top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Zo maak je unicornbark, oftewel eenhoorn chocolade, als traktatie

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

Unicornbark, dat moesten we echt een keer maken. Dat ziet er namelijk zo magisch uit: chocolade in de meest mooie pastelkleuren met sprinkels! Bijna te mooi om op te eten, maar dat hebben we toch gedaan, superlekker! Perfect voor bij het eenhoornfeestje. Graag deel ik het recept met je!

unicornbark eenhoorn chocolade

Ingrediënten

· 6 repen witte chocolade

· verschillende eetbare kleurstoffen

· heel veel discodip (of andere eetbare decoratie)


Wat heb je nog meer nodig?

· pan

· schaaltje

· zeef

· lepels

· verschillende kleine bakjes

· ovenschaal of bakplaat

· bakpapier


Hakken en smelten

Nadat we alle spullen klaar hadden gezet, hakten en braken we de repen chocolade in kleine stukjes. Dat is namelijk makkelijker voor het smelten, want met kleine stukjes gaat het sneller. Dat smelten doe je au bain-marie. Oftewel de choco smelten in een schaaltje dat boven een warme pan kokend water hangt. In de praktijk gaat dat bij ons zo: in een pan kokend water hangen we een grote zeef waarin we een schaaltje zetten. En ja, meestal zweeft dat schaaltje dat niet netjes boven het water, maar hangt er gewoon in… Werkt ook perfect!

unicornbark, oftewel eenhoorn chocolade rockyroad

Tips

Tip is om eerst de helft van de chocolade te smelten. Zo loop je niet het risico dat je witte chocolade al hard wordt. Terwijl ik de tweede helft aan het smelten was, mengde Evie dan ook met haar vriendinnetje de gesmolten choco in bakjes met verschillende kleuren. Wil je ook paars maken, meng dan weinig blauw met veel rood. Bij te veel blauw krijg je grijs wat niet meer te herstellen is. Duurt best even voor die kritische meiden blij zijn met de juiste pastelkleur roze, paars en blauw!

De pastelkleuren passen natuurlijk perfect bij het eenhoornfeestje of parfumfeestje. Maar je kan de chocolade de kleur geven die je wilt. Met groen bijvoorbeeld voor op het safarifeestje of blauw bij het zeemeerminfeestje!

unicornbark, oftewel eenhoorn chocolade regenboog

Foodart

De gesmolten witte chocolade goot ik in een grote ovenschaal bekleed met bakpapier. Om de beurt schepten de meiden hun kleuren in de witte choco. Toen alle bakjes met gekleurde choco leeg waren, was het tijd voor kunst! Met rietjes maakten de meiden ‘swirls’ en andere figuren in de kleuren. Zo heb je geen grote klodders kleur in het wit, maar loopt het mooi in elkaar over. Als finishing touch strooiden ze er nog een hele lading discodip overheen. Maar pareltjes of andere eetbare decoratie kan natuurlijk ook.

unicornbark, eenhoorn chocolade

Geduld

Gelukkig hadden de meiden als redelijk wat staan snoepen van de repen en de gesmolten chocolade. Dus was het geen probleem om een paar uur te wachten op het afkoelen en harden van de chocolade. Alhoewel, na twee uur werd er al een vinger in geprikt om even te testen. Pas na vier uur was de chocolade echt goed hard. In de ovenschaal hakten we de grote chocoreep in ongelijke stukken. Een paar keer met je vuist erop slaan en je hebt mooie brokken. Toen was het tijd om te testen. Je proeft witte chocolade met discodip, lekker! Maar het gaat er uiteindelijk vooral toch om dat het er zo magisch uitziet.


Heb je nog geen kinderfeestje geregeld? Neem dan een kijkje bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Feestjes die je makkelijk thuis kan organiseren! Een unicorn kinderfeestje bijvoorbeeld!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page