top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor een challenge kinderfeestje thuis, leuk voor tiktok fans!

Bijgewerkt op: 1 nov. 2023


Filmpjes kijken op TikTok, één van de dagelijkse bezigheden van een gemiddelde tiener. Het blijft niet altijd bij kijken! Want zijn er nieuwe challenges, dan willen ze die ook doen. Dat gaat van buiten in de regen op de grond liggen tot iets geks met eten doen en spelletjes. Voor mijn oudste en haar BFF maakte ik een challengefeest als klassenfeest in groep 8. Dat was zo’n (gezellig zooitje en) succes, dat ik er een draaiboek voor een kinderfeestje voor maakte. Na het professorfeest het meest bestelde feestje! Daarom een blog vol tips voor bij het challengefeest.

Feestversiering Tiktok Challenge kinderfeestje

Op Tiktok zijn er veel hacks, oftewel trucjes, te vinden. Ook voor feestjes, dus perfect voor op dit kinderfeestje! Zo is er de zwevende ballonnen hack. Je kan zonder helium toch een met ballonnen versierd plafond maken. De oplossing is simpel: plak een plakbandje dubbel bovenop een ballon. Door het plakband blijft deze aan het plafond plakken. Knoop nog een lintje aan de ballon en het lijkt net of ‘ie zweeft.


Ballonnen hack

Een andere hack zijn lichtgevende ballonnen. Deze hack kan je niet met de vorige combineren, want dan worden de ballonnen te zwaar! Blaas een ballon op, stop er een glowstick in en je hebt een lichtgevende ballon. Sowieso zijn glow in the dark dingen leuk om bij dit feestje als versiering te gebruiken. Maak bijvoorbeeld een lange slinger van glowsticks door ze aan elkaar vast te maken met de witte buisjes die er bij zitten. Of maak er voor iedereen een ketting van. Vergeet ook de glowsterren niet op te plakken.


Natuurlijk kan je ‘gewoon’ de feestruimte versieren met ballonen, slingers en wegwerpservies in de Tiktokkleuren zwart, roze, turquoise, paars en wit.

Tiktok Challenge kinderfeestje thuis tips foto opdrachten

Traktatie Tiktok challengefeestje

Bean Boozled, die snoepjes zijn een echte uitdaging om te eten. De kleur van het snoepje zegt namelijk niks, want bruin kan chocoladesmaak, maar ook hondenvoersmaak zijn! Durf je dit niet aan als traktatie, dan zijn Jelly Beans beter. Want dit is de variant zonder de vieze smaken. Je kan ze zelfs in uitdeelverpakking kopen, dus ook coronaproof.


Ik maakte al eerder zakjes met een label in het thema. Dat kan je hier lezen. Dit kan je natuurlijk ook voor dit feestje doen. Heel simpel door het Tiktok logo te printen op het label.

Tiktok Challenge kinderfeestje thuis tips oreo traktatie

Oreo minitaart traktatie

In mijn challengefeest draaiboek staat een challenge met oreo’s. Daarom past een oreo traktatie dan ook perfect bij dit feestje. Zelf vind ik het oreo minitaartje superleuk, ziet er zo feestelijk uit! Maar ik maakte ook andere traktaties met oreo’s, zoals ijsbeertjes en sneeuwpoppen en griezelspinnen.


Zure mat challenge

Gek op zure matten? Ik dus echt! Mijn dochtertjes zagen een Zure Matten challenge op TikTok. Dus die probeerden we meteen! Je legt zure matten in de vriezer tot ze goed bevroren zijn. Dan kan je erin bijten. Dat geeft een aparte bite: een knisperend geluid in combi met die zure smaak, best lekker. Het is geen spectaculair iets, maar gewoon grappig om zo te eten. Daarom geef ik deze challenge als snacktip voor op het kinderfeestje!Tiktok taart

Hoe je taart moet snijden, ook daar is een hack voor. Hoe? Nou, je hebt een taart en wijnglazen. Steek het glas recht in de taart, til het glas weer op en je hebt taart in je glas! Wel taart op z’n kop dan, maar ok, het kan.

Tiktok Challenge kinderfeestje thuis tips taart hack glas

TikTok Crompouce

Zomer 2023 is de Tiktok trend een crmpouce. Een combi van een tompouce en een croissant. Ook lekker deze variant op de tompouce! Leuk om te geven op dit feestje in plaats van taart. Hoe je crompoucen maakt, lees je in mijn crompouce blog.

Tiktok Challenge kinderfeestje thuis tips taart crompouce

Tiktok Wrap Hack Lunch Challengefeest

Op dit moment zie je de wrap hack veel voorbijkomen. Een superhandig truckje hoe je een lekkere snack wrap kan maken. Als voorbeeld maakten we een tosti wrap. Leg een wrap voor je neer en maak een snee van de zijkant tot het midden. Besmeer een kwart van de wrap met pesto, leg op het volgende kwart kaas of mozzarella, daarna kip of ham en eindig het laatste kwart met kruiden en pittige geraspte kaas. Is de wrap op elk kwart belegd? Vouw dan de wrap in kwarten op vanuit de snede die je al maakte. Steeds een kwartslag verder opvouwen en dan krijg je een wrap driehoek. Leg die kort op de grill tot de kaas gesmolten is. Paar sausje erbij en klaar ben je!

Mijn meiden probeerden ook nog andere varianten uit: wrap banaan en nutella, wrap boter en vruchtenhagel en wrap pizza met tomatenpuree, mozzarella, salami, geraspte kaas en italiaanse kruiden. Kijk in mijn tostiblog voor nog meer ideeën.


Snackchallenge

Moeder Nancy deed op het challengefeest ook nog een snackchallenge. Bakjes met snoep, fruit, groente, chips, allerlei snackjes, pakte ze in met aluminiumfolie. Op de folie schreef ze nummers. Met een dobbelsteen gooiden de kinderen om de beurt. Het getal wat ze gooiden bepaalde de snackbakjes waar ze uit mochten kiezen. Daarna pakten ze het bakje weer in, husselde ze door elkaar en dan was de volgende aan de beurt om te snacken. "Dat vonden de meiden leuk en je hebt een snackmoment en challenge 1 in" aldus moeder Nancy.


What the Fanta

Net nieuw in de supermarkt is What the Fanta. Het is een nieuw felblauw drankje van Fanta, maar welke smaakt het is, dat moet je door proeven zelf zien te ontdekken. Scan je de QR code op het blikje of flesje, dan kan je online achterhalen wat de echte smaak is. Leuk als je ook het drinken geheel in stijl van het thema wilt doen. Of als bedankje voor na het feestje.

Tiktok Challenge kinderfeestje thuis tips

Waarschijnlijk hebben je zoon of dochter zelf ook nog wel wat snacktips, want zo ongeveer elke dag komen er nieuwe hacks bij. Dus betrek ze bij de voorbereidingen van het challengefeest. Niet alleen handig, maar ook gezellig: samen voorpret beleven!


Een moeder die dit kinderfeestje had gevierd, gaf aan dat dit thuisfeestje een perfecte combi is met een slaapfeestje. Leuke activiteiten om samen te doen in de avond! Goede tip om te delen met jullie lijkt mij.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page