• van Kaat

Een challenge feestje, durf jij het te organiseren?

Bijgewerkt op: 18 aug. 2020


Afgelopen vrijdag zat het huis vol met 16 meiden voor het feestje van mijn oudste, Julie, en haar BFF. Het moest wel een echt tienerfeestje zijn, want ze gaan na de zomervakantie naar de middelbare school. Het werd een challengefeestje voor een TikTok fan. Alle uitdagingen zijn ze aangegaan!

Hoe viezer, hoe beter

Bij het bedenken van de challenges bleek al snel wat de rode draad was: “hoe viezer, hoe beter!”. Julie en haar vriendinnetje bedachten en vonden namelijk allemaal opdrachten waar je echt vies of nat bij wordt. Of waar je vieze dingen moet eten en drinken. Ok, dat betekende dus zeil en heel veel poetsdoekjes kopen.

Freakshake challenge

Een freakshake is een over de top milkshake. Een milkshake met heel veel extraatjes. Oreo’s, karamelsaus, donuts, maar ook zure matten en drop. Wie welke ingrediënten krijgt, hangt af van de lootjes die je trekt. Alle meiden mochten tien lootjes trekken. Met die tien ingrediënten maakten ze na de loting een echte freakshake.


IJshoorn challenge

Onder ouderwetse ijshoornbakjes verstopte ik briefjes met opdrachten. De ene helft met groepsfoto opdrachten, de andere helft met individuele opdrachten. Of je de opdracht alleen of met z’n allen moest doen hing af van welk ijshoorntje je stuk sloeg. Van ice bucket challenge tot de groene alien dans.

Vla challenge

De populairste challenge was de vla challenge. In rijen van twee zaten de kids achter elkaar. De achterste stak haar armen onder de armen van de voorste door. En zo moest de achterste, zonder te kijken, de voorste vla proberen te voeren. Gelukkig hadden ze allemaal poncho’s aan, want de vla zat overal!

Doritos challenge

In de supermarkt kan je van Doritos zakken chips met twee heel verschillende smaken kopen: Habanero Chilli / Guacamole en Honey Glazed Ribs / Lemon Blast. Alle twee de zakken mengde ik in een kom door elkaar. Om de beurt grabbelden de kids een chipje. Die gezichten bij de zure smaak, geweldig!

Beer pong challenge

Om de vieze smaak van sommige chips weg te spoelen deden we beer pong. Dus we vulden 10 bekers met verschillende soorten drinken. Van melk en groene ranja tot cola en thee. Iedereen kreeg twee pogingen om de bal in een van de bekertjes te gooien. Raak? Dan moest de tegenstander de bekers leegdrinken.

Disco

Na al die challenges verdienden ze tot echt wel lekker drinken en gewone chips. Daarna ging de volumeknop op maximaal (we hadden de buren gewaarschuwd) en deden ze spontaan nog een dance battle tijdens de disco. Met vla en confetti in hun haren als herinnering aan het feestje ging iedereen weer naar huis. Een zooitje als resultaat, maar wel een supergezellig zooitje!


Challengefeest draaiboek

Omdat ik inmiddels vele verzoeken kreeg voor een compleet draaiboek voor een challengefeestje, heb ik dat gemaakt! Wil je meer weten over dit draaiboek, klik dan hier.

#challenge #freakshake #vla #doritos #groenealien #hoeviezerhoebeter #kinderfeestje

2.511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven