• van Kaat

Schattige eenhoorntraktatie


Een hele schattige eenhoorntraktatie zag ik op Facebook voorbijkomen. Superleuk voor bij het eenhoornfeestje! Die moet ik dan ook echt delen met jullie! Hoe je deze traktatie maakt, lees je in deze blog.

Dit heb je nodig

Om de unicorntraktatie te maken heb je deze spullen nodig:

· witte papieren bekers;

· doorzichtige puntzakken;

· kleine snoepjes in vrolijke kleurtjes;

· witte marshmallows;

· stanleymesje;

· lijm;

· schaar;

· eenhoorn printables

Handige printables

Yolanda maakte leuke printables voor de ogen en oren van de Unicorn. Erg handig, dat scheelt mij weer wat tekenen! Dus maak het jezelf makkelijk en maak hiervan gebruik! Je vindt de eenhoorn printables op haar blog Annekoendigitaal

En nu maken

Vul de punt van de snoepzak met kleine vrolijke gekleurde snoepjes. Ik gebruikte manna’s, maar skittles of jellybeans kan natuurlijk ook. Als het maar klein is, zodat het tot helemaal in de punt kan. Sluit deze snoeplaag af met een witte marshmallow. Dus dat de klein snoepjes er niet langs kunnen glijden. Leg daarop nog twee marshmallows. Knoop of plak de zakjes dicht.

Zet de bekertjes op zijn kop neer. Snij in de onderkant van de bekertjes een kruis van ongeveer twee centimeter. Steek de punt van de soepzak langs de onderkant van de bekertjes door het kruis heen tot de knoop. De ‘hoorn’ zit dan goed vast en blijft vanzelf recht staan.

Print de oren en ogen printables. Knip de oren en ogen uit. Plak op elke beker twee oren en twee ogen. En klaar ben je!

Nog meer ideetjes!

Mijn jongste dochtertje trakteerde een keer op zakjes met ‘regenboogpoep’ oftewel manna. Op de doorzichtige zakjes tekende ze verschillende schattige gezichtjes. Alleen unicorn gezichtjes kan natuurlijk ook. Yolanda maakte ook nog een vrolijke cupcakewikkel met hoorn voor op de cupcake. Die is natuurlijk perfect bij de regenboogcupcake die mijn kids bakten!

Als je wilt kan je op het eenhoornfeestje dus helemaal los gaan met traktaties en lekkers in het thema!

#traktatie #trakteren #verjaardag #eenhoorn #eenhoornfeestje #unicorn #unicornfeestje #kinderfeestje

1.377 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven