top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor het elfenfeest; een magisch kinderfeestje thuis

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023

Als een elfje een hele dag feesten, dat is echt superleuk voor meisjes tot een jaar of zeven. Op het elfenfeestje maken ze samen elfenstof en elfenvleugels. Maar ook gaan ze toveren, een peurtocht doen en krijgen ze elfen vliegles! Natuurlijk is er nog meer, maar dat blijft nog een verrassing. Gooi wat elfenstof over ze heen en neem de kinderen mee op avontuur! Met deze tips betover je ook je huis en het eten in het thema.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen vleugels maken

Elfenfeestje thuis

Met versieringen in het elfenthema, zorg je dat de kinderen meteen bij binnenkomst al in de feeststemming zijn. Het feest begint dan echt meteen voor ze. Een heel bos nabouwen zou erg leuk zijn, maar wel veel werk. Een slinger met blaadjes aan of los verspreid over de tafel is ook al leuk! Of van die nepgrasmatjes die je voor Pasen hebt met een paar bloemetjes op, dat staat ook vrolijk. Stroken tule of crêpepapier en ballonnen in de elfenkleuren roze en groen is makkelijk te doen, maar wel een leuk effect. Vooral als je er dan ook nog kerstlampjes tussen hangt voor een magische twinkeling. Kerstlampjes in een glazenpotje op tafel kan natuurlijk ook.

Maak samen met de jarige een slinger van de printables uit mijn draaiboek. Vergeet ook de mini vlaggetjes voor aan prikkers niet. Even wat print, knip en plakwerk, maar dan ben je wel meteen helemaal in het thema! Net als moeder Sanne bij mijn elfenfeestje deed, zo leuk!

elfen kinderfeestje thuis feest versiering

Elfen eten kinderfeestje

Hoe leuk is het om de kinderen ook tijdens het eten in hun elfenwereld te laten. In Australië hebben ze als populaire feestsnack ‘fairy bread’. Dat is wit brood met boter en veel, heel veel gekleurde sprinkles!

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen lunch fairy bread

Zelf maakte ik als ’s een variant hier op. Op het elfenfeestje van mijn dochtertje maakte ik namelijk mini broodrolletjes. Deze maak je zo: snij van een boterham de korsten. Besmeer de boterham met boter en strooi er sprinkles op. Rol de boterham op, snij de dikke rol in twee of drie plakken. Prik er een leuke prikker er in. Afgedekt in de koelkast kan je deze bewaren tot het feestje begint.

elfen kinderfeestje thuis vlinder tips

Ook leuk is een vlinderbroodje knakworst. De vleugels maak je door een langwerpig wit bolletje open te snijden en open neer te leggen. Leg in het midden van het open broodje, dus op het deel waar het broodje nog aan elkaar vast zit, twee knakworsten als lijfje van de vlinder. Met ketchup, mayo of een andere saus kunnen de kinderen de vleugels ‘inkleuren’. Leg het bestek daarbij op vlinderservetten: twee tot waaier gevouwen servetten in het midden vastgebonden als vlindervleugels.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest vlindertaart

Vlindertaart

Bij heel Holland bakt Kids werd een vlindertaart gebakken. Dat was voor mijn dochtertje meteen een goed excuus om weer 's een taart voor mijn blog te bakken. Ze bakte een ronde taart, sneed die door de helft zowel in de lengte als in de breedte. De onderkanten van de twee helften besmeerde ze met botercrème als vulling. Daarna zette ze twee helften omgekeerd tegen elkaar aan. Dus met de ronde kanten tegen elkaar en de platte kant naar buiten. Uit de buitenkant sneed ze een driehoekje. Zo had ze ineens vleugels. De hele taart smeerde Evie in met botercrème, om er daarna gekleurde vleugels van te maken met smarties en m&m’s.

Tips elfen kinderfeestje thuis organiseren

In plaats van een grote taart te bakken, kan je ook mini cupcakes bakken. Elfjes zijn namelijk klein en dus gek op mini hapjes. Van zo’n cupcake kan je een paddenstoel maken. Maar ook gewoon een minitaartje met een toefje topping en vrolijke sprinkles.

Tips organiseren kinderfeestje thuis: elfenfeest elfen cupcake traktatie maken

Toveren, dat is ook wat elfjes kunnen met hun elfenstof. Een 'betoverd' cakeje is dus ook een goed idee als taartje. Een cakeje met een verrassing in, een pinata cupcake, past dan ook goed bij dit feestje. Hoe je deze maakt, lees je hier.

Traktaties en snacks elfenfeest

Een ‘bosje’ ouderwetse snoep poederstaafjes bij elkaar binden met een touwtje of in een zakje geeft een hele berg elfenstof. Wil je een iets uitdagendere traktatie, prik dan een marshmallow met daarboven een aardbei op een prikker als paddenstoel. Vergeet niet met glazuur de witte stippen er op te zetten! Kan je een beetje tekenen? Dan kan je op een babybel een lieveheersbeestje tekenen met eetbare zwarte stift.


traktatie elfenfeest valentijn lieveheersbeestje oreo

Deze lieveheersbeestjes zijn supercute toch! En nog makkelijk te maken ook van een oreo, rode glazuur (poedersuiker, water en rode kleurstof), hartjes en suikeroogjes.

Tips elfenfeest kinderfeestje vlinder thuis traktatie

Je kan ook mini tuin cupcakes maken. Koop of bak cupcakes. Maak daarna groene boter crème of (kant en klare) topping door te mengen met een drupje blauw en meerdere druppels gele voedingsmiddelen kleurstof. Spuit of smeer dat op de cupcake. Met een vork kan je er grassprietjes in maken. De bloemen zijn van snoeppapier van dr. Oetker en vind je in het bakschap in de supermarkt. Cheryl maakte nog een andere bloemen traktatie.

elfenstof traktatie elfen kinderfeestje

Elfenstof, dat strooi je ter decoratie op een marshmallow op een papieren rietje. Met een beetje pasta of glazuur blijft het goed plakken. Als elfenstof gebruikte ik gekleurd suiker voor onze suikerspin machine.

elfenstof toverstaf traktatie discodip elfenfeest kinderfeestje

Toverstafjes kan je ook maken. Deze maakte ik van soepstengels, maar met lange vingers kan natuurlijk ook. Dan zijn ze alleen wat kleiner. Je smeert de soepstengels met glazuur of boter in en strooit er dan discodip overheen. Daar krijg je een vrolijk gekleurde keuken van!


Heb jij wel zijn in dit elfenfeestje? Graag help ik je met het organiseren daarvan met mijn elfenfeest draaiboek of complete feestpakket. Maar een ander feestthema, dat kan ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeemeerminfeest of safarifeestje? Neem een kijkje op mijn website voor alle feestthema's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page