top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Traktaties die je kan uitdelen op school, kinderfeestje of thuis

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Uitdeel traktaties, oftewel traktaties die verpakt zijn, zijn nu echt perfect voor jarige jobs. Deze traktaties kan je namelijk ook bij je vriendjes en vriendinnetjes bezorgen. Heb je meteen een wandelingetje door de buurt gedaan. Of zet de traktaties in een kratje in de voortuin neer als ’afhaaltraktatie’. Versier je bezorgkratje wel even vrolijk met slingers en ballonnen voor je gaat. Wedden dat je onderweg dan ook gefeliciteerd wordt!


Traktaties uitdelen op school, kinderfeestje of thuis

Sushi

Echt veel kinderen zijn gek op sushi. Maar ook op snoep! Dus snoepsushi is een leuk idee als je lievelingseten sushi is. Van marshmallows, zure matten, Engelse drop, dropveters en vissnoepjes kan je dit maken. In een marshmallow kan je bijvoorbeeld een dropje doen. Veters kan je gebruiken om iets vast te binden. En met een zure mat kan je iets oprollen. Verzin maar wat je leuk lijkt. In deze hamburgerdoosjes van Hema passen precies zes sushi. Zelf een doosje vouwen kan natuurlijk ook.

Traktaties uitdelen op school, kinderfeestje of thuis  mis je

Love you to the moon and back

Dit blijft een populaire quote, maar nu vind ik ‘ik mis je tot de maan en terug’ wel echt toepasselijk! Want wat is het zo niet leuk om je vriendjes en vriendinnetjes zo lang te moeten missen met de binnen blijf maatregel. Daarom deze ‘ik mis je’ traktatie. Met een maan van drop, planeten van snoepufo’s en hartjes om te laten weten dat je ze lief vindt. Schrijf de quote op een blauw papier, stop ‘m in een afsluitbaar zakje en vul met al het maan en ruimte snoep.

Traktaties uitdelen op school, kinderfeestje of thuis  stroopwafel

Alle kleuren van de regenboog stroopwafel

Dat regenbogen supervrolijk zijn, dat wisten we al van de eenhoornrage. Maar nu heeft heel Nederland dit ook ontdekt. Ramen worden versierd met regenbogen en op stoepen gekrijt. Gewoon om iedereen op te vrolijken. En dat kan je dus ook met je traktatie. Besmeer een halve stroopwafel met witte pasta en strooi er dan discodip op. Verpak de wafel in een zakje en je kan gaan uitdelen.

Traktaties uitdelen op school, kinderfeestje of thuis  bakje cupcake

Bakje vol snoep

Van al dat gehang binnen word je echt een beetje sloom. Doe er wat aan: vul een bakje met zoete en zure snoepjes zoals spekjes en snoep ufo’s. Het zure maakt je meteen wakker en van de suiker wordt je een beetje hyper. Dus Dan krijg je vanzelf zin om even iets actiefs te gaan doen. Ook een goede traktatie dus voor dit moment! Pak het bakje in doorzichtige folie en knoop het met een touwtje dicht. Daag je vriendjes en vriendinnetjes meteen uit voor een sportieve challenge als je de traktatie geeft.

Traktaties uitdelen op school, kinderfeestje of thuis  oreo taartje

Mini taartje

Bij een verjaardag hoort taart, dus verras iedereen met een mini taartje. Maakte ik al eerder een mini taartje van likkoekjes, dit keer maakten we op verzoek een oreo variant. Plak twee witte oreo’s aan elkaar vast met gekleurde botercrème. Smeer ook bovenop de dubbele oreo een beetje botercrème en zet er een verjaardagskaarsje in. Versier het taartje vrolijk met ocean mix decoratie van dr. Oetker. Wel een uitdaging om in te pakken door het kaarsje, maar het lukte ons in een papieren groentezak.


Nog meer ideeën

Natuurlijk kan je ook mijn andere traktatietips gebruiken om uit te delen. Moet je ze alleen wel even goed inpakken. Nepdonuts bijvoorbeeld, of de gezonde babybel traktatie. Gekleurd popcorn taartje is ook leuk met meteen een briefje erbij met leuke filmtips. Genoeg ideetjes op mijn blog dus!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page