top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Krispie Rice traktatie van chocopops

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

Een traktatie van ontbijtgranen, dat klinkt bijna als een gezonde traktatie! Maar als je de ingrediënten bekijkt, dan weet je wel beter. Er gaat namelijk een halve zak marshmallows in! In Amerika is deze traktatie erg populair en noemen ze ‘m :”Krispie Rice Treat”. Met een klein beetje werk heb je snel een vrolijk resultaat.

Krispie Rice traktatie chocopops

Ingrediënten

· een doos chocopops

· een halve zak marshmallows

· 80 gram boter

· 2 repen witte chocolade

· discodip of spikkels

· bakspray of boter om in te vetten


Wat heb je nog meer nodig?

· een pan

· een beslagkom

· een vierkante of rechthoekige (oven)schaal)

· een spatel

· een schaaltje

· een schaar

· een spuitzak

Krispie Rice traktatie chocopops marshmallows

Marshmallows smelten

Knip de marshmallows in kleine stukjes. Wij knipten ze in vier tot zes stukjes. Heb je ze allemaal geknipt? Zet dan een pan op het vuur en smelt daarin de boter. Komen er bubbeltjes op de boter, dan kan je er de marshmallow stukjes bij doen. Roer met een spatel de marshmallows goed door de boter. Zo smelt alles tot een egaal papje. Blijf roeren tot de marshmallows helemaal gesmolten zijn.

Krispie Rice traktatie chocopops maken

Mengen

Het ‘papje’ schenk je in een grote beslagkom. Strooi alle chocopops erbij. Meng dit goed met een spatel door elkaar, zodat de gesmolten marshmallow op alle chocopos zit. Als laatste strooi je er lekker veel discodip bij voor een vrolijk kleurtje. Dit kan je mengen met de spatel, maar met je handen kneden is echt makkelijker. Mijn dochtertje en haar vriendinnetje vonden dit stevig op elkaar geknede mengsel op hersenen lijken.

Krispie Rice traktatie chocopops discodip

In de schaal

Spray nu de ovenschaal in met bakspray, of doe dit lichtjes met boter. Leg de geknede chocopops in die schaal. Duw er hard op, zodat het egaal over de hele schaal verdeeld is. Wij hadden een laag van ongeveer drie of vier centimeter dik. Om het echt plak te krijgen, duwden de kids met een klein snijplankje boven op de chocopops. Dit werkte perfect! Is het helemaal glad? Dan kan je de schaal in de koelkast zetten. In ongeveer twee uur heb je een grote stevige plak chocopops.

Krispie Rice traktatie

Chocolade smelten

Zijn de chocopops goed afgekoeld en hard geworden? Dan kan je aan het laatste deel beginnen. Snij met een groot mes de dikke plak in vierkantjes. Wij maakten de traktatie ongeveer vier bij vier centimeter. Breek daarna de witte chocoladerepen kleine stukjes. De chocolade smelt je au bain-marie. In mijn vorige blog over unicornbark zei ik al dat we dit doen door een grote zeef in een pan kokend water te hangen waar we een kommetje met de choco zetten. De choco smelt zo goed!


Chocopops krispie traktatie

Met de gesmolten chocolade in een spuitzak decoreerden we de blokjes chocopops. Gewoon streepjes heen en weer maken met de chocolade. Maar als je wilt, kan je natuurlijk ook de hele bovenkant met chocolade afdekken. Als de chocolade hard is, is je traktatie klaar. Leuk toch?

Krispie Rice traktatie chocopops

Tips

· Je kan ook de witte Rice Krispies gebruiken. Dan zie je de discodip nog beter.

· In plaats van vierkantjes, kan je ook repen snijden van de chocopops. Leuk om daar een servetje of vloeipapier met een touwtje of lintje om te doen.

· Je kan ook figuurtjes kneden of modelleren van de chocopopsmix. Kleien met eten zeg maar.


Kinderfeestje organiseren

Heb je nog geen kinderfeestje geregeld? Neem dan een kijkje bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Feestjes die je makkelijk thuis kan organiseren!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page