top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor eten op een kinderfeestje: lunch, avond eten en toetje!

Bijgewerkt op: 5 jun. 2023

Op de meeste kinderfeestjes vraagt de jarige iedereen gezellig te blijven eten. Dat kan een lunch zijn, meteen op woensdagmiddag na school bijvoorbeeld. Of in de avond na afloop van het thuisfeestje samen eten van een feest diner! Wat kan je de feestvierders voor lekkers te eten geven? Ik geef je graag een paar tips ter inspiratie!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje

Kinderfeest en eten planning

Of het nou om een lunch, taart of avondeten gaat, hou er rekening mee dat het snel gaat. Plan dus hooguit 25 minuten in voor het eetmoment, want de kids kunnen meestal niet wachten om leuke dingen te doen op het feestje! Denk daar dus bij als een een feestplaning maakt. Niet nodig, maar wel superhandig! Ook in al mijn feest draaiboeken staat een planning. Andere praktische tip; gebruik wegwerpservies op een wegwerp tafelkleed. Dat scheelt je een hoop afwaswerk!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje knakworst

Feest thema lunch

Vier je een van mijn themafeestjes? Dan kan je, als je wilt, ook het eten (zowel lunch als avondeten) in het thema doen. Zoals fusili pasta als DNA staafjes of mayo en ketchup met pipetjes op het professorfeest. Of een echte onder water lunch van croissants en knaks bij het zeemeerminfeestje. Voor al mijn feestje schreef ik een blog waar onder meer traktatie, taart, snack en eettips in het thema in staan. Je vindt ze op mijn blog of in een link op de webpagina van het feestje.


Tosti’s kinderfeestje

Als lunch zijn tosti’s altijd een goed idee. Kinderen zijn namelijk gek op tosti’s! Meestal een tosti met ham en kaas, maar je kan er ook andere dingen op doen. Geef er bijvoorbeeld een beetje pizza smaak aan met kip in plaats van ham en een beetje pesto erop. Zoete tosti’s zijn ook lekker, zoals met vruchtenhagel. Heb je dat al ’s geprobeerd? In mijn tosti blog staan nog meer lekkere tosti ideeën.

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje tosti

Broodje knaks

Een simpel broodje knaks blijft gewoon lekker! Paar sausjes erbij, iedereen blij. Daar kan ik verder weinig aan toevoegen. En ook super makkelijk voor jou als ouder: een paar blikken knakworsten tegelijk in een grote pan, broodjes snijden en klaar ben je!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje wrap hack

Wraps en broodrolletjes

Ook makkelijk en lekker zijn wraps of broodrolletjes. Wraps kan je in allerlei smaken maken. Niet alleen hartig met bijvoorbeeld kip en roomkaas, maar ook zoet. Want een wrap met pasta en aardbeien vinden veel kinderen superlekker! Vier je het TikTok Challengefeestje? Dan is de wrap van de TikTokhack natuurlijk een idee.


Op het eerste feestje van mijn oudste, het zeemeerminfeest, maakte ik broodrolletjes. Helaas geen foto van, maar wel makkelijk vooraf klaar te maken. Je besmeert een boterham zonder korst met smeerkaas, pasta, paté of iets en dan rol je de boterham strak op. Wikkel er strak een huishoudfolie om heen. Leg in de koelkast tot je wilt eten. Dan haal je de broodrol uit de koelkast en snij deze in twee of drie stukken. Hangt af van de grootte van de boterham. De rolletjes leg je neer op een schaaltje en klaar ben je!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje high tea

Monkey platter

Deze kende ik nog niet: een monkey platter. Eigenlijk een soort snack plank met meestal gezonde snacks op. Denk aan rauwkost, tomaatjes, stukjes fruit, crackers, maar ook kaas, worst en stukje stokbrood. Misschien leuk om ‘erbij’ te doen of als snack tussendoor.


Picknick

Is het lekker weer, maak dan een picknick van de lunch in een parkje of bos in de buurt. Besmeer of beleg een paar dubbele lagen brood op elkaar als sandwiches, maak wrap rolletjes, koop krentenbollen, croissantjes of mini worstenbroodjes, neem drinken mee en klaar ben je voor de picknick. Vergeet ook de kleedjes niet!


Tent

Je kan in plaats van naar het park ook naar het strand of een meertje in de buurt gaan. Dan neem je naast een kleedje ook zo’n strandtentje mee. Zo kan je al het eten beschermen tegen opwaaiend zand. Is het warm en heb je niks om drinken te koelen? Graag het dan gewoon in in het zand, werkt echt! Een tent in je tuin is net zo leuk trouwens!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje hightea

High tea

Kan je kind niet kiezen wat het lekkerste feest eten is? Geef dan gewoon verschillende dingen met een high tea! Je kan zoete en hartige dingen maken of kopen. Wat je zelf het makkelijkst vindt. Voorbeelden voor hartig zijn knakworstjes in bladerdeeg, mini worstenbroodjes, tostipuntjes, mini broodjes met smeerkaas of pate. Bij zoet denk ik aan mini tompouce, mini cupcakes en soesjes. Leuk is om het eten op een etagère of in verschillende bakjes te zetten. Maak het helemaal af met ranja in theekopjes.

