top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Regenboog unicorn cupcake traktatie

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022


Ga helemaal op in het feestthema en maak bijpassende taartjes. Regenboog cupcakes zijn superleuk om te trakteren op het unicornfeestje. En wat ook fijn is, je kan ze makkelijk en snel maken met maar twee ingrediënten!

Ingrediënten

· Cakemix (bijna kant-en-klare van Homemade)

· Verschillende eetbare kleurstof (van Dr. Oetker)

Regenboog unicorn cupcake traktatie

Wat heb je nog meer nodig?

· papieren cupcakevormpjes

· lepels

· 6 bakjes voor het kleuren van het beslag

· beslagkom

· keukenmachine of mixer

· cupcake bakblik

Deeghaken aflikken

Verwarm allereerst de oven voor volgens de verpakking. Doe de cakemix in de beslagkom en giet er een beetje water bij. Hoeveel water, dat hangt af van welke cakemix variant je hebt. Dus check even op het pak hoeveel water je nodig hebt. Meng de mix en het water met een mixer met garde in ongeveer 3 minuten op middelmatige snelheid tot een glad en klontvrij beslag. Vrijwilligers om de deeghaken af te likken?

Regenboog unicorn cupcake traktatie bakken

Mengen

Verdeel het beslag in 6 bakjes. Druppel in een bakje blauwe kleurstof. In een ander bakje met beslag druppel je geel en in een ander bakje rood. Daarna meng je een paar druppels geel en rood voor oranje in een bakje beslag. Geel met blauw wordt groen en blauw en rood wordt paars. Let bij het paars mengen op dat je niet te veel blauw doet. Dan maak je namelijk geen paars, maar grijs. Voor elk bakje geldt: hoe meer druppels, hoe donkerder de kleur.

Regenboog unicorn cupcake traktatie kleuren

Bakken

Zet de cakevormpjes in het bakblik. Giet in elk vormpje een laagje van 1 kleur. Giet daarover weer een laagje andere kleur. Herhaal dit totdat je alle kleuren in het vormpje hebt. Als je wilt kan je met een satéprikker nog wat strepen door het beslag maken. Kijk wel uit dat je niet te hard duwt hierbij, want dan heb je kans dat het papieren vormpje scheurt. Laat de cakejes ongeveer 15 tot 18 minuten bakken. Test met een prikker of ze goed zijn. Plak er deeg aan je prikker? Zet de cakejes dan nog even terug in de oven. Is je prikker schoon? Dan is de traktatie klaar!

Kinderfeestje

Erg leuk en lekker om deze eenhoorn cupcakes op een kinderfeestje in het unicorn thema te geven. Maar, door gebruik van een paar bepaalde kleuren, kan je het cakeje voor elk themafeest gebruiken. Rood en blauw voor bij het superheldenfeest, of blauw en groen bij het zeemeerminfeest. Maar, je kan ze natuurlijk ook trakteren op school. De cakejes kan je dan al de dag ervoor bakken. Scheelt je ’s ochtends weer een hoop werk!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page