top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Onze favoriete tosti’s!

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022


Een tosti als lunch is en blijft lekker. Meestal is dat de ‘gewone’ tosti. Dus twee sneetjes brood, een plakje kaas en een plakje ham. Beetje saai om elke keer dezelfde tosti te eten. Dus wij proberen regelmatig nieuwe variaties uit. Niet alleen hartige, maar ook zoete tosti’s. Onze favorieten op een rijtje.

Tosti kip pesto

Deze tosti staat met stip op nummer 1! Deze variant eten we thuis het vaakst, waardoor wij dit de ‘gewone’ tosti noemen. Hoe je deze maakt? Besmeer een witte boterham met pesto. Leg hierop een plakje kip en een plakje kaas. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg hierop een nieuwe boterham. Bak de tosti’s goudbruin op de grill. Ze zijn gaar als het brood krokant is en de kaas gesmolten. Echt superlekker!

Tosti kinderfeestje tips

De echte tosti

De lekkerste tosti eet ik toch echt in Frankrijk. Een croque monsieur is niet zomaar een tosti met kaas! Daar zit namelijk nog een laag bechamelsaus en kaas overheen. Behoorlijk machtig, dus aan 1 heb je dan echt wel genoeg. Helemaal als je de croque madame variant neemt: met een eitje bovenop. Extra lekker op een zonnig terrasje in Parijs! Een andere tosti die me laat wegdromen naar een vakantie is de tosti met Manchego (Spaanse kaas) en Lomo (biefstuk)

Driedubbel lekker

Ook van een driedubbele tosti zit je behoorlijk vol. Die maken we niet zelf, maar eten we bij Studio in Tilburg. Zelf kies ik daar bijna altijd voor de geitenkaas tosti met gesmolten geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Echt heerlijk! De kids kaas met een eitje bovenop of ananas en manlief met pittig gehakt. Ieder z’n eigen smaak dus! Die ga ik binnenkort thuis ook ’s proberen te maken zo’n driedubbele.


Gekke combi

Combi's die mij best raar lijken, maar toch lekker schijnen te zijn zijn tosti met knakworst en tosti met frikandel. Oftewel een knosti en frosti! De recepten hiervoor vind je op LekkerenSimpel. Deze staan nog op ons lijstje om uit te proberen.

Tosti kinderfeestje tips zoet marshmallow

Zoete tosti's

Tijdens een weekendje Den Haag probeerden de meiden een zoete tosti bij Happy Tosti. Een tosti met banaan en pasta. Een zoete tosti is niet echt mijn ding, in tegenstelling tot de kids. Die verzonnen meteen andere zoete variaties! In het boek Toffe Tosti’s ontdekten ze tosti vruchtenhagel en tosti marshmallow met aardbeienjam. Wil je ook de marshmallow proberen, leg die spekkies dan wel goed in het midden van het brood. Want anders heb je (net als mij) hele plakkerige grillplaten!


Andere lekkere zoete tosti varianten die de meiden probeerden zijn banaan en pindakaas, de Amerikaanse favoriet pindakaas en jam, aardbeien en chocopasta. De appeltaart tosti die mijn oudste zag in haar Meiden magazine moeten we nog uitproberen. Die is met schijfjes appel, suiker en kaneel. De smaak van taart, dat moet wel goed zijn toch?

Tosti kinderfeestje tips vruchtenhagel zoet

Mini tosti’s

De meeste tosti’s worden met wit brood gemaakt. Maar je kan ook ander brood nemen. Je ziet dat ze in de horeca steeds vaker dikke plakken desembrood en maïsbrood gebruiken, heerlijk dat verse brood! Maar ook panini’s en bagels worden steeds vaker als basis voor een tosti gebruikt. Een bageltosti met geitenkaas uit de oven, echt smullen! Met het gourmetten met kerst maken mijn dochtertjes altijd weer minitosti’s van plakjes stokbrood in hun pannetjes. Zelfs zachte broodjes zoals een melkbroodje of suikerbrood kan je gebruiken. Genoeg te variëren dus.


Tosti’s zijn trouwens niet alleen lekker, je maakt ze ook snel klaar. Op mijn grill kunnen er 4 boterhammen tegelijk. Wat 8 schuine tosti’s betekent. Erg handig dus als er vrienden komen lunchen. Of voor op een kinderfeestje. Kan je 8 kids tegelijk een tosti geven. Voordat ze die op hebben, heb jij de volgende 8 alweer klaar. Lekker en handig dus!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page