• van Kaat

Coronaproof trakteren oftewel een voorverpakte traktatie

Bijgewerkt op: 7 mrt.

Mag je op school in deze Corona tijd trakteren, dan is het meestal op voorwaarde dat je traktatie Coronaproof is. Oftewel trakteren op voorverpakt lekkers. Je kan de voorverpakte traktatie gewoon uitdelen, maar de meeste jarigen of hun ouders willen er toch iets leuks van maken. Uren traktaties knutselen, dat is niet echt mijn ding. Daarom geef ik je graag tips voor redelijk makkelijk en snel te maken leuke coronaproof traktaties voor bij je kinderfeestje.

Voorverpakte traktaties

Ongezond lekkers is er voorverpakt genoeg te krijgen, bijvoorbeeld rolletjes mini mentos, doosjes Fruitella dummy, uitdeelzakjes skittles, chips, lollies, verpakte oreo koekjes en ijsjes. Gezonder lekkers zijn een zakje met een rijstwafel, knijpfruit, cheez dippers, babybel en een reep ontbijtkoek. Helemaal gezond is lastiger te vinden. Tenzij je de schil van een banaan, sinaasappel en mandarijn als verpakking ziet. Dan kan je net als Karin van zelluf.doen deze ‘rijndiaantjes’ maken.

Inktvis traktatie

Deze vrolijke octopussen maakte ik voor mijn zeemeerminfeestje. Misschien ken je ze wel in de variant enge spinnen? Deze inktvissen maakte ik van een lolly waar ik een stukje vloeipapier om deed. Dat papier zette ik vast met een knoop van chenille draad (pijpenrager). Om acht poten te krijgen, knoopte ik er nog drie stukje draad om. Wiebelogen erop en klaar!

Safari traktaties

Een traktatie hoeft niet heel ingewikkeld te zijn! Nou ja, deze is makkelijk en ingewikkeld want je knoopt de voorverpakte reep van aan de kaart. Deze kaart is hoort bij het safarifeest draaiboek. Het zijn namelijk de vlaggen waar je op moet schieten. Maar je kan natuurlijk ook een ander kaartje of printje gebruiken. Gaat om het idee. Nog meer safarifeest tips lees je in mijn safariblog.

Knettersnoep

Je kan natuurlijk ook ander lekkers op een kaart plakken. Deze platte zakjes zijn daar handig voor! Het is kettersnoep in uitdeel verpakking van Zeeman. Die zakjes zien er zelf al feestelijk uit met die knalkleuren. Dus als achtergrond koos ik voor een kartonnen kaartje met een vrolijk kleurtje vouwpapier erop geplak. Met dubbelzijdig tape plakte ik het snoepzakje vast. Superleuk voor bij het proefjesfeest oftewel professorfeest!

Zure snoepstaafjes

Echt ouderwets snoep: poeder snoepstaafjes. Toevallig had ik al deze dingen in huis, toen ik dit idee bij HuishoudenVanJanSteen op Instagram zag. Een supervrolijke en coronaproof traktatie! Dus die maakten we meteen in onze eigen variant, want deze mag niet ontbreken in dit lijstje! Hou niet van deze snoepstaafjes, dan kunnen Cheestrings, lange nekken, zuurstokken of andere lange dingen natuurlijk ook.

Harry Potter traktatie

Het allernieuwste feestje is voor Harry Potter fans: het HP Toverschoolfeest. De gouden snaai is een perfecte traktatie voor bij dit feestje. Het is even wat knipwerk, want de vleugels die moet je dus wel uitknippen! Voordeel van een verpakte traktatie is wel dat je het knipwerk over verschillende dagen kan verdelen. Het lekkers blijft namelijk toch lang goed.

Gevulde feesthoedjes

Op de instaaccount van LeukmetKids zag ik feesthoedjes als traktatie voorbij komen. Vond ik een leuk idee, maar gaf er wel mijn eigen draai aan. Je kan kant en klare feesthoedjes kopen, maar ook vrolijk knutselkarton en pompons bij Hema. Uit het knutselkarton knipte ik de vorm van een feesthoedje (voorbeeld vond ik hier). Met plakband plakte ik het hoedje goed vast. Daarna plakte ik met plakband een stukje elastiek erin. Als laatste vulde ik het hoedje met felgekleurd snoep om het nog wat feestelijker te maken, zoals uitdeel zure matten van Look-o-Look, mini Fruittella, Chupa Chups lollies. Maar je kan er natuurlijk in doen wat je leuk en lekker vindt!

Rijstwafel panda ogen

Zelf hou ik echt niet van rijstwafels, alleen al die geur al je ‘m openmaakt. Dat kan nooit lekker zijn… Maar kinderen zijn er gek op, dus daarom toch maar een rijstwafeltraktatie in deze blog. Het handige van een rijstwafel is dat de verpakking een doorzichtig zakje is. Met een marker kan je er dan simpel een paar grappige, schattige of enge ogen op tekenen. Met een beetje fantasie kan je er ook dieren van maken, zoals een panda. Kan je echt niet tekenen? Plak er dan gewoon een paar wiebelogen op, ook leuk.

Wafel met een strikje

Ook suikerwafels zitten vaak in een transparant zakje voorverpakt. Ik wikkelde een paar keer inpaktouw om de wafel heen. Met een strikje maakte ik het touw goed vast om de wafel. Paar felgekleurde stickertjes fleuren de saaie bruine wafel lekker vrolijk op. Heel simpel, maar toch een feestelijk resultaat.

Cheez dippers traktatie

Cheez dippers hebben niet echt een hele handige vorm. Maar wat dan wel weer handig is, is dat er een sleuf tussen de twee bakjes zit. Daar maakte ik mooi gebruik van om inpaktouw tussen te wikkelen. Eerst plak je een grote sticker van Hema boven op het bakje. Vervolgens wikkel je inpaktouw om de Cheez dippers heen en laat dat door de sleuf gaan. Zo zit het inpaktouw goed vast. Tot slot steek je een ijslepeltje tussen de sticker en het touw. Dan kunnen de kinderen echt alle smeerkaas uit het bakken krijgen!

Dier met traktatie

Deze traktatie was ook al zonder corona erg populair: een speelgoed dier met een doosje lekkers op zijn rug. Van rozijntjes tot smarties en schatkistjes. Het doosje kan je op de rug van het dier vastplakken met dubbelzijdig tape of vastknopen met een touwtje. Dit idee komt uit mijn blog met cadeau inpaktips van Mama Veer. Al vaker zag ik dieren met een pakje op hun rug als traktatietip voorbij komen. Superleuk, maar als traktatie voor een klas met 30 kids best veel werk. Als inpakidee had ik het nog niet gezien. In het doosje op de rug van de dino (of een ander dier wat de jarige leuk vindt natuurlijk) kan je geld, een bon of een ander klein cadeautje doen.

Wafels

Wafels zitten per stuk verpakt in een zakje. De perfecte c-proof traktatie dus! Moeder Elise mailde mij deze foto van de wafels die ze maakte voor haar jarige na het zien van mijn wafel met oogjes tip. Zij maakte ze nog net wat feestelijker met bloem en feesthoed stickers van Action.

Sta-zak traktatie

Voor bij het parfumfeestje bedacht ik deze soort van sta zak traktatie. Ik printte de uitnodiging dubbel met een rand wit ertussen op een strook stevig knutselkarton. Op de twee randen van het witte deel vouwde ik het karton. De buitenkanten bij elkaar laten uitkomen, iets lekkers, bijvoorbeeld een uitdeelzakje snoep ertussen klemmen en met een splitpen vastzetten.

Mummie traktatie

Voorverpakt lekkers kan je omtoveren tot een mummie met een paar rolletjes gaasverband en een zakje wiebeloog stickers. Alles wat verpakt is kan je inwikkelen, van zoet tot gezond.

Spion of Fortnite traktatie

Bij Yolanda van Feestelijke Printables zag ik deze TNT bom traktatie. Past perfect bij het superheldenfeest en spionnenfeestje! Deze bomtraktatie maak je door drie mini rolletjes mentos aan elkaar te plakken, daaromheen plak je de TNT wikkel die je gratis op haar website kan downloaden. Steek aan de bovenkant een dropveter of aardbeienveter tussen de snoeprolletjes en dan heb je dus een snoepbom.

Ingepakte ontbijtkoek traktatie

‘Gewoon’ iets lekkers inpakken kan ook. Het handigste is om dit te doen met vierkante of rechthoekige vormen. Je kan het inpakken met gekleurd knutsel papier, inpakpapier of unikleur papier. Bij de laatste kan je er met bijvoorbeeld een paar oogjes nog een gek monster van maken. Ik pakte de ontbijtkoek niet helemaal in, maar voor ongeveer tweederde. “Lijkt net op een chocoladereep zo” zei mijn dochtertje. Voor het feestgevoel maak je er nog een zakje confetti aan vast en je hebt zo echt een feestje in de klas. Alhoewel ik niet weet of de juf daar ook zo over denkt met al die confetti…

Cadeautje trakteren

Helemaal inpakken kan natuurlijk ook. Dan heb je een mini cadeautje. Deze maakte ik in Sinterklaas sfeer met mini kruidnootjes en een mini staf. Maar je kan er ook een ander printje inpakpapier voor gebruiken.

Traktatie snoepje

Nog makkelijker en sneller klaar ben je met deze snoep traktatie. Ik rolde een kinder bueno in een stukje vierkant inpakpapier. De uiteinden plakte ik niet netje dicht, maar draaide ik een paar keer rond. Niet te vaak, want dan heb je kans dat het papier gaat scheuren. Duw het gedraaide deel wel even goed plat, dan blijft het goed vast zitten.

Regenboog skittles in bakje

Ook dit is een lekker snel klaar traktatie. Koop stevige, kartonnen cupcakevormpjes (deze zijn van Hema) en vul deze met uitdeelzakjes met lekkers in. Voor bij het unicornfeestje koos ik een zakje vrolijk gekleurde skittles, past goed erbij! Om het af te maken prikte ik nog een mini satéprikker met een regenboog in het bakje. Zo is het thema echt wel duidelijk lijkt me.

Traktatiezakjes

Met een stukje knutselpapier en een zakje kom je ook al een heel eind: koop transparante zakjes (bijvoorbeeld bij Solow of Action) en knip of snij vrolijk gekleurd papier passend in het zakje. Schuif het papier in het zakje en doe er wat lekkers in zoals mini Tony Chocolonely’s. Om het wat feestelijker te maken kan je nog een ballon of roltoeter erbij doen. Plak het zakje dicht met de plakstrip en klaar ben je.

Traktatie zakje van vouwpapier

Toen ik deze zakjes bij craftlabcreates op Instagram zag, moesten we die wel maken. Ze zien er zo leuk uit! Met haar instructiefilmpje bij de foto zie je hoe simpel je deze zakjes maakt. Het is alleen maar een paar keer vouwen en je hebt al een zakje! Je kan het net als het voorbeeld in een unikleur vouwblaadje doen. Maar ik had nog Japanse origami blaadjes liggen, dan heb je meteen een vrolijk printje en hoef je er verder niets meer mee te doen. Ja, vullen met voorverpakt lekkers, dat nog wel natuurlijk. Leuk voor bij het Japanse Sushi kinderfeest!

Angry Birds babybel

Moeders Chantal en Mariëlle maakten deze kaas Angry Birds. Je hebt dan wel wat te knippen en te plakken, maar is wel superleuk! Van Babybel kan je nog meer traktaties maken zoals Lego Ninjago. Leuk idee voor als je het niet erg vindt om even te knutselen. Dit idee komt uit mijn blog gezonde traktaties.

Trakteren op een flesje drinken

Een lekker koel drankje is ook een idee voor op warme dagen. Wel leuk dan om het flesje iets te pimpen. Ik haalde de label wikkel van het flesje en deed daar een klaparmband omheen. Tussen de armband en het flesje klemde ik een vrolijk papieren rietje. Een sticker met leuke tekst geeft het flesje nog net iets extra.

Chips traktatie

Chips of popcorn, dat blijven populaire traktaties! Maar wat kan je nou met zo’n onhandig zakje doen? Stop het gewoon in een ander zakje! Ik maakte van een vel knutsel papier een nieuw zakje voor het chipszakje. Nou ja, niet nieuw, maar een zakje waar het chipszakje in kan dus. Vouw het A4 vel dubbel, plak dubbelzijdig tape aan de binnenkant op de zijkant en onderkant. Duw het vast en klaar is het zakje al. Zet er voor nog net iets extra’s de leeftijd of een naam op of maak lintjes aan het zakje vast.

Cadeautje

Mag je op school niet op eten trakteren? Dan kan je een klein cadeautje als traktatie geven. Je hebt volop keuze, zoals plaktattoos of een yathzee blok. Maar iets in het feestthema geven is ook een leuk idee! Dat kan je zelf knutselen of kopen, bijvoorbeeld superhelden maskers van Monique van Superheldenshop.


Heb je nog meer coronaproof traktatie ideeën? Dan hoor ik het graag! Heb je nog inspiratie nodig voor het kinderfeestje? Kijk dan hier voor al mijn thuisfeestjes.

92.794 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven