top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Halloween: tips voor enge traktaties voor op school of als snack thuis

Enge, griezelige traktaties en snacks horen bij Halloween. Niet te eng hoor, want het moet wel leuk blijven om op te eten! De kinderen moeten er geen nachtmerries aan overhouden natuurlijk. Dus geen hersenen van krispie rice of jellies met enge spinnen, maar grappig enge traktatietips. Nou ja, lees maar gewoon verder, dan snap je vanzelf wat ik hiermee bedoel.

Halloween traktatie donut maken vleermuis

Halloween donuts: vleermuis, mummie, spinnenweb, zwarte kat, spin

Elk jaar vul ik deze blog aan met nieuwe lekkere enge halloween ideeën. Dit keer (oktober 2022) ging mijn dochtertje los met donuts. Daar kan je echt superleuke traktaties van maken! Donuts (normale of mini) kan je kopen bij de supermarkt, maar ook zelf maken. Hoe je donuts van cakebeslag in de oven maakt, lees je in mijn nep donuts blog. Met een witte chocolade decoratiestift maakte mijn dochtertje een spinnenweb, een mummie en snorharen van een kat. De suikeroogjes en groene skittles ogen plakte vast met een druppeltje decoratiestift. de oren, vleugels, neus en spinnenlijf maakte ze met Oreo koekjes.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje

Wafel mummie

Dummie de Mummie, die grappige mummie kennen bijna alle kinderen wel! Leuk idee dan dus om een mummie te maken. Dat kan je doen met wafels. Bak met een wafelijzer wafels of koop zeen sprenkel er gesmolten witte chocolade overheen. Plak met een druppeltje warme choco twee suikeroogjes vast. Nu alleen nog de chocolade goed laten uitharden.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje mummie

Coronaproof voorverpakte traktatie mummie

Wikkel een voorverpakt lekkers, zoals een liga, crackers, twix, of banaan in gaasverband. Als ogen plak je er twee wiebeloogjes op en klaar ben je!

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje sorteerhoed harry potter

Heksenhoed of sorteerhoed traktatie

Deze heksenhoedjes maakte ik van ijshoorntjes voor bij het Harry Potter Toverschoolfeest. Niet voor een heks, maar dan als sorteerhoed. Past natuurlijk ook bij het Halloween thema. Je kan de hoorntjes vullen met skittles zoals ik hier deed, maar ook met ander lekkers. Hoe je ze maakt, lees je hier.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje labaratorium kikker

Giftige kikkers

Ziet er best creepy uit toch deze felgroene kikkers met bloedrode jelly? Mijn dochter vond het ook wel wat hebben van een watermeloen door de donkere spikkels trouwens. Deze traktatie maakte ik van Dr. Oetkers Jelly Pudding, groene snoepkikkers en decoratieballetjes.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje donut

Monster donuts

De donut traktatie met een zure mat als tong zijn erg populair. Maar een donut kan je ook gebruiken als monster. Koop neptanden of snoeptanden en klem die in het gat van de donut. Soms is het gat te klein voor tanden, dan plak je ze er gewoon op met een beetje glazuur. Duw een paar gekke kleur smarties als ogen in de donut. En je hebt een donutmonster.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje oreo spin

Oreo spinnen

Bij een spinnenweb horen spinnen. Die spinnen kan je maken van oreo koekjes. Plak op een koekje een paar suikeroogjes met een dotje glazuur. Snij een dropveter in vier sliertjes. Leg deze als poten midden onder het koekje. Zo heeft de spin zijn acht poten. Je kan de dropveters los met koekje in een cakevormpje leggen. Maar vastplakken met wat glazuur kan natuurlijk ook.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje pizza

Pizza pompoenen

Uitgeholde pompoenen met eng gezicht en een lichtje erin hoort echt bij Halloween. Leuk om hier een harige snack van te maken: pizzapompoen. Besmeer een wrap met tomatenpuree en strooi er geraspte kaas en kruiden overheen. Snij uit een andere wrap een eng gezicht en leg deze bovenop de wrappizza. Bak de wrap in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar is, lekker!

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje chips

Heksenhoedjes chips

Heksenhoed, heksenneus, heksennagel, eigenlijk kan je de chips bugels voor al deze dingen wel gebruiken. Ideaal, dus maak het jezelf makkelijk en schud bugles in een transparant zakje. Maak het zakje dicht met de sluitstrip, zodat de chips niet zacht worden. Maak het af door een afbeelding van een heks te printen op een strook papier. Vouw deze print om de bovenkant en niet ‘m vast.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje monster cupcake

Griezelige monster spook cupcakes

Deze monsters vallen bijna in de categorie ‘schattig’! Ze zien er totaal niet eng uit, maar je ziet wel meteen dat het spookjes zijn. Door die scheve ogen zijn ze niet echt eng. Deze spookcupcake kan je dan ook gerust in de kleuterklas al trakteren! Wil je weten hoe je deze cupcake maakt, klik dan hier.

Halloween: tips enge traktaties snack kinderfeestje fudge monster

Cookie monster fudge

Ook dit monster valt wel in de categorie ‘schattig’. Komt gewoon door die grappige oogjes denk ik. Als je op school zelf verpakte traktaties mag uitdelen, is deze superleuk! Geef iedereen dan een brok monsterfudge in een doorzichtig zakje. Ook hier schreef ik al een blog over met het recept, die blog vind je hier.


Harry Potter kinderfeestje

Is de jarige fan van enge, spookie dingen, Harry Potter bijvoorbeeld? Geef dan ook het kinderfeestje in dit thema. Ik heb namelijk een superleuk Harry Potter Toverschoolfeest draaiboek!Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page