• van Kaat

Halloween: tips voor enge traktaties voor op school of als snack thuis

Bijgewerkt op: 19 okt. 2021

Enge, griezelige traktaties en snacks horen bij Halloween. Niet te eng hoor, want het moet wel leuk blijven om op te eten! De kinderen moeten er geen nachtmerries aan overhouden natuurlijk. Dus geen hersenen van krispie rice of jellies met enge spinnen, maar grappig enge traktatietips. Nou ja, lees maar gewoon verder, dan snap je vanzelf wat ik hiermee bedoel.

Wafel mummie

Dummie de Mummie, die grappige mummie kennen bijna alle kinderen wel! Leuk idee dan dus om een mummie te maken. Dat kan je doen met wafels. Bak of koop wafels en sprenkel er gesmolten witte chocolade overheen. Plak met een druppeltje warme choco twee suikeroogjes vast. Nu alleen nog de chocolade goed laten uitharden.


Coronaproof voorverpakte traktatie mummie

Wikkel een voorverpakt lekkers, zoals een liga, crackers, twix, of banaan in gaasverband. Als ogen plak je er twee wiebeloogjes op en klaar ben je!

Heksenhoed of sorteerhoed

Deze heksenhoedjes maakte ik van ijshoorntjes voor bij het Harry Potter Toverschoolfeest. Niet voor een heks, maar dan als sorteerhoed. Past natuurlijk ook bij het Halloween thema. Je kan de hoorntjes vullen met skittles zoals ik hier deed, maar ook met ander lekkers. Hoe je ze maakt, lees je hier.

Giftige kikkers

Ziet er best creepy uit toch deze felgroene kikkers met bloedrode jelly? Mijn dochter vond het ook wel wat hebben van een watermeloen door de donkere spikkels trouwens. Deze traktatie maakte ik van Dr. Oetkers Jelly Pudding, groene snoepkikkers en decoratieballetjes.

Monster donuts

De donut traktatie met een zure mat als tong zijn erg populair. Maar een donut kan je ook gebruiken als monster. Koop neptanden of snoeptanden en klem die in het gat van de donut. Soms is het gat te klein voor tanden, dan plak je ze er gewoon op met een beetje glazuur. Duw een paar gekke kleur smarties als ogen in de donut. En je hebt een donutmonster.

Oreo spinnen

Bij een spinnenweb horen spinnen. Die spinnen kan je maken van oreo koekjes. Plak op een koekje een paar suikeroogjes met een dotje glazuur. Snij een dropveter in vier sliertjes. Leg deze als poten midden onder het koekje. Zo heeft de spin zijn acht poten. Je kan de dropveters los met koekje in een cakevormpje leggen. Maar vastplakken met wat glazuur kan natuurlijk ook.

Pizza pompoenen

Uitgeholde pompoenen met eng gezicht en een lichtje erin hoort echt bij Halloween. Leuk om hier een harige snack van te maken: pizzapompoen. Besmeer een wrap met tomatenpuree en strooi er geraspte kaas en kruiden overheen. Snij uit een andere wrap een eng gezicht en leg deze bovenop de wrappizza. Bak de wrap in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar is, lekker!

Heksenhoedjes

Heksenhoed, heksenneus, heksennagel, eigenlijk kan je de chips bugels voor al deze dingen wel gebruiken. Ideaal, dus maak het jezelf makkelijk en schud bugles in een transparant zakje. Maak het zakje dicht met de sluitstrip, zodat de chips niet zacht worden. Maak het af door een afbeelding van een heks te printen op een strook papier. Vouw deze print om de bovenkant en niet ‘m vast.

Griezelige monster spook cupcakes

Deze monsters vallen bijna in de categorie ‘schattig’! Ze zien er totaal niet eng uit, maar je ziet wel meteen dat het spookjes zijn. Door die scheve ogen zijn ze niet echt eng. Deze spookcupcake kan je dan ook gerust in de kleuterklas al trakteren! Wil je weten hoe je deze cupcake maakt, klik dan hier.

Cookie monster fudge

Ook dit monster valt wel in de categorie ‘schattig’. Komt gewoon door die grappige oogjes denk ik. Als je op school zelf verpakte traktaties mag uitdelen, is deze superleuk! Geef iedereen dan een brok monsterfudge in een doorzichtig zakje. Ook hier schreef ik al een blog over met het recept, die blog vind je hier.

272 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven