top of page
 • Foto van schrijvervan Kaat

IJstraktaties: 10+ leuke ijsjes om te trakteren!

Tropisch weer of niet, op ijsjes trakteren kan je altijd! Maak gewoon een traktatie die op een ijsje lijkt. Ook al is het geen echt ijsje, het heeft wel hetzelfde vrolijke, zomerse effect! Je kan ze in allerlei verschillende varianten maken, van super gezond tot cake op een stokje. In deze blog geef ik je ideetjes voor ijstraktaties.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje


Ontbijtkoek brownie cake ijsje

Dit idee voor een ijsje zie je in vele varianten op Pinterest. Van Brownie tot cake. Ik maakte dit ijsje van ontbijtkoek met roze glazuur en spikkels. Makkelijk gemaakt met een koekjes uitsteker en kant en klaar glazuur van Dr. Oetker.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje ontbijtkoek

Chocolade ijs traktatie

Van wafels, zoenen, glazuur en spikkels maak je deze choco ijsjes. Hoe je deze maakt, met handige tips, lees je in mijn choco-ijs blog.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje wafel zoen

Cupcake ijsjes

Bij Zeeman zag ik ijsmarshmallows en nam ik meteen mee. Superleuk om als decoratie te gebruiken op een cupcake. Je kan ze zelf bakken de cupcakes, maar ook gewoon kopen. Ben je nog sneller klaar!

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje ijsje cupcake

Net echt marshmallow ijsjes

Dit ijsje lijkt bijna wel echt. Maar toch is het een neppert! Het zijn namelijk witte marshmallows in een cupcakebakje met nerds er boven op. IJslepeltje erbij en het is helemaal af!

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje marshmallow

Kiwi cactus ijsjes: gezonde traktatie

Dit kiwi cactus ijsje ziet er echt heel feestelijk en zomers uit! Dus toen wij dit idee zagen bij Hello Yummie, moesten we die echt namaken. Makkelijk te maken, maar wel met een groots resultaat. En ook nog ’s gezond! Hoe je deze maakt lees je hier.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje gezond fruit

Krispies ijsjes

Beetje gekke foto door het felle zonlicht, maar dit zijn krispies ijsjes. Een combinatie van ontbijtgranen en gesmolten marshmallow. Met natuurlijk discodip er doorheen. Van dat mengsel maak je een bolletje voor in het ijsje. Hoe je dit kan maken, lees je hier.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje krispie popcorn

Makkelijke ijs traktatie

Koop een bak tricolore ijs van AH. Snij het ijs in 12 stukken. Probeer echt tot op de bodem te gaan. Zet het ijs terug in de vriezer tot je het wilt gebruiken. Is het ijstijd? Steek dan ijsstokjes (of lepeltjes) in de ijsblokken. Strooi er wat marshmallows, sprinkles of fruit overheen en trek het ijsblok voorzichtig uit de bak. Zit het nog vast? Gebruik er dan een lepel bij.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje ijsje


Yoghurt ijslolly's

Ook het idee voor deze vrolijke ijslolly's zagen we bij Hello Yummie. Dit zijn best gezonde ijsje, want je maakt ze van yoghurt. Met voedingsmiddelen kleurstof meng je de yoghurt tot je favoriete kleuren. Daarna ga je met deze gekleurde yoghurt tekenen met een spuitflesje. Een middagje of nachtje in de vriezer en klaar zijn ze.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje yoghurt gezond

Watermeloenijs ijsjes traktatie

Een hele populaire ijstraktatie is watermeloenijsjes. Niet gek, want de meeste kinderen zijn gek op watermeloen en de ouders op de snelheid waarmee je deze maakt! Het enige wat je nodig heb is een grote watermeloen, cakevormpjes en een lolly stokje.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje watermeloen

Fruitijsjes gezond trakteren

Smoothies, die maakt mijn oudste het liefst elke dag. Dus ook deze fruitijsjes vindt ze superlekker. Het enige wat je moet doen is stukken watermeloen, kiwi of ander fruit in de blender pureren en dit in ijsvormpjes in de vriezer invriezen. Gezonder dan dit kan je traktatie echt niet! Hoe je deze drie fruitijsjes maakt, lees je in mijn blog.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje fruit gezond

IJsbrownie

Voor het kerstdiner op school maakte mijn jongste kerstboom brownies. In plaats van een kerstboomvorm, kan je deze ook in een schepijs of Magnum vorm snijden. Vrolijk stokje of stevig rietje erin en je hebt een ijsje.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje brownie

Snoepijsjes

Een ijshoorntje kan je niet alleen met ijs vullen! Je kan ze ook met fruit, cake of rice crispies vullen. Het handigste is om ijsbakjes te gebruiken in plaats van hoorntjes. Deze kunnen namelijk staan, wel zo praktisch. De ijsjes met cake maak je hetzelfde als de regenboog cupcake. Alleen vul je dan niet een cakevormpje met cakebeslag, maar een ijsbakje. Die kunnen gewoon mee in de oven! De ijsjes met krispies maak je net als de krispie rice traktatie uit deze blog, maar dan met witte chocopops. Daar maak je balletjes van die in het bakjes passen.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje cupcake

Zure mat ijsjes

Zure matten, daar ben ik echt gek op! Daarom maakten we ook een traktatie van zure matten. Je kan ze hetzelfde maken als op de foto. Maar om er een echt ijsje van te maken zou ik de onderste ‘slinger’ weglaten en een gekleurd rietje om het stokje schuiven. Dan lijkt het beter op een ijsje.

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje zure mat

Cakepops ijsjes lolly

Cake op een stokje, dat is ook net een ijsje. Wel wat meer werk dan de andere traktaties, maar cake met discodip is altijd goed!

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje cakepop

Coronaproof ijsjes trakteren

Met zomerse temperaturen zijn ijsjes altijd een goed idee als traktatie! Je kan het heel makkelijk en coronaproof doen met kant en klare ijsjes uit de supermarkt. Wil je er toch net iets feestelijkers van maken, dan kan je ook heel simpel kwark ijsjes maken. Iets wat ik al deed toen de meiden nog klein waren. Eerst kocht ik Danoontjes en ijsstokjes. Daarna schreef ik hieperdepiep en hoera op de stokjes. Natuurlijk met wat stippels als confetti erbij. In elk Danoontje prikte ik een stokje. Daarna deed de vriezer de rest: na 5 uur waren het ijsjes. Zo simpel kan het zijn!

ijs traktatie trakteren danoontje

IJstaart

Dat wij gek zijn op ijsjes, dat zie je wel aan de verjaardagstaart van mijn jongste! Zij maakte een drip ijs cake taart voor op haar kinderfeestje. Als je die bakt, dan heb je echt wel een superleuke en ook nog ’s lekkere verjaardagstaart!

IJstraktatie tips idee ijsjes trakteren kinderfeestje ijs taart

Dit zijn maar een paar ideetjes ter inspiratie. Natuurlijk kan je hier eindeloos mee variëren. Want in plaats van een brownie op een stokje, kan je ook een plakje ontbijtkoek, stroopwafel of wafel gebruiken. Watermeloen is niet het enige fruit wat lekker is op een stokje. Zo kan je ook banaan of aardbeien met chocolade doen. Dus gewoon doen wat de jarige het lekkerst vindt! Het is tenslotte zijn of haar feestje!


Kinderfeestje thuis organiseren

Trakteren betekent ook dat er een jarige in huis is! Graag help ik je daarbij, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Heb je nog geen kinderfeestje geregeld? Neem dan een kijkje bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Feestjes die je makkelijk thuis kan organiseren!

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


ゲスト
2022年6月25日

Leuke ideeën, ga ik onthouden!

いいね!
bottom of page