• van Kaat

Wraptaart, hoe maak je die?


Wraptaart oftewel een taart die smaakt naar pizza! Dat is een van de favoriete maaltijden van mijn dochtertjes. Niet alleen populair bij mijn kids trouwens. Verschillende ouders vroegen mij namelijk om het recept nadat hun kind was blijven eten. Deze taart doet het goed bij kinderen, dus perfecte partyfood voor op een kinderfeestje!

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor ongeveer 6 kids. Misschien wel handig om te weten, kids in de bovenbouw. Zijn ze jonger, dan maak je de taart gewoon wat lager. De ingrediënten:

 • 8 grote tortilla wraps

 • groene pesto

 • pakje pomodori of tomatenpuree

 • 1 teen knoflook

 • Italiaanse kruiden

 • Italiaanse gehaktkruiden

 • 1 bol mozzarella

 • geraspte kaas

 • crème fraìche

 • 500 gram rundergehakt

 • boter / bakspray

 • paprika

 • olie

 • komkommer

 • snoeptomaatjes

 • peen Julienne

 • nacho chips

 • yoghurt met zoete chili saus

Hoe maak je het?

Zoek als eerste een bakvorm waar de wraps in passen. Verwarm daarna de oven voor op 200 °C. Dan begint het echte koken. Plet de knoflook en snij deze ieniemienie. Snij de mozzarella op kleine stukjes. Doe een beetje olie in een koekepan. Is de olie heet? Bak dan kort de knoflook daarin. Is de knoflook goed, doe dan het gehakt ook in de pan. Strooi er een zakje Italiaanse gehaktkruiden bij. Meng de kruiden goed met het gehakt en bak het rul. Als het gehakt goed is, schenk je er het pakje pomodori saus erbij. Meng door de saus een paar theelepels groene pesto en Italiaanse kruiden. Terwijl de saus pruttelt, kan je de snoeptomaatjes halveren.

Taart bouwen

Alles voor in de taart is nu klaar. Dus tijd om de taart te maken. Vet of spray eerst de bakvorm in. Dan plakt de taart straks niet vast. Smeer een wrap in met pesto. Leg die wrap op de bodem van de bakvorm. Schep hierop een paar lepels gehaktmengsel. Verdeel het over de wrap met een lepel. Leg er ook een stuk of 10 halve snoeptomaatjes op. Smeer weer een nieuwe wrap met pesto. Leg deze bovenop de wrap met saus. Schep hierop weer een beetje gehaktmengsel. Herhaal dit tot alle wraps, behalve 1, op zijn en je een hoge taart hebt. Als laatste leg je de ‘kale’ wrap bovenop. Smeer een paar lepels crème fraìche hierop uit. Maak het af met geraspte kaas en blokjes mozzarella.

Kidsproof buffet

Terwijl de taart ongeveer 15 tot 18 minuten in de oven staat, heb je tijd om er een buffetje bij te maken. Nacho chips is erg lekker erbij. Maak er een lekker sausje bij van yoghurt met een beetje zoete chilisaus. De overgebleven snoeptomaatjes kan je even wassen en in een schaaltje doen. Schil een komkommer en snij ‘m op plakjes. De paprika snij je in reepjes en de peen julienne is al meteen klaar. Deze rauwkost smaakt er lekker bij. Zo zit er voor iedereen wel iets bij wat ze lusten. Een kidsproof feestmaaltijd dus! En ook lekker praktisch, want hij is snel klaar. Je kan de wraptaart zelfs al voor het feestje klaarzetten, zodat je ‘m alleen nog maar in de oven hoeft te zetten.

Superlekker

Afgelopen weekend maakte ik de wraptaart weer. Mijn dochtertjes en de twee logeetjes vonden de taart er zo lekker uitzien, dat ze niet konden wachten. Vandaar de handen op de foto. Goed teken toch, dat ze meteen willen aanvallen!

#wraptaart #tortillataart #recept #partyfood #kinderfeestje #traktatie #verjaardag

139 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven