top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Makkelijke traktaties voor op school en kinderfeestje: van zure mat lolly tot donuts

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

“Traktaties die echt iedereen makkelijk kan maken”. Dat was het verzoek van een vriendin die volgens haar eigen zeggen niet creatief en geen keukenprinses is. Daarom ging ik op zoek naar traktaties waar je niets voor hoeft te bakken of te smelten, maar die je met kant en klare spullen kan maken.

Makkelijke traktatie kinderfeestje: zure mat lolly

Zure mat lollies

Ik ben echt gek op zure matten! Dus toen ik deze een keer op een feestje zag, moest ik die echt ook maken. Echt heel simpel: koop een paar zakken lange zure matten in twee verschillende kleuren. Leg twee verschillende matten op elkaar. Rol deze op. Rol er nog twee zure matten dubbel omheen. Steek een stokje (ik gebruikte een suikerspinstok, maar een satéprikker kan ook) in de rol, zodat je een ‘lollie’ krijgt. Leg weer twee zure matten op elkaar en rijg (oftewel prik) deze losjes aan de stok. Dit doe je twee keer. En dan ben je al klaar! Meteen een leuke uitdaging voor op het challengefeestje: "durf jij een hele zure mat tegelijk in je mond te steken?"

Makkelijke traktatie kinderfeestje: donut koekje

Regenboog donuts

Het zijn geen echte donuts, maar koekjes donuts van Hema! Die plakken niet, dus kan je goed gebruiken om in uitdeelzakjes te doen. Op knutselpapier plakte ik een regenboog prikker met een cadeausticker vast. Die deed ik in een transparant zakje met het koekje. En klaar is de traktatie, die perfect past bij mijn unicornfeest of TikTokchallengefeestje. Deze koekjes heb je trouwens ook in een cupcake variant. Leuk voor bij mijn cupcakefeestje! Alles van Hema, lekker praktisch, ben je bij 1 winkel meteen klaar.

Makkelijke traktatie kinderfeestje: rijstwafel

Rijstwafel donuts

Een vriendin gaf mij als gezonde traktatie tip appel donuts. Dat zijn schijven appel met roomkaas en sprinkels op. Omdat ikzelf een traktatie graag een dag van tevoren maak, zocht ik naar een alternatief voor de appel. Een appel kan namelijk verkleuren en dat ziet er echt niet feestelijk uit. Ik gebruikte rijstwafels met een yoghurt en choco laagje op. Steek met een rond vormpje een gat in het midden uit. Besmeer de wafels met witte en bruine chocopasta. Handigste is om de wafels op een broodplank of iets te laten liggen terwijl je ze smeert. Anders bestaat de kans dat ze breken (maar je kan ‘ze wel aan elkaar ‘plakken’ met pasta). Als laatste strooi je er discodip overheen voor een vrolijke look!

Makkelijke traktatie kinderfeestje: zuur staafje

Zure of zoete staafje

In de snoepwinkel kocht mijn dochtertje XL snoepstaafjes. Daaraan plakten we met een plakbandje een cocktail prikker met vrolijke sprieten vast. Dat was snel gedaan! Om ze makkelijk uit te kunnen delen, zetten we ze in een stevige stazak met een verjaardag sticker erop.

Makkelijke traktatie kinderfeestje:  feesthoedje

Gevulde feesthoedjes

Je kan deze feesthoedjes zelf maken zoals ik deed. Maar dan is het niet meer makkelijk! Dus dan maar kopen en vullen met (uitdeel) snoepjes. Nog meer coconaproof of voorverpakt trakteren tips lees je in mijn voorverpakte traktatiesblog.

Makkelijke traktatie kinderfeestje: mummie

Mummie traktatie

Met gaasverband kan je alles wat je wilt omtoveren tot mummie of monster! Van zakjes knijpfruit tot chocoladerepen. Het enige wat je moet doen is het lekkers inwikkelen en er een paar plakoogjes op plakken. Echt een makkelijke traktatie dus. Kijk voor nog meer haloween of enge tips in mijn halloween traktatieblog.

Makkelijke traktatie kinderfeestje: frietjes

Frietjes met hamburgers

Frietjes zijn echt feest eten! Natuurlijk gebruik je voor deze traktatie geen echte frietjes, maar chipsfrietjes. Ik deed de frietjes in bakjes van Wibra. Met een mini snoephamburger erbij. Als je wilt kan je er ook nog een witte marshmallow als mayo bij doen, een rode snoepveter als ketchup of een twix als frikandel. Nog meer traktaties met frietjes lees je in mijn frietjesblog.

Makkelijke traktatie kinderfeestje:  popcorn

Popcorn bakje

Deze popcorn traktatie maakt ik voor bij het spionnenfeestje. Vandaar het bordje 'pop secret' erin, wat natuurlijk ook met een andere tekst kan. Maar dat hoeft dus niet! De bakjes zijn stevige kartonnen cupcakesvormpjes. Als je wilt, kan je ze nog inpakken in doorzichtige folie.

Makkelijke traktatie kinderfeestje:  safari

Safarifeest

Voor bij het safarifeestje maakte ik deze dierenprint traktaties. Met een dierenreep erop natuurlijk. Dat maakt het thema dan wel helemaal af. Een Lion of Hippo koekje bijvoorbeeld. Die repen plakte ik met dubbelzijdig tape op een dierenprint (zit als bestand bij het draaiboek), touwtje met vrolijk label erom heen knopen en dan ben je zo klaar.


Makkelijke traktatie kinderfeestje:  spek

Speklollies

Ook al ken je deze misschien al, ik wilde deze speklollie traktatie toch echt een keer maken. Ze zien er namelijk echt supersimpel en feestelijk uit. Makkelijk, dat is het echt. Rol een lange spek op tot een rolletje. Steek er dan een leuk rietje of stokje in. Ik gebruikte een papieren rietje van de Hema, die zijn best stevig. Het lastigste is bij deze traktatie om te zorgen dat de spekrol mooi blijf bij het prikken op de stok of het rietje. De spek wordt namelijk al snel geplet wanneer je ‘m op het rietje duwt. Beetje voorzichtig doen dus! Is het gelukt? Dan vouw je een zure mat in drieën en steek deze als strikje onder de lollie. Deze ziet er echt leuk uit toch?

Makkelijke traktatie kinderfeestje:  spekjes ijsje

Snoepijsjes

Deze laatste traktatie kan echt niet mislukken. Je koopt namelijk ijshoorntjes waar al een laagje chocolade opzit. De hoorntjes vul je met spekjes, marshmallows of fruit. Dat ziet er al vrolijk uit (al komt dat op de foto niet echt zo over…). Wil je er echt iets leuks van maken? Smelt de choco op het hoorntje dan een beetje of smeer er een beetje pasta of glazuur op en strooi er discodip overheen. Om te zorgen dat niet alles uit de hoorntjes valt op weg naar school hobbelend over de verkeersdrempels, kan je ze in een snoeppuntzak doen of een stukje inpakfolie eromheen doen. Gekleurd strikje of plakband erop om het vast te maken en je kind heeft weer een leuke en lekkere traktatie!

Makkelijke traktatie kinderfeestje:  spek lollie

Voorverpakte traktaties

Voor voorverpakte traktaties heb ik een apart traktatieblog. Daarin staan veel ideeën en tips die ook Coronaproof zijn.


Kinderfeestje thuis

Heb je nog geen kinderfeestje geregeld? Neem dan een kijkje bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Feestjes die je makkelijk thuis kan organiseren!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page