• van Kaat

Coronaproof trakteren oftewel een voorverpakte traktatie

Bijgewerkt: 6 okt 2020

Mag je op school in deze Corona tijd trakteren, dan is het meestal op voorwaarde dat je traktatie Coronaproof is. Oftewel trakteren op voorverpakt lekkers. Je kan de voorverpakte traktatie gewoon uitdelen, maar de meeste jarigen of hun ouders willen er toch iets leuks van maken. Uren traktaties knutselen, dat is echt niet mijn ding. Daarom geef ik je graag tips voor redelijk makkelijk en snel te maken leuke coronaproof traktaties.

Voorverpakte traktaties

Ongezond lekkers is er voorverpakt genoeg te krijgen, bijvoorbeeld rolletjes mini mentos, doosjes Fruitella dummy, uitdeelzakjes skittles en chips, lollies, verpakte oreo koekjes en ijsjes. Gezonder lekkers zijn een zakje met een rijstwafel, knijpfruit, cheez dippers, babybel en een reep ontbijtkoek. Helemaal gezond is lastiger te vinden. Tenzij je de schil van een banaan, sinaasappel en mandarijn als verpakking ziet. Dan kan je net als Karin van zelluf.doen deze ‘rijndiaantjes’ maken.

Rijstwafel panda ogen

Zelf hou ik echt niet van rijstwafels, alleen al die geur al je ‘m openmaakt. Dat kan nooit lekker zijn… Maar kinderen zijn er gek op, dus daarom toch maar een rijstwafeltraktatie in deze blog. Het handige van een rijstwafel is dat de verpakking een doorzichtig zakje is. Met een marker kan je er dan simpel een paar grappige, schattige of enge ogen op tekenen. Met een beetje fantasie kan je er ook dieren van maken, zoals een panda. Kan je echt niet tekenen? Plak er dan gewoon een paar wiebelogen op, ook leuk.

Wafel met een strikje

Ook suikerwafels zitten vaak in een transparant zakje. Ik wikkelde een paar keer inpaktouw om de wafel heen. Met een strikje maakte ik het touw goed vast om de wafel. Paar felgekleurde stickertjes fleuren de saaie bruine wafel lekker vrolijk op. Heel simpel, maar toch een feestelijk resultaat.

Cheez dippers traktatie

Cheez dippers hebben niet echt een hele handige vorm. Maar er zit wel een sleuf tussen de twee bakjes. Daar maakte ik mooi gebruik van om inpaktouw tussen te wikkelen. Eerst plakte ik een grote sticker boven op het bakje. Daarna wikkelde ik inpaktouw om het bakje heen tussen de sleuf aan de achterkant. Dan blijft het touw goed zitten. Als laatste klemde ik een ijslepeltje tussen het touw. Dan kunnen de kinderen echt alle smeerkaas uit het bakken krijgen!

Ingepakte ontbijtkoek traktatie

‘Gewoon’ iets lekkers inpakken kan ook. Het handigste is om dit te doen met vierkante of rechthoekige vormen. Je kan het inpakken met gekleurd knutsel papier, inpakpapier of unikleur papier. Bij de laatste kan je er met bijvoorbeeld een paar oogjes nog een gek monster van maken. Ik pakte de ontbijtkoek niet helemaal in, maar voor ongeveer tweederde. “Lijkt net op een chocoladereep zo” zei mijn dochtertje. Zakje confetti erbij en je hebt meteen een feestje in de klas. Alhoewel ik niet weet of de juf daar ook zo over denkt met al die confetti…

Traktatie snoepje

Nog makkelijker en sneller klaar ben je met deze snoep traktatie. Ik rolde een kinder bueno in een stukje vierkant inpakpapier. De uiteinden plakte ik niet netje dicht, maar draaide ik een paar keer rond. Niet te vaak, want dan heb je kans dat het papier gaat scheuren. Duw het gedraaide deel wel even goed plat, dan blijft het goed vast zitten.

Regenboog skittles in bakje

Ook dit is een lekker snel klaar traktatie. Vul stevige cupcakevorm bakjes (deze zijn van Hema) met een uitdeelzakje snoep. Voor bij het unicornfeestje koos ik een zakje vrolijk gekleurde skittles, past goed erbij! Om het af te maken prikte ik nog een mini satéprikker met een regenboog in het bakje. Zo is het thema echt wel duidelijk lijkt me.

Traktatiezakjes

Met een stukje knutselpapier en een zakje kom je ook al een heel eind: koop transparante zakjes (bijvoorbeeld bij Solow of Action) en knip of snij vrolijk gekleurd papier passend in het zakje. Schuif het papier in het zakje en doe er wat lekkers in zoals mini Tony Chocolonely’s. Om het wat feestelijker te maken kan je nog een ballon of roltoeter erbij doen. Plak het zakje dicht met de plakstrip en klaar ben je.

Traktatie zakje van vouwpapier

Toen ik deze zakjes bij craftlabcreates op Instagram zag, moesten we die wel maken. Ze zien er zo leuk uit! Met haar instructiefilmpje bij de foto zie je hoe simpel je deze zakjes maakt. Het is alleen maar een paar keer vouwen en je hebt al een zakje! Je kan het net als het voorbeeld in een unikleur vouwblaadje doen. Maar ik had nog Japanse origami blaadjes liggen, dan heb je meteen een vrolijk printje en hoef je er verder niets meer mee te doen. Ja, vullen met voorverpakt lekkers, dat nog wel natuurlijk.

Trakteren op een flesje drinken

Een lekker koel drankje is ook een idee voor op warme dagen. Wel leuk dan om het flesje iets te pimpen. Ik haalde de label wikkel van het flesje en deed daar een klaparmband omheen. Tussen de armband en het flesje klemde ik een vrolijk papieren rietje. Een sticker met leuke tekst geeft het flesje nog net iets extra.

Chips traktatie

Chips of popcorn, dat blijven populaire traktaties! Maar wat kan je nou met zo’n onhandig zakje doen? Stop het gewoon in een ander zakje! Ik maakte van een vel knutsel papier een nieuw zakje voor het chipszakje. Nou ja, niet nieuw, maar een zakje waar het chipszakje in kan dus. Vouw het A4 vel dubbel, plak dubbelzijdig tape aan de binnenkant op de zijkant en onderkant. Duw het vast en klaar is het zakje al. Zet er voor nog net iets extra’s de leeftijd of een naam op of maak lintjes aan het zakje vast.

Spion of Fortnite traktatie

Bij Yolanda van Feestelijke Printables zag ik deze TNT bom traktatie. Past perfect bij het spionnenfeestje! Deze bomtraktatie maak je door drie mini rolletjes mentos aan elkaar te plakken, daaromheen plak je de TNT wikkel die je gratis op haar website kan downloaden. Steek aan de bovenkant een dropveter of aardbeienveter tussen de snoeprolletjes en dan heb je dus een snoepbom.

Pinata ballon traktatie

Een vriendin van mij kan echt heel goed piñatas maken. Ik niet, maar met deze ballon kom ik een heel eind in de goede richting! BigonToyInnovation gaf mij een Stuff-A-Loons maker station waar je mega ballonnen mee kan vullen. Ik vulde de ballon met verschillende mini chocoladerepen zoals kitkat en bros. En natuurlijk ook nog wat confetti om er echt een feestelijke ballon van te maken. In de klas kan de jarige de ballon kapot knallen en de traktaties eruit laten vallen. Niet alleen leuk als traktatie, maar ook voor een snackmoment op het kinderfeestje.

Cadeautje

Mag je op school niet op eten trakteren? Dan kan je een klein cadeautje als traktatie geven. Je hebt volop keuze, zoals plaktattoos, stuiterballen en badeendjes. Maar iets in het feestthema geven is ook een leuk idee! Dat kan je zelf knutselen of kopen, bijvoorbeeld superhelden maskers van Monique van Superheldenshop.


Heb je nog meer coronaproof traktatie ideeën? Dan hoor ik het graag! Heb je nog inspiratie nodig voor het kinderfeestje? Kijk dan hier voor al mijn thuisfeestjes.

11,099 keer bekeken0 reacties