top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Marshmallow traktatie en snacks

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022

Marhsmallows, echt superlekker om in de zomer boven een kampvuurtje aan een spies te laten smelten. Heeft ‘ie een bruin kleurtje, dan met twee koekjes de fluffy marshmallow van de spies afhalen en een grote hap van nemen. Zo lekker! Gelukkig kan dat niet alleen in de zomer, je kan het namelijk ook in de oven maken. Maar je kan nog veel meer snacks en traktaties met marshmallows maken.

Marshmallow traktatie en snacks

Kampvuur pakketje

Wil je marshmallows gaan roosteren op het kinderfeestje? Dan is het leuk om een schat voor een speurtocht te vullen met kampvuurpakketjes. Dus zakjes met daarin voor ieder kind marshmallows, koekjes en stukjes chocolade. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van koekjes en chocolade chocoladekoekjes in het zakje te doen.

Marshmallow traktatie en snacks kamp vuur roosteren

S’Mores dip

Is een kampvuurtje niet mogelijk door bijvoorbeeld slecht weer? Dan toch kan je smullen van geroosterde marshmallows! Je kan ze namelijk gewoon in de oven maken. Smeer op de bodem van een grote ovenschaal chocopasta. Leg daarop marshmallows tot de schaal helemaal vol zit. Zet de schaal ongeveer vijf minuten in een oven op 200 °C. Kleuren de marshmallows een beetje bruin bovenop, dan zijn ze goed! Met een koekje kan je dan de fluffy marhsmallows uit de ovenschaal scheppen. Zo lekker!

Marshmallow traktatie en snacks oven smelten

Mini taartje

Dit schattige mini taartje is echt de meest populaire traktatie die ik maakte. Op Facebook en Insta werd ik namelijk in veel foto’s getagd met jullie resultaat van de traktatietaartjes! Superleuk! Wil jij ook dit taartje van een marshmallow en een likkoekje maken? Klik dan hier voor de blog waar de uitleg in staat.

Marshmallow traktatie en snacks likkoekje taart

Snoep sushi

Is je kind gek op sushi en knutselen? Dan is het superleuk om samen snoepsushi te maken als traktatie. En een marshmallow doet het dan erg goed als de rijst van de sushi.

Marshmallow traktatie en snacks snoep sushi

Theekopje

Een beetje priegelwerk is het wel voor dit theekopje. Maar dan heb je ook wat! Je kan het theekopje vullen met mini marshmallows. Op Pinterest zag ik nog een andere variant: het ijshoorntje vervangen door een grote marshmallow als theekopje. Maar op die manier lijkt me nog lastiger om het oortje goed vast te kunnen zetten. Durf jij de uitdaging van dit theekopje aan te gaan, klik dan hier voor de uitleg.

Marshmallow traktatie en snacks theekopje

Spekje in cupcakevormpje

Nog een mini taartje van marshmallows. Deze marshmallows dipte ik in gesmolten chocolade. Op de nog natte choco strooide ik meteen gekleurde discodip. Ziet er daardoor meteen vrolijk uit. Laat de choco op de marshmallow uitharden in een cupcakevormpje. Dan heb je meteen een feestelijke presentatie voor deze traktatie.

Marshmallow traktatie en snacks discodip chocolade

Marshmallows op een stokje Valentijn

Deze lolly's van marshmallows maakten we voor Valentijnsdag. Op een prikker staken we een paar marshmallows. Daarover heen sprenkelden we gesmolten witte chocolade die gemengd was met rode kleurstof. Als finishing touch strooiden we er witte chocolade hartjes overheen. Snel klaar! Je kan dit natuurlijk in allerlei thema’s doen door de chocolade met een andere kleur te mengen en andere strooisels te kiezen.

Marshmallow traktatie en snacks chocolade op prikker

Sneeuwpop poep winterse traktaties

Een hele makkelijk traktatie uit mijn winterse traktaties blog is deze sneeuwpop poep. Het zijn namelijk gewoon marshmallows in een zakje met een geprint label om af te sluiten.

Marshmallow traktatie en snacks zakje sneeuwman poep

Sneeuwpop slee

Deze traktatie staat in mijn blog met makkelijke en snelle kersthapjes. Maar dit is wel de lastigste om te maken. Uitdaging is namelijk dat de zuurstokken goed vast blijven plakken. Persoonlijk zou ik geen hele klas op deze sneeuwpoppen trakteren, want dan ben je toch echt wel even bezig. Maar misschien leuk om te maken als activiteit met je kinderen of tijdens het afspreken.

Marshmallow traktatie en snacks sneeuwpop slee

Krispies

Krispie Rice traktaties zijn populair in Amerika. Ook al zie je de marshmallows niet, je proeft ze echt wel! Je mengt namelijk heel veel gesmolten marshmallows met chocopops. De gesmolten marshmallows zorgen ervoor dat alles aan elkaar blijft plakken. Daarna kan je er figuurtjes mee kneden. Na een paar uur in de koelkast zijn ze hard en kan je ze uitdelen.

Marshmallow traktatie en snacks krispies

Kawaii marshmallow met choco koekje of stukje choco

Van filodeeg maakte mijn jongste zo’n kawaii marshmallow. Leek mij superleuk om ze echt na te maken. Ik vond het wel echt een leuke en makkelijke traktatie, dus daarom zet ik ze hier in de lijst. Je maakt deze door met eetbare stift een kawaii gezichtje op een marshmallow te tekenen. Daarna plak je deze vast met een beetje glazuur tussen twee chocoladekoekjes. En klaar ben je al. Supermakkelijk en leuk!

Marshmallow traktatie en snacks kawaii

In chocomelk sneeuwpop

Mijn oudste drinkt in de winter het liefst elke dag een kop warme chocolademelk als ze thuiskomt uit school. Met een hele grote toef slagroom natuurlijk! Leuk en lekker om die slagroom af en toe is te vervangen door mini marshmallows. Maar wil je het echt goed doen, maak dan een sneeuwpop van drie grote marshmallows en decoratie of eetbare stiften. Grappig om die sneeuwpop zo in de chocomelk te zien wegsmelten. Wel mierzoet!

Marshmallow traktatie en snacks warme choco

Tosti

Een tosti als lunch blijft lekker. Meestal zijn die tosti’s hartig met kaas enzo. Daarom is een zoete tosti ook wel ’s lekker voor de verandering (niet voor mij, ik blijf bij hartig!) Fluffy marshmallows op je tosti is dus een tip als je gek bent op zoet! In mijn blog over onze favoriete tosti's lees je hoe je deze tosti maakt. Let goed op mij tip dat je de marshmallows halveert en niet aan de rand legt. Dat scheelt een hoop plak op je grill namelijk.

Marshmallow traktatie en snacks tosti

Cupcake Monsters

Is het Halloween, heb je zin in een griezelfeestje of is je kind gewoon gek op monsters? Maak dan deze monster cupcakes uit mijn eerdere blog. Echt eng zijn ze niet, eerder grappig. Dus je hoeft niet bang te zijn dat kinderen ze niet opeten omdat ze te eng zijn.

Marshmallow traktatie en snacks monster

1.948 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page