• van Kaat

Tips voor het elfenfeest; een magisch kinderfeestje thuis

Bijgewerkt op: 14 jun.

Als een elfje een hele dag feesten, dat is echt superleuk voor meisjes tot een jaar of zeven. Op het elfenfeestje maken ze samen elfenstof. Maar ook gaan ze toveren en krijgen ze elfen vliegles! Natuurlijk is er nog meer, maar dat blijft nog een verrassing. Gooi wat elfenstof over ze heen en neem de kinderen mee op avontuur! Met deze tips betover je ook je huis en het eten in het thema.

Elfenfeestje thuis

Met versieringen in het elfenthema, zorg je dat de kinderen meteen bij binnenkomst al in de feeststemming zijn. Het feest begint dan echt meteen voor ze. Een heel bos nabouwen zou erg leuk zijn, maar wel veel werk. Een slinger met blaadjes aan of los verspreid over de tafel is ook al leuk! Of van die nepgrasmatjes die je voor Pasen hebt met een paar bloemetjes op, dat staat ook vrolijk.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen vleugels maken

Stroken tule of crêpepapier en ballonnen in de elfenkleuren roze en groen is makkelijk te doen, maar wel een leuk effect. Vooral als je er dan ook nog kerstlampjes tussen hangt voor een magische twinkeling. Kerstlampjes in een glazenpotje op tafel kan natuurlijk ook.

Maak samen met de jarige een slinger van de printables uit mijn draaiboek. Vergeet ook de mini vlaggetjes voor aan prikkers niet. Even wat print, knip en plakwerk, maar dan ben je wel meteen helemaal in het thema!

Elfen eten kinderfeestje

Hoe leuk is het om de kinderen ook tijdens het eten in hun elfenwereld te laten. In Australië hebben ze als populaire feestsnack ‘fairy bread’. Dat is wit brood met boter en veel, heel veel gekleurde sprinkles!

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen lunch fairy bread

Zelf maakte ik als ’s een variant hier op. Op het elfenfeestje van mijn dochtertje maakte ik namelijk mini broodrolletjes. Deze maak je zo: snij van een boterham de korsten. Besmeer de boterham met boter en strooi er sprinkles op. Rol de boterham op, snij de dikke rol in twee of drie plakken. Prik er een leuke prikker er in. Afgedekt in de koelkast kan je deze bewaren tot het feestje begint.

Ook leuk is een vlinderbroodje knakworst. De vleugels maak je door een wit bolletje op te snijden en open neer te leggen. Leg in het midden van het open broodje, dus op het deel waar het broodje nog aan elkaar vast zit, twee knakworsten als lijfje van de vlinder. Met ketchup, mayo of een andere saus kunnen de kinderen de vleugels ‘inkleuren’.

Het egelbroodje vond ik op Pinterest Heel simpel, maar zo schattig. Smeer een klein bolletje, afgezien van de voorkant, helemaal in met boter. Strooi hagelslag over de boter heen. Dan heb je al de stekels. Prik nog twee hagels als oogjes in het onbesmeerde deel, dan is de egel klaar.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest vlindertaart

Vlindertaart

Bij heel Holland bakt Kids werd een vlindertaart gebakken. Dat was voor mijn dochtertje meteen een goed excuus om weer 's een taart voor mijn blog te bakken. Ze bakte een ronde taart, sneed die door de helft zowel in de lengte als in de breedte. De onderkanten van de twee helften besmeerde ze met botercrème als vulling. Daarna zette ze twee helften omgekeerd tegen elkaar aan. Dus met de ronde kanten tegen elkaar en de platte kant naar buiten. Uit de buitenkant sneed ze een driehoekje. Zo had ze ineens vleugels. De hele taart smeerde Evie in met botercrème, om er daarna gekleurde vleugels van te maken met smarties en m&m’s.

In plaats van een grote taart te bakken, kan je ook mini cupcakes bakken. Elfjes zijn namelijk klein en dus gek op mini hapjes. Van zo’n cupcakeje kan je een paddenstoel maken. Maar ook gewoon een minitaartje met een toefje topping en vrolijke sprinkles.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen cupcake traktatie maken

Toveren, dat is ook wat elfjes kunnen met hun elfenstof. Een 'betoverd' cakeje is dus ook een goed idee als taartje. Een cakeje met een verrassing in, een pinata cupcake, past dan ook goed bij dit feestje. Hoe je deze maakt, lees je hier.


Traktaties en snacks elfenfeest

Een ‘bosje’ ouderwetse snoep poederstaafjes bij elkaar binden met een touwtje geeft een hele berg elfenstof. Wil je een iets uitdagendere traktatie, prik dan een marshmallow met daarboven een aardbei op een prikker als paddenstoel. Vergeet niet met glazuur de witte stippen er op te zetten! Ben je echt handig, dan is een lieveheersbeestje van een babybel maken misschien wel iets voor jou. Of het mini theekopje, want elfjes zijn ook mini! Hoe je het theekopje maakt, lees je hier.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen theekopje traktatie maken

369 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven