• van Kaat

Kerst gourmetten met kids

Gourmetten, veel ouders met kinderen doen dit met kerst. Maar ook op een kinderfeestje wordt het steeds vaker als gezellige afsluiter gedaan. Ook al klinkt gourmetten heel erg burgerlijk, het is stiekem toch eigenlijk best wel gezellig. Met z’n allen rond de tafel in de weer met pannetjes. Inmiddels zijn wij de knakworst en ‘kipnuggets in kerstboomvorm’ fase voorbij en maken de meiden hun eigen favoriete hapjes in hun pannetje!

Nacho’s

Chips als avondeten, dat gaat er wel in! Doe een paar naturel nachochips in je pannetje. Strooi er wat geraspte kaas overheen. Snij een paprika in stukjes en doe er een paar in het pannetje. Als je het lekker vindt, kan je er ook nog wat zoete chillisaus op doen. Zet het pannetjes op het gourmetstel en wacht tot de kaas gesmolten is. Lekker!


Tosti’s

Al vanaf de eerste keer gourmetten maken de kids tosti's in hun pannetje. Als eerste leggen ze een plakje stokbrood in hun pannetje. Daarop een paar plakjes kaas. Daarna strooien ze er Italiaanse kruiden en zout over. En dan leggen ze er weer een plakje stokbrood op. Heb je dikke plakken stokbrood, dan is het wel slim om de tosti even te pletten voor je het pannetje op het gourmetstel zet, anders verbrand je bovenste broodje. Terwijl je wacht tot de kaas is gesmolten, bak je op de grill of in een ander pannetje een ring ananas voor tosti Hawaï of een eitje voor een croque madame. Kijk voor nog meer lekkere tosti's naar mijn blog met onze favoriete tosti's.

Mini-pizza

Smeer je een beetje tomatentapenade of pesto op je stokbroodje, dan kan je er een mini pizza van maken. Kan trouwens ook met een stukje wrap. Beetje kaas, Italiaanse kruiden en misschien nog wat paprika, tomaat of champignons erop als je daarvan houdt. Grill een worstje terwijl je pizza in het pannetje ligt te bakken. Snij het worstje op plakjes en je hebt een mini-pizza!


Wraps, hamburgers en pita’s

Wraps, hamburgers en pita broodjes kan je in mini vorm kopen. Deze kan je vullen met kip, hamburger of shoarma die je op de grill bakt. Lekker om dat te combineren met mini mais van de grill of een pannetje gegrilde groenten zoals paprika, tomaat of rauwkost die op tafel staat zoals geraspte wortel, sla en komkommer. Plakje kaas voor een cheeseburger. Beetje creme fraiche of een yoghurtsausje en geraspte kaas eroverheen, smullen!


S’Mores oftewel marshmallows

Omdat dit nogal een plak zooitje wordt in je pannetje, kan je dit het beste op het laatst maken. Wij zijn gek op geroosterde marshmallows! En dat kan dus ook met gourmetten: leg een biscuitje (gewoon zo’n maria biscuitje) in je pannetje. Smeer er een beetje chocopasta op. Snij een marshmallow doormidden en leg deze helften op je koekje met pasta. Je s’mores zijn klaar al de marshmallow een beetje bruin kleurt en fluffy wordt. Perfect toetje!


Vervelen

Gaan de kids zich een beetje vervelen na een poosje? Laat ze dan lekker aan tafel kliederen met pannenkoekenbeslag voor een toetje. Pancakeart, oftewel figuren maken met beslag. Hoe je dit kan doen, lees je in mijn blog over pancake art.


Nog meer ideeën

Mac ’n cheese in een gourmetpannetje kan ook zag ik op de website van Albert Heijn. Dat lijkt me ook wel erg lekker! Het recept kan je hier lezen. Wat me ook lekker lijkt, is het apple crumble recept. Hoe je dat maakt, kan je hier lezen. Wat mijn meiden echt willen uitproberen is een recept van Jumbo: krokant gebakken banketstaat met ijs. Dat ziet er ook wel erg lekker uit moet ik zegen! Hoe makkelijk je dat kan maken lees je hier. Een ander recept voor een gourmet toetje is de gebakken banaan met gehakte chocoladeletter van Jumbo. Stel dat je nog wat restje chocolade hebt liggen, kijk dan hier voor het recept.74 keer bekeken