top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Pizza op je kinderfeestje!

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Pizza is, naast friet, één van de favorieten als partyfood op een kinderfeestje. Niet alleen op een kinderfeestje trouwens! Meestal is dit de bekende Pizza Margherita. Met deze pizza kan je kan je leuke en lekkere variaties maken. En dan heb ik het niet alleen over de topping! Pizzarolletjes bijvoorbeeld, of zoete pizza.


Pizza op je kinderfeestje!

Onze eigen pizza

Allereerst wil ik je het recept van onze favoriete pizza vertellen. We maken (of kopen als we het lekker makkelijk willen) pizzadeeg. Die besmeren we met tomatensaus en bestrooien we met geraspte kaas. Daarna leggen we er in stukjes gesneden mozzarella, kipreepjes en gecrushte cashewnoten op. Als finishing Touch een beetje groene pesto en Italiaanse kruiden erop. Echt superlekker! Vinden wij dan in ieder geval!

Pizza kinderfeestje!

Pizzarolletje en pizza lolly

Pizza, maar dan op een rolletje. Deze maak je door de basispizza te maken, dus pizzadeeg, tomatensaus, geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Als je wilt kan je er ook nog een paar plakjes ham of salami opleggen. Rol daarna de pizzabodem in de lengte op en snij de rol in plakjes van ongeveer 2 cm breed. Leg elk rolletje plat in een ingevet rondje van een muffinvorm. Na ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C zijn ze goudbruin en klaar.

Een leuke variatie hiermee is de pizzalollie. Deze maak je op dezelfde manier. Alleen steek je, als de rolletjes klaar zijn, nog een stokje in. Leuk en lekker als snack op een kinderfeestje of traktatie voor op school.

Pizza  taart op je kinderfeestje!

Pizzataart

Bij een feestje hoort taart! Dus hoe leuk is dan een taart die smaakt naar pizza! Deze taart maak je van wraps. Deze besmeer je met pesto. Leg een ingesmeerde wrap in een taartvorm waar de wraps inpassen. Daarop schep je een deel van een mengsel van rul gebakken gehakt met Italiaanse kruiden en tomatensaus (als je wilt ook nog met paprika en kleine tomaatjes). Leg daarop weer een pestowrap en schep er weer een deel van het mengsel op. Herhaal dit tot alle wraps op zijn. Daarna leg je een ‘kale‘ wrap bovenop. Hierop smeer je een paar lepels crème fraîche. Strooi er wat geraspte kaas en blokjes mozzarella overheen. In ongeveer 20 min in de oven is de taart klaar.

Om het extra feestelijk te maken geef ik bij deze taart altijd verschillende soorten tortillachips en dipsausjes.

Fruit pizza

Wil je een gezonde snack of traktatie? Ga op een zonnige dag dan voor de fruitpizza! Deze maak je van dikke schijven watermeloen. Bestrooi de watermeloen schijf met verschillende soorten gewassen fruit, zoals plakjes kiwi en aardbei, perzik, druiven of appel en banaan. Snij de ‘pizza’ met een mes in gelijke punten. Hoeft het niet helemaal gezond? Sprenkel er dan nog wat gesmolten chocolade overheen!

Zoete pizza op je kinderfeestje!

Zoete pizza

Een zoete pizza als toetje! Beetje gek, maar bak een lege pizzabodem in de oven tot deze lichtbruin en licht krokant is. Laat de bodem daarna een klein beetje afkoelen. Een beetje, dus niet helemaal! Hij moet nog wel warm zijn! Daarna smeer je een dikke laag pasta op de bodem. Om de pizza er wat feestelijker uit te laten zien kan je er plakjes aardbei of banaan opleggen. Bestrooi de pizza met poedersuiker of schenk er een beetje witte chocoladesaus overheen. Zo zoet, maar wel echt lekker!


Kinderfeestje thuis organiseren

Partyfood pizza betekent ook dat er een jarige in huis is! Graag help ik je met het organiseren van een kinderfeestje thuis, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk feestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page