top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Superleuke winterse traktaties

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Sneeuwvlokken dwarrelen voor mijn raam terwijl ik dit schrijf. Sneeuw, hoe oud je ook bent, het blijft altijd magisch! Sneeuwpoppen maken, van de dijk af sleeën, sneeuwengelen maken en een sneeuwballengevecht in winterwonderland. Ben jij ook zo gek op sneeuw? Dan zijn deze winterse traktaties iets voor jou!

Superleuke winterse traktaties

Sneeuwpop lolly

Mijn jongste, Evie, en haar BFF wilden mij maar wat graag helpen met het maken van winterse traktaties. Knutselen met snoep, hoe leuk wil je het hebben! Van witte Oreo’s, zure matten en decoratiestiften maakten ze sneeuwpop lollies. Op de witte Oreo ‘tekenden’ ze met de donkerste chocostift oogjes en een mond. Met de rode decoratiestift gaven ze de sneeuwpop een wortel als neus. Daarna staken ze (voorzichtig want de koekjes kunnen breken) een lollystokje in de Oreo. Als finishing touch maakten ze een warme das van een zure mat. Gelukkig hebben we de foto’s nog, want ze waren heel snel op!

 winterse traktaties

Gesmolten sneeuw

Die lolly zorgde voor een smaakexplosie in hun mond: superzoete Oreo met erg zure matten. Even iets drinken was dus een goed idee, want er was nog meer snoep! Water wilden de meiden. Ik gaf ze heel speciaal water: gesmolten sneeuw! Van een gewoon flesje water haalde ik de labels af. Ik printte nieuwe labels met sneeuwvlokken en ‘gesmolten water’ erop. Met een stukje plakband zette ik de winterse labels vast op het flesje. Deze was echt heel snel klaar! Maar, ook al vonden ze dit flesje grappig, was hun commentaar “er moet wel echt nog iets lekkers bij hoor”.

Superleuke winterse traktaties: sneeuwman poep

Sneeuwmanpoep

Dus gingen ze weer aan de knutsel, sneeuwmannenpoep dit keer. Klinkt misschien vies, maar daardoor juist ook erg leuk voor kids! Eerst zochten de meiden naar een schattig sneeuwpopje en een sneeuwachtergrond voor op een label. Terwijl ik de labels printte, vulden Evie en BFF zakjes met witte marshmallows. Na het dichtplakken van de zakjes, vouwden ze de labels om de bovenkant van het zakje. Met twee nietjes maakten we de labels aan de zakjes vast. Lekker, maar ook heel praktisch: deze kan je al een dag voor het feestje maken!

Superleuke winterse traktaties: ijsbeer popcorn

IJsberen popcorn

Vol ongeduld stonden de meiden door het raampje van de magnetron te gluren. En te luisteren, want ‘wanneer gaan ze nou ’s poppen’? Na een minuutje popte de zak helemaal vol. Meteen rook het hele huis naar popcorn. Klein nadeel dus aan deze traktatie… Op transparante bekertjes tekenden de kids met watervaste stift een snoetje en oortjes. Ook plakten ze er met dubbelzijdig tape twee wiebelogen op. Daarna vulden Evie en vriendinnetje de bekertjes met popcorn. Gevuld zag je meteen wat het was: een ijsbeer!

Juryoordeel

Na te veel snoepen, proeven bedoel ik dus, waren de meiden het helemaal eens: de Oreo was het allerleukst en lekkerst! Maar eigenlijk willen ze al deze traktaties wel krijgen op school of op een kinderfeestje. Ze zijn allemaal namelijk superlekker! Nog meer sneeuw traktaties, lees je in mijn wintersnacks blog.


Kinderfeestje thuis

Trakteren betekent ook dat er bijna een jarige in huis is! Graag help ik je, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Pokemon feest tot zeemeerminfeest en Harry Potterfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page