• van Kaat

Super makkelijke traktaties: zuremat lollie, speklollie, donuts en snoepijsjes

Bijgewerkt op: jul 15


“Traktaties die echt iedereen makkelijk kan maken”. Dat was het verzoek van een vriendin die volgens haar eigen zeggen niet creatief en geen keukenprinses is. Daarom ging ik op zoek naar traktaties waar je niets voor hoeft te bakken of te smelten, maar die je met kant en klare spullen kan maken.

Zure mat lollies

Ik ben echt gek op zure matten! Dus toen ik deze een keer op een feestje zag, moest ik die echt ook maken. Echt heel simpel: koop een paar zakken lange zure matten in twee verschillende kleuren. Leg twee verschillende matten op elkaar. Rol deze op. Rol er nog twee zure matten dubbel omheen. Steek een stokje (ik gebruikte een suikerspinstok, maar een satéprikker kan ook) in de rol, zodat je een ‘lollie’ krijgt. Leg weer twee zure matten op elkaar en rijg (oftewel prik) deze losjes aan de stok. Dit doe je twee keer. En dan ben je al klaar!

Rijstwafel donuts

Een vriendin gaf mij als gezonde traktatie tip appel donuts. Dat zijn schijven appel met roomkaas en sprinkels op. Omdat ikzelf een traktatie graag een dag van tevoren maak, zocht ik naar een alternatief voor de appel. Een appel kan namelijk verkleuren en dat ziet er echt niet feestelijk uit. Ik gebruikte rijstwafels met een yoghurt en choco laagje op. Steek met een rond vormpje een gat in het midden uit. Besmeer de wafels met witte en bruine chocopasta. Handigste is om de wafels op een broodplank of iets te laten liggen terwijl je ze smeert. Anders bestaat de kans dat ze breken (maar je kan ‘ze wel aan elkaar ‘plakken’ met pasta). Als laatste strooi je er discodip overheen voor een vrolijke look!

Speklollies

Ook al ken je deze misschien al, ik wilde deze speklollie traktatie toch echt een keer maken. Ze zien er namelijk echt supersimpel en feestelijk uit. Makkelijk, dat is het echt. Rol een lange spek op tot een rolletje. Steek er dan een leuk rietje of stokje in. Ik gebruikte een papieren rietje van de Hema, die zijn best stevig. Het lastigste is bij deze traktatie om te zorgen dat de spekrol mooi blijf bij het prikken op de stok of het rietje. De spek wordt namelijk al snel geplet wanneer je ‘m op het rietje duwt. Beetje voorzichtig doen dus! Is het gelukt? Dan vouw je een zure mat in drieën en steek deze als strikje onder de lollie. Deze ziet er echt leuk uit toch?

Snoepijsjes

Deze laatste traktatie kan echt niet mislukken. Je koopt namelijk ijshoorntjes waar al een laagje chocolade opzit. De hoorntjes vul je met spekjes, marshmallows of fruit. Dat ziet er al vrolijk uit (al komt dat op de foto niet echt zo over…). Wil je er echt iets leuks van maken? Smelt de choco op het hoorntje dan een beetje of smeer er een beetje pasta of glazuur op en strooi er discodip overheen. Om te zorgen dat niet alles uit de hoorntjes valt op weg naar school hobbelend over de verkeersdrempels, kan je ze in een snoeppuntzak doen of een stukje inpakfolie eromheen doen. Gekleurd strikje of plakband erop om het vast te maken en je kind heeft weer een leuke en lekkere traktatie!


229 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven