top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Veramelblog met tips voor traktaties: van gezond en makkelijk tot hartig en voorverpakt

Bijgewerkt op: 18 okt. 2022

Over traktaties schreef ik al veel blogs. Over gezonde traktaties bijvoorbeeld, maar ook over voorverpakte traktaties en traktaties in het feestthema. Omdat het best veel verschillende blogs zijn, maak ik met deze blog een handig overzicht voor jullie. Dan kan je snel naar de traktatie blog waar je naar op zoek bent!

Traktatie tips: gezond, voorverpakt en makkelijk

Trakteren in het feestthema

Voor (bijna) al mijn feestjes op mijn website schreef ik een blog vol tips. Tips over feestversiering in het thema, maar ook taarten en traktaties. Klik op het themafeestje om alle traktatietips voor dat kinderfeestje te zien.


Pokemon kinderfeest traktatie donuts tips

Gezonde traktatie tips

Een gezonde traktatie hoeft niet saai te zijn, puur en alleen omdat het gezond moet zijn! In mijn blog staan gezonde ideeën van heel gezond zoals alleen fruit tot iets minder gezond zoals Cheezdippers. Deze kaas dip traktatie is trouwens populair, want ik krijg regelmatig vragen over de stickers die ik ervoor gebruikte (die zijn van Hema)

Traktatie gezond cheez dippers makkelijk voorverpakt

Voorverpakte coronaproof traktaties

De afgelopen jaren is door Corona een voorverpakte traktatie populair geworden. Je kan van voorverpakt lekkers heel simpel een leuke vrolijke traktatie maken. Of het nu om een zakje chips of wafel gaat, je kan er altijd iets leuks van maken!

traaievorverakt makkelijk wafel

Een vriendin vroeg mij om tips voor traktaties die niet kunnen mislukken. Dus daar ging ik mee aan de slag. Omdat ik gek ben op zure matten, maakte ik daar een lolly van. Echt makkelijk!

Makkelijke traktatie zure mat lolly

Friet traktatie

Friet is en blijft populair als feest eten! Kinderen vinden een friettraktatie dan ook vaak superleuk. Friet hoeft niet ongezond te zijn. Daarom staan er gezonde varianten met fruit in mijn blog. Maar ook een variant met cake en chips frietjes.

Friet traktatie makkelijk

Trakteren op ijsjes

Supermakkelijk om op ijsjes te trakteren. Best vaak gedaan met mijn meiden, nu zij in de zomervakantie jarig zijn. Maar je kan ook in de winter op ijsjes trakteren. Geen echte ijsjes dan, maar wel een traktatie die er uitziet als ijsjes. Zoals bijvoorbeeld het gezonde kiwi ijsje of de vrolijke ontbijtkoekijsjes.

Ijsjes trakteren ijs traktatie ontbijtkoek

Marshmallow traktaties

Boven het vuur geroosterde marshmallows fluffy knijpen tussen twee chocoladekoekjes, superlekker! Maar je kan ook leuke traktaties maken met marshmallows. Mijn favoriet is wel het mini taartje. Zo vrolijk en toch zo simpel!

Traktatie mini taartje likkoekje makkelijk

Likkoekjes

Voor het mini taartje hierboven, gebruikte ik likkoekjes. Door hun kleur blijven dat leuke koekjes. Voor het zeemeerminfeest maakte ik met deze koekjes dan ook een parel in de schelp traktatie van.

Traktatie zeemeermin kinderfeest parel in schelp

Hartige traktaties

Veel traktaties zijn zoet. Zelf ben ik meer van het hartige. Dus daarom schreef ik ook een blog met ideeën voor hartige traktaties. Niet alleen chips, maar ook hartige wafels met kaas en salami.

Traktatie gezond hartig babybell angry bird

Enge Halloween traktaties

Ook al doen wij niet echt iets aan Halloween, toch is het een leuk thema om mee aan de slag te gaan. Mijn favoriete Halloween traktatie zijn de sppok cupcakes. Totaal niet eng, zelfs een beetje grappig.

Cupcake monster spook halloween traktatie

Sinterklaas

Een paar maanden voor 5 december is er veel lekker sinterklaas snoepgoed te koop. Daar kan je leuke traktaties mee maken. Niet alleen leuk als traktatie trouwens, maar ook als snack om in de sintsfeer te komen! Kijk ook meteen even bij mijn pakjesavondspel!

Kerst traktatie

Jarig rond kerst? Dan kan je een traktatie in kerstsfeer maken. Van Milkyway rendier tot kerstboom brownies. Niet alleen leuk als traktatie, maar ook handig ter inspiratie voor het kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner op school! Of als leuke activiteit om samen te maken in de kersvakantie.

Kerst traktatie hapje kerstdiner kerstlunch kerstontbijt op school

Winters trakteren

Met het thema winter kan je echt superleuke en lekkere traktaties maken. Van sneewpoppen tot sneeuwmanpoep en ijsberen.

Sneeuw winter traktatie ijsbeer sneeuwpop

Hartjes traktatie

Hartjes zijn altijd leuk, maar nog leuker rond Valentijnsdag. Traktaties met zoete roze kleuren. En dat zijn niet alleen zoete traktaties hoor! Ik maakte ook hartige traktaties met bijvoorbeeld chips en pretzels.

Traktatie hartje Fruitella BFF valentijnsdag

Confetti thema

Confetti, dat hoort echt bij een feestje vind ik. Daarom is mijn logo ook een bol vol confetti! Tips voor traktatie-ideeën met een confetti thema ontbreken dan ook niet op mijn blog. Bij confetti moet je denken aan een traktatie vol verschillende kleuren, zoals bij deze zelfgebakken nepdonuts.

Traktatie donuts cake

Leuk als je ook een kijkje neemt bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Ik help je namelijk graag bij het organiseren van een superleuk kinderfeestje thuis!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page