top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Naai een slinger van papier!

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Slingers, die horen bij een kinderfeestje! Ieder jaar koop ik nieuwe slingers. Opnieuw gebruiken lijkt gewoon niet mogelijk. Want haal ik de opgeruimde slingers uit de kast, dan zijn ze op de een of andere manier verfrommeld en ziet het er niet meer uit. En natuurlijk ontdek je dat pas op het moment dat je de slingers op wilt hangen. Dus zat ik de avond voor de verjaardag zelf nog snel slingers te maken. Blijkt erg simpel te zijn!

Benodigdheden

· Vouwpapier (aan beide zijden bedrukt)

· Schaar (ik gebruikte de snijmachine)

· Garen

· Naaimachine

En dan?

Als eerste sneed ik de vouwpapiertjes in vlaggetjes. Omdat het niet echt dik papier is, kan je natuurlijk ook gewoon knippen. Maar met die snijmachine gaat het gewoon wat sneller. Probeer wel een beetje netjes te knippen, want de slinger ziet er natuurlijk wel mooier uit met even grote vlaggetjes! Je hoeft trouwens niet perse vouwpapier te gebruiken. Je kan ook vrolijk bedrukt knutsel papier gebruiken.

Naai een slinger van papier!

Voorbereidingen

En dan de naaimachine klaarzetten. Dat betekent dus eerst even gepriegel met het garen in de naald krijgen. Trek het garen al een stuk door de naald (samen met het garen voor de onderkant). Met dat stuk kan je de slinger straks namelijk aan een kant ophangen. Leg daarna de geknipte vlaggetjes klaar voor het naaien. Ik legde de vlaggetjes in een bepaalde volgorde, maar kriskras door elkaar kan natuurlijk ook. Wat jij het leukst vindt!

Naai een slinger van papier

Naaien met papier

Naai het vlaggetje met een kleine zigzag steek aan de bovenkant. Naai niet te snel, want anders kan het papier scheuren. Het volgende vlaggetje kan je direct erna vastnaaien. Of je kan er een stukje tussen laten. Dan heb je minder vlaggetjes nodig voor een lange slinger. Heb je alle vlaggetjes vastgenaaid? Haal dan weer een lengte garen door de naald voor je deze afknipt. Dit is namelijk het andere einde om de slinger mee op te hangen.

Variaties

In plaats van vlaggetjes kan je ook andere figuurtjes knippen, hartjes bijvoorbeeld. Maak de slinger nog vrolijker met glitter, zilver of goud garen. De slinger kan je ook in je interieurkleur maken en dan als decoratie ophangen. Of maak een mini versie van deze slinger. Dan kan je deze gebruiken voor op de taart of op een cadeautje. Niet alleen leuk voor op een kinderfeestje, maar ook leuk om te maken met de kids als knutsel!


Kinderfeestje organiseren

Feestversiering betekent ook dat er binnenkort een jarige in huis is! Organiseer met mijn hulp zonder stress en gedoe een superleuk kinderfeestje voor je kind! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

bottom of page