte manna’s, maar skittles of jellybeans kan natuurlijk ook. Als het maar klein is, zodat het tot helemaal in de punt kan. Sluit deze snoeplaag af met een witte marshmallow. Dus dat de klein snoepjes er niet langs kunnen glijden. Leg daarop nog twee marshmallows. Knoop of plak de zakjes dicht.

eenhoorn unicorn traktatie maken

Zet de bekertjes op zijn kop neer. Snij in de onderkant van de bekertjes een kruis van ongeveer twee centimeter. Steek de punt van de soepzak langs de onderkant van de bekertjes door het kruis heen tot de knoop. De ‘hoorn’ zit dan goed vast en blijft vanzelf recht staan.

Print de oren en ogen printables. Knip de oren en ogen uit. Plak op elke beker twee oren en twee ogen. En klaar ben je!

Schattige eenhoorntraktatie unicorn maken

Nog meer ideetjes!

Mijn jongste dochtertje trakteerde een keer op zakjes met ‘regenboogpoep’ oftewel manna. Op de doorzichtige zakjes tekende ze verschillende schattige gezichtjes. Alleen unicorn gezichtjes kan natuurlijk ook. Yolanda maakte ook nog een vrolijke cupcakewikkel met hoorn voor op de cupcake. Die is natuurlijk perfect bij de regenboogcupcake die mijn kids bakten!

Schattige eenhoorntraktatie manna

Eenhoorn unicorn kinderfeestje thuis

Als je wilt kan je op het eenhoornfeestje dus helemaal los gaan met traktaties en lekkers in het thema! Wil jij ook dit kinderfeestje thuis organiseren? Met spelletjes, speurtocht naar regenboogpoep, maskers maken en meer! Kijk dan snel bij mijn eenhoornfeestje! Daar staat ook een link naar een blog met veel tips voor het unicornfeestje.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page