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje tafelfriet

Tafelfriet

Friet is volgens mij nog steeds het populairste avondeten op een kinderfeestje. Niet gek, want de meeste kinderen vinden dat gewoon een feestje om te eten! Ook erg praktisch voor jou als ouder, want je kan het in een grote zak afhalen of in grote hoeveelheden tegelijk bakken.


Heb je al ’s tafelfriet gedaan? Dan ‘gooi’ je het (wegwerp) tafelkleed vol met friet, spuit wat klodders saus op verschillende plekken en eten de kinderen met hun handen de frietjes zo van tafel. Als je wilt kan je met een stift borden op het kleed tekenen, maar dat hoeft niet. Lekker praktisch deze tafelfriet. Want zijn de kinderen uitgegeten, dan pak je het tafelkleed op en gooi je alles in één keer in de kliko. Kijk voor friet traktatie (gezond en ongezond) in mijn frietjesblog.

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje hamburger buffet

Hamburger buffet

Broodje hamburger, dat gaat er bij (bijna) iedereen wel in! Maar dan wel ieder op z’n eigen manier. Daarom is een hamburgerbuffet ideaal. Dan kan iedereen zelf kiezen welke variant hamburger hij of zij wilt eten, iedereen blij! Natuurlijk een basis van hamburgerbroodjes en hamburgers voor iedereen. En keuze uit bijvoorbeeld paprika, tomaat, kaas, bacon, sla, augurk en verschillende sausjes. Lekker met een beetje naturel chips erbij!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje pizza taart

Pizza

Bijna alle kinderfeestjes maakten wij pizza voor mijn dochtertjes en hun vriendjes en vriendinnetjes. Juist omdat ze overal al friet kregen, vonden ze pizza leuker. Wij maakten en bakten de pizza’s zelf. Twee soorten: Pizza Margherita en Pizza salami. Maar kant en klaar is net zo makkelijk!


Wist je dat je ook leuke variaties van pizza’s kan maken? Van pizzarolletje tot pizzalollie en fruitpizza. Superlekker is de pizzataart en als toetje zoete pizza! Je leest er alles over in mijn pizza blog.

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje pannenkoeken

Pannenkoeken en wafels

Pannenkoeken vinden kinderen ook meestal superlekker. Gekleurde pannenkoeken zijn superleuk voor bij het unicornfeestje. Heb je alleen wat kleurstof voor nodig. Ook maakten we al ’s snack pannenkoeken. Zo noemen we pannenkoeken die we besmeren, schuin door de helft snijden en dan in halfjes uitdelen. Het idee van een wrap zeg maar. Dat je van alles kan met pannenkoeken lees je in mijn pannenkoekenblog.


Wafels zijn warm en koud lekker. Handig met zo’n hartjeswafelijzer is dat je meteen vijf wafels tegelijk hebt. Kleine wafels, ok, maar dan hebben er wel veel kinderen tegelijk een verse, warme wafel! Ook hier kan je alles wat je wil op smeren en strooien. Maar het lekkerst blijft toch ‘gewoon’ poedersuiker!

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje wafels

Kinder BBQ of Gourmetten

Zijn de kinderen al wat ouder? Dan is het erg leuk om ze zelf hun gang te laten gaan met het eten (onder jou toezicht, dat dan wel weer natuurlijk!) Met lekker weer kan je buiten de bbq aansteken, het vlees voor ze bakken, maar de rest zelf laten pakken. Werkt het weer niet mee, dan kan je binnen gourmetten. Lijkt je dit wel wat? Kijk dan voor tips in mijn gourmetten met kids blog.

Tips eten kinderfeestje: lunch, avond eten toetje marshmallows

Toetjes

Vaak is het toetje een ijsje of een traktatiezakje bij het weggaan. Wil je de kinderen verrassen met een lekker toetje? Dan is S’Mores dip, oftwel gesmolten marshmallows, echt mijn favoriet (en ook die van de kinderen hoor: )! ) Het leukste is met een kampvuurtje, maar net zo lekker is het uit de oven. Hoe je dit kan maken lees je in mijn marshmallow blog.


Wat eet jullie kind het liefst op een kinderfeestje?


Bezig met plannen van het kinderfeestje? Dan help ik je graag met draaiboek en feestpakket voor kinderfeestjes in mijn webshop! Van professorfeest tot zeemeerminfeest!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page