top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Maak een vrolijke kwastjes slinger voor op je kinderfeestje

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022


Een feestje zonder slingers, dat kan echt niet! Een vrolijke kwastjes slinger, oftewel een tasselslinger, die kan je makkelijk zelf maken. Voordeel van zelf maken is dat je ‘m meteen in die kleuren kan maken die passen bij het thema van het kinderfeestje. Zo breng je de kids meteen in de juiste feeststemming!

vrolijke kwastjes slinger maken

Wat heb je nodig?

· Vliegerpapier

· Touw

· Schaar

· Liniaal

Knippen

Knip rechthoeken van 30cm bij 15 cm uit verschillende kleuren vliegerpapier. Wil je een speelse slinger, varieer dan in lengte. Wil je hele volle kwastjes, knip dn bredere stroken. In plaats van vliegerpapier kan je ook ander papier zoals crêpe papier gebruiken. Wil je de slinger buiten ophangen? Dan is papier met een eventuele regenbui niet zo handig! Gebruik voor buiten dan ook stof, wol of plastic zakken (afvalzakken).


vrolijke kwastjes slinger diy

Reepjes

Vouw de rechthoeken dubbel (de hoeken van de lange zijde op elkaar). Knip aan de open kant reepjes in het papier. Maak de reepjes ongeveer 1 centimeter breed. Knip het papier niet helemaal tot de vouw door, maar laat een strook van 5 centimeter heel.

Ben je klaar met het knippen van de strookjes? Vouw dan het papier weer open. Rol het papier me de lage zijde op. Knijp het midden, dus het deel waar je niet knipte, goed plat. En vouw het papier weer dubbel, zodat de reepjes op elkaar komen te liggen.


 zelf vrolijke kwastjes slinger maken

Bijna klaar!

Schuif het kwastje over het touw tot de vouw het touw raakt. Hou met je ene hand de vouw met touw vast en draai met je andere hand het kwastdeel een halve slag. Met het vliegerpapier wat mijn dochtertje gebruikte blijven de kwastjes meteen zo hangen. Heb je ander papier of materiaal? Plak het draaideel dan vast met een leuk kleurtje (washi) tape.

Maak zoveel kwastjes als je wilt. Mijn dochtertje vond het leuk om een stukje vrij te laten tussen de kwastjes, maar je kan natuurlijk om een hele volle slinger maken. Gewoon lekker doen wat je zelf het leukste vindt!


Kinderfeestje thuis organiseren

Een slinger betekent ook dat er een jarige in huis is! Graag help ik je daarbij, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page