top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Griezelige monster traktatie: spook cupcakes

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

Is je kind eind oktober of beging november jarig? Dan is een traktatie in Halloween sfeer leuk! Alle spooktraktatie inspiratie op Pinterest mixten we tot onze eigen creatie: griezelige, grappige monster spookcupcakes! Natuurlijk is ook deze traktatie, zoals je van mij inmiddels gewend bent, weer makkelijk en snel te maken.

Griezelige monster traktatie: spook cupcakes

Ingrediënten

· chocoladecake (ik gebruikte de kant-en-klare mix van Homemade)

· wit glazuur

· water

· suikeroogjes


Wat heb je nog meer nodig?

· beslagkom

· maatbeker

· spatel

· cakevormpjes

· muffinbakblik


Mixen

Je begin met het voorverwarmen van de oven op 190˚. Daarna doe je de chocolade mix in de beslagkom. Meet 200ml water af in de maatbeker. Giet dit water bij de chocolademix. Meng het water met een spatel of grote lepel goed door de mix. Een bak vol modder is het resultaat, maar wel erg lekkere modder! Je hebt genoeg mix voor een vol muffinbakblik, dus de kom uitlikken is toegestaan!

Monster traktatie: cupcakes

Bakken

Het leukste is om cupcakevormpjes in een Halloween kleur te gebruiken, dus pompoenig oranje of bloederig rood. In ieder geval een knalkleur waardoor de witte spookjes straks goed opvallen. Zet deze vormpjes in het bakblik en vul ze ongeveer tot net iets over de helft met de chocomodder. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in het midden van een cakeje om te checken of ze gaar zijn. Zit er beslag aan je prikker, zet ze dan nog een paar minuten terug totdat je prikker schoont blijft bij het prikken.

Monster cupcake traktatie

Marshmallows

Als de cupcakes zijn afgekoeld kan het versieren beginnen. Wel eerst echt goed laten afkoelen, anders wordt het glazuur niet hard. Zet een witte marshmallow in het midden op een cupcake. Giet het witte glazuur langzaam op de bovenkant van de marshmallow. Zo ‘dript’ het glazuur aan alle kanten over de marshmallow heen. Het leukste spookie effect krijg je door een paar lange drips te maken die op de cupcake komen. Niet alleen leuker om te zien, maar zo blijft ook de marshmallow ‘vastplakken’ aan de cupcake.

Monster traktatie: spook cupcakes

Oogjes

De oogjes ‘plak’ je op de nog vloeibare glazuur. Dit hoef je niet perfect te doen. De scheef gezakte oogjes geven namelijk een grappig effect aan het spookje! Daarna is het wachten tot het glazuur hard is en de oogjes en marshmallows vastzitten. En dan ben je al klaar om de spook cupcake traktatie uit te delen. Lekker snel klaar voor het kinderfeestje dus!


Nog meer tips voor enge traktaties, lees je in mijn Halloweenblog. Heb je nog geen kinderfeestje geregeld? Neem dan een kijkje bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Feestjes die je makkelijk thuis kan organiseren!


Comments


bottom of page