• van Kaat

IJstraktaties: 9 leuke ijsjes om te trakteren!

Tropisch weer of niet, op ijsjes trakteren kan je altijd! Maak gewoon een traktatie die op een ijsje lijkt. Ook al is het geen echt ijsje, het heeft wel hetzelfde vrolijke, zomerse effect! Je kan ze in allerlei verschillende varianten maken, van super gezond tot cake op een stokje. In deze blog geef ik je ideetjes voor ijstraktaties.

Kiwi cactus ijsjes

Dit kiwi cactus ijsje ziet er echt heel feestelijk en zomers uit! Dus toen wij dit idee zagen bij Hello Yummie, moesten we die echt namaken. Makkelijk te maken, maar wel met een groots resultaat. En ook nog ’s gezond! Hoe je deze maakt lees je hier.

Yoghurt ijslollies

Ook het idee voor deze vrolijke ijslollies zagen we bij Hello Yummie. Dit zijn best gezonde ijsje, want je maakt ze van yoghurt. Met voedingsmiddelen kleurstof meng je de yoghurt tot je favoriete kleuren. Daarna ga je met deze gekleurde yoghurt tekenen met een spuitflesje. Een middagje of nachtje in de vriezer en klaar zijn ze.

Watermeloenijs

Een hele populaire ijstraktatie is watermeloenijsjes. Niet gek, want de meeste kinderen zijn gek op watermeloen en de ouders op de snelheid waarmee je deze maakt! Het enige wat je nodig heb is een grote watermeloen, cakevormpjes en een lolly stokje.

Fruitijsjes

Smoothies, die maakt mijn oudste het liefst elke dag. Dus ook deze fruitijsjes vindt ze superlekker. Het enige wat je moet doen is stukken watermeloen, kiwi of ander fruit in de blender pureren en dit in ijsvormpjes in de vriezer invriezen. Gezonder dan dit kan je traktatie echt niet! Hoe je deze drie fruitijsjes maakt, lees je in mijn blog.

IJsbrownie

Voor het kerstdiner op school maakte mijn jongste kerstboom brownies. In plaats van een kerstboomvorm, kan je deze ook in een schepijs of Magnum vorm snijden. Vrolijk stokje of stevig rietje erin en je hebt een ijsje.

Snoepijsjes

Een ijshoorntje kan je niet alleen met ijs vullen! Je kan ze ook met fruit, cake of rice crispies vullen. Het handigste is om ijsbakjes te gebruiken in plaats van hoorntjes. Deze kunnen namelijk staan, wel zo praktisch. De ijsjes met cake maak je hetzelfde als de regenboog cupcake. Alleen vul je dan niet een cakevormpje met cakebeslag, maar een ijsbakje. Die kunnen gewoon mee in de oven! De ijsjes met krispies maak je net als de krispie rice traktatie uit deze blog, maar dan met witte chocopops. Daar maak je balletjes van die in het bakjes passen.

Zure mat ijsjes

Zure matten, daar ben ik echt gek op! Daarom maakten we ook een traktatie van zure matten. Je kan ze hetzelfde maken als op de foto. Maar om er een echt ijsje van te maken zou ik de onderste ‘slinger’ weglaten en een gekleurd rietje om het stokje schuiven. Dan lijkt het beter op een ijsje.

: cake op een stokje, dat is ook net een ijsje. Wel wat meer werk dan de andere traktaties, maar cake met discodip is altijd goed! Ijstaart

IJstaart

Dat wij gek zijn op ijsjes, dat zie je wel aan de verjaardagstaart van mijn jongste! Zij maakte een drip ijs cake taart voor op haar kinderfeestje. Als je die bakt, dan heb je echt wel een superleuke en ook nog ’s lekkere verjaardagstaart!


Dit zijn maar een paar ideetjes ter inspiratie. Natuurlijk kan je hier eindeloos mee variëren. Want in plaats van een brownie op een stokje, kan je ook een plakje ontbijtkoek, stroopwafel of wafel gebruiken. Watermeloen is niet het enige fruit wat lekker is op een stokje. Zo kan je ook banaan of aardbeien met chocolade doen. Dus gewoon doen wat de jarige het lekkerst vindt! Het is tenslotte zijn of haar feestje!

202 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven