top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Unicorntaart: regenboog kwarktaart

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022


Deze taart, een regenboog kwarktaart, ziet er zo mooi uit. Dus die stond al even op ons “to do baklijstje”. We hadden een goed excuus om weer een verjaardagstaart te bakken. De lievelingsoom van de meiden was namelijk jarig. Dus wilden ze een taartje brengen en helpen opeten. Superlekker en supermooi deze taart, dus daarom geef ik jullie het recept als tip voor bij het unicornfeestje.

Unicorntaart: regenboog kwarktaart

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

  • 60 g boter

  • 500 g magere kwark

  • 250 ml slagroom

  • 400 ml water

  • doosje Dr. Oetker kleurstoffen

  • bakspray of boter om in te vetten

Wat heb je nog meer nodig?

· springvorm

· beslagkom

· mixer

· 5 schaaltjes

· bakpapier

Unicorntaart: regenboog kwarktaart bakken

Taartbodem

Net als bij een pizza, begin je met deze taart met ‘die bodem’. In het taartpakket van Dr. Oetker zit een zakje kruimelbodemmix. Deze kan je gebruiken. Maar je kan natuurlijk ook je lievelingskoekjes verkruimelen en gebruiken als bodem. De meiden maakten bijvoorbeeld al ’s een bodem van oreo koekjes. Ikzelf vind bastognekoekjes lekkerder.

Voor de bodem gebruiken wij een hoge taartvorm van 20 cm. Dat is kleiner dan op het pak staat. Daardoor krijg je een hogere taart en dus dikkere gekleurde lagen. Voor het eten maakt het niks uit, maar voor het oog dus wel… Zet de hoge vorm vast op de bodem nadat je er het bakpapier uit het pak heb tussen gelegd. Dus het papier klik je vast in de taartvorm.

Unicorntaart: regenboogtaart kwarktaart

Spray de bakvorm nu goed in. Tip is om tegen de randen van de vorm een strook bakpapier te plakken tegen de spray. Dan krijg je een mooi gladde buitenkant van de taart. Ja echt, alles voor een mooie taart! Deze tip vond ik trouwens bij HareMaristeit en werkte goed. Daarna kan je de boter smelten, mengen met de koekkruimels en dit op de bodem stevig aanduwen. Laat ‘m tien minuten harden in de koelkast.

Unicorn regenboog kwarktaart kinderfeestje

De regenboog maken

Nu begint het echte werk: de kwarkvulling maken. Mix het lauwe water en de koude magere kwark en koude slagroom tot een glad mengsel. Doe dit op de laagste mixstand. Is het goed? Dan mix je er ook de kwarttaart mix er doorheen in ongeveer 1 minuut op de laagste stand. Is het mengsel weer glad, dan zet je de mixer op de hoogste stand. Na ongeveer 2,5 minuten is het een luchtige mix.

Verdeel deze fluffy mix in ongeveer gelijke delen over vijf schaaltjes. Meng elk schaaltje met de kleurstoffen. Blauw, geel en roze zijn makkelijk. Dat zijn namelijk de basiskleuren die in het pakje zitten. Groen maak je door de verhouding blauw 1 : geel 5 te gebruiken. Niet te veel blauw, want dat wordt grijs. Oranje maak je door de verhouding rood 1 : geel 2 te gebruiken.

Unicorntaart: regenboog kwarktaart verjaardag

Ik waarschuw alvast, je hebt voor deze taart wel een beetje geduld en tijd nodig. Als je namelijk alle kleuren hebt gemaakt, ga je de taart in laagjes ‘bouwen’. Je begint met blauw. Giet die op de koekbodem en verdeel deze gelijkmatig met een lepel. Zet deze laag in de koelkast. Na ongeveer tien minuten is deze stevig en kan je de volgende laag, groen, er op gieten. Wel voorzichtig, anders gaan de kleuren mengen! Weer tien minuten in de koelkast. Dit herhaal je met de gele, oranje en roze kwark. Zitten alle lagen erop? Dan moet de taart nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Even geduld hebben dus…

Unicorntaart: regenboog kwarktaart eenhoorn

Versieren

Vlak voor je de regenboogtaart wilt eten, strooi je er nog decoratie overheen. Bij ons strooiden de meiden er discodip en confetti over en zetten er kaarsjes in. Omdat we er echt blij mee waren (en de jarige oom gelukkig ook!) hebben we eerst een hele fotosessie gehouden met de taart voor we de eerste hap namen. Gelukkig was de unicorntaart niet alleen mooi, maar ook nog ’s superlekker!

Niet alleen leuk voor bij een unicornfeestje trouwens. Je kunt de Kwark namelijk in elke kleur mengen, blauw en rood bijvoorbeeld voor het superheldenfeest of blauw en groen voor het zeemeerminfeestje. Dus deze verjaardagstaart past bij elk feestthema! Wil je een andere taart? Kijk dan voor inspiratie bij mijn andere blogs.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page