top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Lekker zoet theekopje als traktatie!

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Dit theekopje is superleuk bij een roze meiden kinderfeestje. Echt perfect voor bij het elfenfeestje! Het is niet de makkelijkste traktatie, maar met een beetje geduld lukt het je echt om deze traktatie te maken!

theekopje als traktatie

Wat heb je nodig?

Ijshoorntjes Dynamietstaven Roze Likkoekjes Poedersuiker

Water Mini marshmallows of manna’s

theekopje als traktatie maken

IJshoorntje trakteren

Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik de echte ‘ouderwetse’ ijshoorntjes bij Sligro. Dat betekent dus een grote doos met heel veel ijshoorntjes. Wat best praktisch bleek, nadat de eerste hoorntjes meteen sneuvelden bij het snijden. Ik geef je dan ook maar meteen de tip: niet met je hand op het hoorntje duwen als je ‘m snijdt! Omdat je alleen het bovenste deel van het ijshoorntje nodig hebt, moet je het andere deel er dus afsnijden. Je gebruikt dus alleen het bolle deel van het hoorntje.

theekopje als traktatie trakteren op school

Gaatjes Prikken

Heb je alle hoorntjes ingekort, dan is het tijd voor een priegelwerkje. Prik twee gaatjes met een saté-prikker in de zijkant van het hoorntje. De gaatjes moeten recht boven elkaar zitten. Maak de gaatjes zo groot dat de dynamietstaven er Net in passen. Maak je je gaatjes te groot, dan floept het staafje er meteen weer uit, dus dat is niet handig. Beter eerst te klein en dan aanpassen, dan te groot dus.

Glazuur

Snij dan de dynamietstaven door de helft en rol deze even tussen je handen om een beetje op te warmen. Dan worden ze 2at soepeler. Die stap ontdekten wij pas nadat we ze al hadden gebruikt... Vandaar dat je een paar barstjes in het oortje ziet! stop de uiteinden van de dynamietstaaf in de gaatjes in de ijshoorn. Zorg dat ze goed vast blijven klemmen door ze extra ver in het hoorntje te stoppen.

theekopje  traktatie mini marshmallows

Zit alles goed vast, dan kan je aan het laatste ‘knutselwerk’ beginnen. Zelf glazuur maken. Dat doe je door een paar lepels poedersuiker te mengen met een paar druppeltjes water. Het moet een goed dikke pap zijn, dus niet waterig! Leg een paar druppels glazuur op een likkoekje en duw zachtjes het hoorntje erop. En dan is het een kwestie van geduld: wachten tot de kopjes goed aan het schoteltje vast blijven plakken met het glazuur. Zitten ze goed vast, dan kan je de kopjes vullen met mini marshmallows of manna’s. Maar vers fruit kan natuurlijk ook.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page