top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Traktatie: Cakepops met discodip

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022


“Moeilijk om te maken” dacht ik altijd. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn! Mijn jongste maakte deze cakepops van een paar muffins die ze had gebakken. Dat had ze namelijk gezien op youtube. Ik was echt verbaasd hoe simpel het was en hoe snel ze deze cakepops maakte. Een vrolijk en leuk idee om op school te trakteren dus!

Traktatie: Cakepops met discodip

Ingrediënten

· cake

· botercrème mix (bv een zakje van Dr. Oetker)

· melk

· boter

· discodip

Wat heb je nog meer nodig?

· lollystokjes

· beslagkom

· keukenmachine of mixer

· paletmes of glad mes om mee te smeren

· 2 schaaltjes


Traktatie: Cakepops met discodip maken

Botercrème

Als eerste maakte mijn dochtertje de botercrème. Dat was meteen een uitdaging, want de boter moet glad en romig worden. Het leek er eerst totaal niet op: de boter kwam helemaal vast te zitten in de haak van de keukenmachine… Maar, na een paar pogingen lukte het! Dus kon ‘eindelijk’ de mix en melk erbij. Na goed mengen werd het een mooie luchtige botercrème.

Cake kruimels

Van de muffins had Evie donuts gemaakt. Daarvoor had ze in alle muffins een gat gemaakt. Als die uitgestoken cake gebruikte ze voor de cakepops. De cake verkruimelde ze in een schaaltje. Toen kwam het kliederdeel: meng alle cakekruimels met een paar eetlepels botercrème. Als je er een stevige bal van kan maken is je basis voor de cakepops klaar! Toen was het dus tijd om balletjes te rollen, zo groot als een pingpong balletje.


Traktatie: Cakepops met discodip bakken

Discodip

Er was nog best veel botercrème over. Daarom besloot mijn dochtertje om de balletjes in te smeren met botercrème. Ze stak een lollystokje in de cakepop en smeerde met een plat mesje de crème erop. Best een werkje, maar gelukkig hoeft het er niet helemaal strak uit te zien. De ingesmeerde balletjes rolde ze namelijk in een schaaltje met discodip. Zo is alle botercrème bedekt en heb je een mooi vrolijke cakepop! Leuke traktatie toch?

Tips

· Je kan de cakepops nog feestelijker maken door het beslag met voedingsmiddelen kleurstof te mengen

· Ook lekker: dip de cakepops in glazuur of gesmolten choco in plaats van in te smeren met botercrème

· Maak het helemaal af met een lintje of strikje om het lollystokje.

Kinderfeestje thuis organiseren

Trakteren betekent ook dat er een jarige in huis is! Graag help ik je daarbij, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.


Traktatie: Cakepops


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page