• van Kaat

Traktatie: Cakepops met discodip


“Moeilijk om te maken” dacht ik altijd. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Mijn jongste maakte deze cakepops van een paar muffins die ze had gebakken. Dat had ze namelijk gezien op youtube. Ik was echt verbaasd hoe simpel het was en hoe snel ze deze cakepops maakte. Een vrolijk en leuk idee om op school te trakteren dus!

Ingrediënten

· cake

· botercrème mix (bv een zakje van Dr. Oetker)

· melk

· boter

· discodip

Wat heb je nog meer nodig?

· lollystokjes

· beslagkom

· keukenmachine of mixer

· paletmes of glad mes om mee te smeren

· 2 schaaltjes

Botercrème

Als eerste maakte mijn dochtertje de botercrème. Dat was meteen een uitdaging, want de boter moet glad en romig worden. Het leek er eerst totaal niet op: de boter kwam helemaal vast te zitten in de haak van de keukenmachine… Maar, na een paar pogingen lukte het! Dus kon ‘eindelijk’ de mix en melk erbij. Na goed mengen werd het een mooie luchtige botercrème.

Cake kruimels

Van de muffins had Evie donuts gemaakt. Daarvoor had ze in alle muffins een gat gemaakt. Als die uitgestoken cake gebruikte ze voor de cakepops. De cake verkruimelde ze in een schaaltje. Toen kwam het kliederdeel: meng alle cakekruimels met een paar eetlepels botercrème. Als je er een stevige bal van kan maken is je basis voor de cakepops klaar! Toen was het dus tijd om balletjes te rollen, zo groot als een pingpong balletje.

Discodip

Er was nog best veel botercrème over. Daarom besloot mijn dochtertje om de balletjes in te smeren met botercrème. Ze stak een lollystokje in de cakepop en smeerde met een plat mesje de crème erop. Best een werkje, maar gelukkig hoeft het er niet helemaal strak uit te zien. De ingesmeerde balletjes rolde ze namelijk in een schaaltje met discodip. Zo is alle botercrème bedekt en heb je een mooi vrolijke cakepop! Leuke traktatie toch?

Tips

· Je kan de cakepops nog feestelijker maken door het beslag met voedingsmiddelenkleurstof te mengen

· Ook lekker: dip de cakepops in glazuur of gesmolten choco in plaats van in te smeren met botercrème

· Maak het helemaal af met een lintje of strikje om het lollystokje.

#cakepops #traktatie #kinderfeestje #discodip

213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven