top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Een discodip taart voor op je verjaardag maak je zo

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022


“A Party without Cake is just a Meeting”. En zo is het maar net: zonder taart geen feestje! Bak jij wel ‘s zelf taart voor op de verjaardag of het kinderfeestje? Dan is het erg leuk om deze supervrolijke discodiptaart te maken! Met een klein beetje moeite heb je een groots resultaat met deze taart.

Een discodip taart voor op je verjaardag maak je zo

Ingrediënten

· 2 pakken cakemix (ik gebruikte bijna kant-en-klare van Homemade)

· 2 verse limoenen of een paar druppels limoensap

· Bakspray / boter om in te vetten

· Mix voor luchtige botercrème (ik gebruikte van Dr. Oetker)

· Melk

· Boter

· Heel veel discodip

Wat heb je nog meer nodig?

· 2 springvormen

· beslagkom

· keukenmachine of mixer

· mes of cakezaag

· paletmes of glad mes om mee te smeren

Een discodip taart  verjaardag kinderfeestje

Shake it off

Omdat mijn jongste een hoge taart wilde, bakten ze samen met haar BFF twee taarten. Meteen ook lekker praktisch, want zo konden ze alles zelf doen. Dus geen onenigheid over wie wat mag doen! Als eerste verwarmden ze de oven voor volgens de verpakking. Daarna persten ze de limoenen uit. Als laatste deden ze de cakemix in de beslagkom en deden er het limoensap en een beetje water bij. Vervolgens zetten ze keihard “Shake ito ff” van Tailor Swift op om precies lang genoeg te mixen. Na ongeveer drie minuten is je beslag als het goed is klontvrij, dus glad.

Wachten

Met de bakspray vetten ze de springvormen in. Wij gebruikten kleine springvormen (21 cm), zodat de taarten tegelijk in de oven passen. Is het lekker weer? Spray dan buiten de vormen in, want anders heb je kans dat een deel van je keuken vettig wordt van wat ze er naast sprayen…. Giet het beslag in de bakvorm. Even schudden dat het beslag mooi verdeeld is over de vorm. En dan kunnen de taarten in de oven. Een uur, dus dat is echt heel lang wachten.

Een discodip taart kinderfeestje

Botercrème

Na ongeveer een uur zijn de taarten klaar. Test met een prikker of ze goed zijn. Plak er deeg aan je prikker? Zet de taarten dan nog even terug in de oven. Is je prikker schoon? Dan zijn ze klaar! En dan is het weer wachten, want de taarten moeten goed afgekoeld zijn voor je kan gaan smeren! Lang genoeg gewacht dachten de meiden, want ze maakten meteen de botercrème in de keukenmachine. Duurde best even voordat alle boter echt goed zacht en romig was.

Smeren

De bolle bovenkanten van de taarten sneden ze eraf met de cakezaag. Kan natuurlijk ook gewoon met een mes. Let er dan wel op dat je niet scheef gaat. Op een van de taarten smeerden ze de bovenkant in met een laagje botercrème. Daarop strooiden ze al een lading discodip. De andere taart werd precies bovenop de eerste taart gezet. De zijkanten van de taarten smeerden ze zo in dat het één grote taart leek.

Een discodip taart kinderfeestje thuis

Discodip rollen

En toen moest er gerold worden! Op een vel bakpapier met de randjes omhoog gevouwen schepten de meiden heel veel discodip. Na een beetje schudden lag er een mooie volle laag. Evie had bij ‘Kids Baking Championship’ op TLC gezien hoe je overal discodip kon ‘plakken’ op de taart. Hou de taart aan de onder- en bovenkant vast. Zet dan de taart met de zijkant aan het begin van de discodip laag. Dan is het alleen nog maar een kwestie van rollen tot alle botercrème volgeplakt zit met discodip. En dan is het tijd voor het laatste deel: de bovenkant met botercrème insmeren en bestrooien met discodip.

Discodip verjaardagstaart

Tips

· Je kan de taart nog feestelijker maken door het beslag met voedingsmiddelenkleurstof te mengen. Dan is het echt de perfecte regenboog taart voor op je unicornfeestje of zeemeerminfeestje. Maar op een ander kinderfeestje is het natuurlijk net zo leuk en lekker!

· Maak deze taart niet als je net hebt gestofzuigd: de discodip ligt echt overal in de keuken!

· Snij kleinere stukken dan van een normale taart. De taart is namelijk twee keer zo hoog als bij ‘gewone’ taarten.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page