• van Kaat

Jarig en corona, hoe vier je dan je verjaardag of kinderfeestje?

Bijgewerkt: jan 13

Voor kinderen in hun verjaardag echt een belangrijke dag. Daar horen taart, cadeaus, maar vooral ook familie en vriendjes en vriendinnetjes bij. Hoe vier je nu, in coronatijd, de verjaardag van je kind? In deze blog zet ik een aantal ideeën voor je op een rijtje. Kies uit welke jij voor je zoontje of dochtertje het leukste lijkt en maak er zo toch een speciale dag van!


Verjaardagskaarten

Normaal feliciteert iedereen je in het echt op school, maar nu dus niet. Hoe leuk is het dan om toch veel felicitaties te krijgen, dat de jarige weet dat niemand de verjaardag vergeet! Vraag familie, vrienden, buurt- en schoolkids een kaartje in de bus te doen. Als je weet dat er kaartjes komen, kan je zelfs samen met je kind een feestbrievenbus knutselen en voor de deur of in de tuin zetten. Dan hebben andere ouders ook weer meteen een leuke activiteit: kaart knutselen of tekenen en een wandelingetje naar de brievenbus.

Online felicitaties

Alternatief voor een kaartje is dat familie en vrienden een verjaardagsfilmpje met felicitaties maken. Zing bijvoorbeeld met het hele gezin een verjaardagsliedje voor de jarige. Of probeer online met z’n allen tegelijk te bellen en dan samen voor de jarige zingen. Dan kan ook iedereen zien hoe de jarige de kaarsjes op de taart uitblaast.


Toeteren

Maak een poster voor op het raam of een raamtekening met daarop de tekst: toeter 3 keer voor de jarige! Of pak het grootster aan met een spandoek voor het raam of in de tuin. Heb je meteen ook weer een leuk knutselwerkje met je kind.

Trakteren

Ook al is het Corona tijd, het is toch echt een feestje wat gevierd mag worden met traktaties! Je kan samen iets lekkers en vrolijks bakken, bijvoorbeeld pinatacakejes of regenboog cupcakes . Maar iets kant en klaars kan natuurlijk ook. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt. Zet je traktatie op een leuk versierd bord met slingers of ballonnen in de tuin of voor de deur. Maar een rondje lopen of fietsen en bezorgen kan natuurlijk ook. Hou dan wel rekening met de afstand van anderhalve meter, dus zet de traktatie neer, bel aan en neem afstand.

Taart bakken

Een taart bakken is niet alleen leuk, maar ook nog ’s heel leerzaam. Het is namelijk een rekenles met al dat wegen en afmeten! Kijk wat je allemaal in huis hebt om de taart extra vrolijk mee te versieren. Maak bijvoorbeeld een mini slinger voor op de taart of bestrooi de taart helemaal met discodip of hagelslag! Een mega donuttaart is ook lekker!

Speurtocht

Maak een leuk moment van het openen van de cadeautjes door een speurtocht in huis te maken. Geef als cadeautje een briefje of envelop met de eerste aanwijzing. Leg overal nieuwe briefjes neer met nieuwe aanwijzingen naar het cadeautje. Laat de speurtocht nog langer duren door leuke opdrachten tussendoor te doen. Bijvoorbeeld een wedstrijdje watjes blazen om te kijken of de jarige wel de kaarsjes op de taart kan uitblazen. Of laat een nepcadeautje met ovenwanten aan of zonder handen uitpakken.

Feestversiering

Versier het huis extra veel, dan komt het vast wel goed met het verjaardagsgevoel. Heb je niet genoeg slingers in huis? Ga dan samen aan de knutsel om slingers te maken. Kwastjesslingers zijn leuk om te maken of naai ze met papier op de naaimachine (kan je meteen je kind leren naaien). En hou het niet alleen bij versieringen in de kamer, vooral ook de slaapkamer vol ballonnen gooien en buiten op het raam!


Challenge

Als dan toch de slaapkamer vol ballonnen ligt, kan je er meteen een challenge mee doen. Parcourtje lopen met een ballon ingeklemd tussen twee personen, wedstrijdje ballonnen laten knallen, hoogste haar met statische ballon.

Feestmaaltijd

Een feestmaaltijd mag niet ontbreken op je verjaardag. Dus maak er een speciaal moment van door te doen alsof je in een restaurant zit. Dek de tafel goed met zelfgemaakte naambordjes, kunstig gevouwen servetten, mooi gemaakte menukaart, ballonnen of confetti als versiering. Natuurlijk hoort daar ook een feestoutfit bij, dus gel in de haren of vlechten. Misschien eerst nog een beautyuurtje met een maskertje en nagellak.


Ook al zit het even niet mee, probeer er toch een superleuke dag van te maken voor de jarige!

1,603 keer bekeken0 reacties