top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

10 leuke cadeau uitpak spelletjes

Cadeautjes krijgen is fantastisch. Cadeautjes geven ook. Maar vaak gaat het in zo’n rap tempo, dat dit leuke moment zo voorbij is. Terwijl zowel de jarige als de gever het een superleuk moment vinden. Want “wat zou het zijn?” en “vind de jarige mijn cadeau leuk?”. Met de volgende spellen zorg je ervoor dat het cadeaumoment voor iedereen bijzonder en spannend is. En je hebt meteen de eerste activiteit van het thuisfeestje geregeld! Dus in deze blog tips voor het uitpakken van cadeautjes op een kinderfeestje.


Cadeautjes uitpakken met sinterklaas of kerst? Daar heb ik iets speciaals voor. Kijk daarvoor onderaan deze blog!

Cadeautje uitpakken met ballonnen prikken

Het cadeauspel wat bij mijn kids favoriet is, is ballon prikken. In ballonnen stop je briefjes met de namen van alle kinderen die op het feestje komen. Dus er zijn net zo veel ballonnen als dat er kinderen op het kinderfeestje zijn. Doe ook een beetje confetti in de ballon. Is het lekker weer, gebruik dan waterballonnen!

Blaas de gevulde ballonnen op. Maak deze vast aan een touw. Hang het touw net iets hoger dan dat de kids groot zijn. De jarige prikt als eerste een ballon kapot en leest de naam die op het papiertje staat voor. De naam die op het briefje staat mag een cadeau geven. Daarna mag de cadeaugever een nieuwe ballon laten knallen.

10 leuke cadeau uitpak spelletjes ballon

Touwtje trekken

Iedereen krijgt een touwtje om aan zijn cadeautje vast te maken. Zit alles vast? Dan mag iedereen met zijn cadeautje op schoot in een halve kring rond de jarige gaan zitten. Verzamel alle uiteinden van de touwtjes bij elkaar. De jarige kiest een touwtje uit om aan te trekken. Er komt dan vanzelf een cadeautje naar hem toe.

Hiermee kan je natuurlijk verschillende varianten maken. Stop alle cadeautjes bijvoorbeeld in een doos of verstop ze onder een kleedje. De touwtjes hang je uit de doos of onder het kleed uit. De jarige kan dan de cadeautjes daar (onder)uit trekken.

Grabbelen

Stop alle cadeautjes in een doos of grote tas. De jarige mag daarin grabbelen. Voelt hij / zij een leuk cadeautje, dan mag het uit de doos gepakt worden. Andere manier is om de cadeautjes onder een kleedje te verstoppen. En dan daaronder te grabbelen naar cadeautjes.

Schoenen raden

Grappige variant op het grabbelen is schoenen raden. Ieder kind doet een schoen uit. Alle schoen doen ze in een doos of grote tas. De jarige grabbelt een schoen en moet raden van wie de schoen is. De eigenaar van de schoen mag dan zijn / haar cadeautje geven.

Verstoppertje

Stuur de jarige naar een plek waar hij de rest van de kids niet kan horen of zien. De gang bijvoorbeeld. Alle kids verstoppen hun cadeau in een ruimte. Alle cadeaus verstopt? Dan mag de jarige gaan zoeken. De kids mogen aanwijzingen geven met warm of koud.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, wie mag er een cadeautje geven?

Doe de jarige een blinddoek voor. Laat alle kids in een kring om de jarige heen gaan staan. Hij maakt een rondje en wijst iemand aan in de kring. Degene wie de jarige aanwijst, mag het cadeautje geven. Als je wilt kan je de kids het liedje “1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, wie mag een cadeautje geven?” laten zingen.

10 leuke cadeau uitpak spelletjes

Fles draaien

Dit is een variant op het vorige spel. De jarige is nu niet zelf de ‘pijl’, maar de draaier van de pijl. Die pijl maak van je van een lege frisdrankfles. Draai de fles rond. Waar de punt van de fles naar toewijst, die persoon mag het volgende cadeautje aan de jarige geven.

Doorgeven

Laat alle kids in een kring staan of zitten met hun cadeautje in hun handen. Ook de jarige staat of zit in de kring. Zet muziek aan. Zolang de muziek speelt, geven de kids hun cadeaus door met de klok mee. Stopt de muziek, dan mag de jarige het cadeau wat in zijn of haar handen is, uitpakken.

Uitpak estafette

Laat iedereen zijn cadeautje op de tafel neerleggen. Alles verzameld? Dan mag de jarige het eerste cadeau uitkiezen wat hij / zij wilt uitpakken. Meestal het grootste of vrolijkst ingepakte cadeautje! Degene van wie het cadeautje was, mag een nieuw pakje uitkiezen en aan de jarige geven.

Geblindoekt

Doe een blinddoek om bij de jarige. Ondertussen lopen de rest van de kinderen rond in de kamer. Met zijn blinddoek op moet de jarige iemand zien te ‘vangen’. Weet de jarige wie het is? Dan mag het cadeautje uitgepakt worden. Daarna mag de jarige weer opnieuw een vriendje of vriendinnetje proberen te vangen.


Sinterklaas

Zoek je leuke spelletjes om cadeautjes uit te pakken tijdens Sinterklaas? Dan is mijn pakjesavondspel iets voor jou! Een spel met 10 grappige opdrachten in sint thema die je samen, dus jong en oud, kan doen. Van met dikke wanten een cadeautje uitpakken tot liedjes raden. De opdrachten zijn natuurlijk op rijm geschreven, net als de brief van Sinterklaas met uitleg. Klik hier voor met informatie over mijn spel.


cadeautjes uitpakken spel opdrachten kerst

Kerst spel

Doen jullie cadeautjes met kerst? Kijk dan naar mijn kerstspel. Net nieuw op mijn website op verzoek van veel ouders die het pakjesavondspel speelden. Het kerstspel is een spel met 10 grappige opdrachten (spelletjes) in kerstthema en een bingo met 12 speelkaarten. Van kerst quiz en sneeuwpop maken tot kerstliedjes raden. Superleuk voor jong en oud!


Je kan het kerstspel spelen in combinatie met cadeautjes uitpakken, net als het pakjesavondspel. Dus na elke opdracht een cadeautje uitpakken. Maar je kan het spel ook doen in de kerstvakantie als leuke activiteit, op een kerstfeestje of voor / na het kerstdiner met familie of vrienden. Het spel is digitaal, dus ontvang je snel per mail! Je koopt het spel voor maar € 7,50. Kijk voor meer informatie bij bij kerstspel.


cadeautjes uitpakken kerst spel bingo

Je hebt een kinderfeestje in de planning als je naar cadeau uitpak spelletjes zoek. Graag help ik je met het organiseren van dat kinderfeestje thuis! In mijn webshop staan de meest leuke feestthema's voor een thuisfeestje. Van professorfeest en eenhoornfeest tot Harry Potter en Pokemon. Neem een kijkje, gezellig!


cadeautjes uitpakken kinderfeest thuisfeest ballonnen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page