top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

De leukste traktaties met likkoekjes

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


“Die koekjes aten we vroeger altijd” zei mijn jongste en haar vriendinnetjes toen ze de zakken met likkoekjes zagen liggen. Vroeger, ok, een paar maanden geleden bedoelen ze dan denk ik! Een koekje met leuke herinneringen blijkbaar, dus perfect als basis voor een feestelijke traktatie.

Mini taartjes

De aller-leukste traktatie van likkoekjes vind ik echt dit minitaartje. Zo vrolijk en het straalt echt helemaal “feest!” uit. En wat heel fijn is, deze traktatie is ook nog eens makkelijk te maken! Je plakt een marshmallow vast aan een likkoekjes met wat glazuur. Drip over de bovenkant van de marshmallow een beetje roze glazuur. Niet te veel, niet te weinig (dit is het lastigste deel van het maken). Strooi wat discodip of glitterspikkels over het glazuur. Steek als finishing touch een verjaardagstaart kaarsje in de marshmallow. Superleuk voor op elk kinderfeestje toch?

traktatie met likkoekjes taartje

Parel in schelp

Voor de website Prachtige mama’s maakte ik (ok, mijn jongste en haar BFF’s dus, ik maakte de foto’s) deze traktatie als inspiratie voor ouders die het zeemeerminnenfeestje geven. Een parel in een schelp! Je maakt deze traktatie van likkoekjes, botercrème en snoepjes. Supersnel te maken (laat wel de boter eerst goed op temperatuur komen), zien er vrolijk en feestelijk uit, je kan ze gekoeld bewaren en ook nog 's superlekker (lees mierzoet). Niet alleen leuk voor op het kinderfeestje trouwens, ook superleuk als traktatie voor je verjaardag op school.

Traktatie met likkoekjes: parel in schelp

Likkoekjes trakteren

Niet gek natuurlijk met die vrolijke kleuren en zo'n gekke naam, met likkoekjes kan je bijna alle kids blij maken. Ideaal dan ook dat je deze koekjes bij Hema in uitdeelzakjes kan kopen. Ook al zijn de zakjes likkoekjes van zichzelf al best vrolijk, het kan wel iets feestelijker. Daarom plakte ik met een stukje gekleurde tape een ballon en cadeaulabel op. Snel klaar en lekker!

Traktatie met likkoekjes: uitdeelzakje hema

Smiley’s

Tekenen doen mijn dochtertjes graag. Met een eetbare stift hadden ze nog nooit getekend. Op de website van girlslabel vond ik een leuk traktatie-idee: tekenen op likkoekjes. Dat moesten we dus echt een keer proberen! Samen met haar BFF’s maakte mijn jongste vrolijke smileys, gezichtjes en dieren van de likkoekjes. De eerste moest natuurlijk meteen getest worden, want “hoe smaakt stift eigenlijk?”. Je proeft er niks van was hun conclusie, dus tekenden ze de hele zak likkoekjes leeg. 1 likkoekje geven is misschien wat weinig. Dus doe er een paar in een transparant zakje, strikje erom en klaar ben je!

Traktatie met likkoekjes: smiley

Rozet

Op Insta zag ik bij het vrolijke account van Fieve een mooie roze rozet. Erg leuk dus voor meisjes die paardrijden! Je maakt deze rozet door twee likkoekjes op elkaar te leggen. Daartussen leg je het vouwdeel van een dubbel gevouwen zure mat. Die plak je met een beetje glazuur vast aan de koekjes. Schrijf er met een eetbare stift de leeftijd of naam op, of maak dit van marsepein. Omdat ik deze traktatie nog niet zelf maakte, heb ik geen eigen foto als voorbeeld. Maar, deze traktatie pinde ik wel op mijn traktatiebord op Pinterest. Klik hier en dan zie je het voorbeeld.

Ook kan je van likkoekjes feestvarkentjes en mini ijsjes maken. Kijk voor deze en nog meer leuke traktatie-ideeën in mijn andere blogs of op mijn Pinterestbord met traktaties. Lijkt me leuk als je het laat weten als jij deze traktatie gaat maken!


Kinderfeestje thuis organiseren

Trakteren betekent ook dat er een jarige in huis is! Graag help ik je daarbij, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page