top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het Reis om de wereld feest: op vakantie op je kinderfeestje!

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Ook al is de zomervakantie voorbij, blijf nog lekker in vakantiesfeer! Geef gewoon een reis om de wereldfeestje thuis. Het begint met je eigen feestpaspoort bij de douane. Daarna naar de Noordpool, Amerika, Hawaï, Brazilië, maar ook naar Egypte, China, Australië, Zuid-Afrika, Frankrijk en Italië. Een wereldreis met je vrienden en vriendinnen dus, hoe gaaf is dat! Nog leuker als je ook de traktaties, eten en de feestversiering in het reisthema doet!

reis om de wereldfeest kinderfeestje thuis feest tips

De uitnodiging

Om iedereen meteen het ‘ik ga op vakantie’ gevoel te geven, is een vliegticket als uitnodiging een idee. Bij mijn draaiboek (klik hier voor het reisomdewereldfeestje) zit een printable voor een vliegticket uitnodiging (en nog een wereldbol uitnodiging). Een moeder mailde mij dat ze deze uitnodiging in een lege fles met een beetje zand en een schelpje deed, ook leuk!


Natuurlijk is er ook een slinger met vlaggen van over de hele wereld. Maar ook een slinger met gefeliciteerd in verschillende talen met iets typisch van dat land erbij, zoals de Eifeltoren, Toren van Pisa en het Vrijheidsbeeld.


Feestversiering

Wil je naast de printables nog meer leuke feestversiering? Zelf regelde ik een stapel mooie glossy reisbrochures waar ik mooie foto’s van alle landen uitknipte. Die plakte ik op een paar grote knutselvellen en hingen we op in de kamer. Leuk klusje om samen met de jarige te doen. Komen jullie al meteen in de feeststemming! Een snellere manier is wegenkaarten of landkaarten ophangen.


Een moeder maakte een vakantie wegwijzer. Dus een paal met bordjes op met alle bestemmingen op het kinderfeestje. Echt superleuk gedaan! Maar een paar koffers neerzetten kan natuurlijk ook.

reis om de wereldfeest kinderfeestje thuis tips uitnodiging

Ook leuk is een grote wereldkaart. Nog leuker is de kraskaart variant daarvan. Elk kind kan dan een land open krassen waar hij of zij is geweest of graag naar toe zou willen.


En de feestpaspoorten die als bijlage bij mijn draaiboek zitten, die kan je natuurlijk ook als een slinger ophangen!

reis om de wereldfeest kinderfeestje thuis tips paspoort

Traktaties en partyfood


Mummie traktatie

Een traktatie in het reis om de wereldthema, dat zijn mummies! Je kan van al het lekkers wat voorverpakt is een mummie maken. Wikkel het gewoon in met gaasverband, plak er twee wiebelogen op en klaar ben je. Coronaproof en ook nog ’s gezond als je wilt. Je kan namelijk chocoladerepen en koekjes inwikkelen, maar ook rijstwafels en doosjes gedroogd fruit en zelfs een banaan of appel. Voor ieder wat wils dus.

reis om de wereldfeest kinderfeestje thuis tips mummie traktatie

Japanse Snoepsushi traktatie

Snoep en sushi, dat is de perfecte combi voor kinderen die gek zijn op sushi. Marshmallows vulde ik met jelly beans en wikkelde ik in een zure mat als nori. Met aardbeienveters bond ik een snoepvis vast op een marshmallow. Je kan ze maken zoals je wilt! In een burgerdoosje van Hema passen zes sushi.

reis om de wereldfeest kinderfeestje thuis tips snoepsushi traktatie

Franse tosti feest lunch

Tosti’s oftewel een croque monsieur op z’n Frans, gaan er altijd wel in als lunch! Maar je kan er ook een lekkere snack voor tussendoor van maken met een zoete variant. Met vruchtenhagel bijvoorbeeld. In mijn tostiblog vind je verschillende tosti’s.


En dan zijn er in Frankrijk ook nog crêpes, pannenkoeken dus. Je kan ‘gewoon’ pannenkoeken maken, maar je kan er ook cupcakes of een taart van maken!


Franse frietjes, daar maak je kinderen blij mee! In mijn frietjes traktatieblog zie je hoe je een frietjes traktatie kan maken. Je kan ze zowel hartig als zoet, maar ook gezond en coronaproof maken.


Belgische wafels

De frietjes kunnen natuurlijk ook in België. Maar Belgische wafels zijn ook wel superleuk en lekker! Als jaren maken we wafels voor het kerstdiner op school. Hartjeswafel dus. De ene keer met gekleurd poedersuiker, de andere keer gedipt in gesmolten chocolade met discodip erop. Maar ook een voorverpakte wafel kan je trakteren. Heel simpel strikje erom heen doen.

reis om de wereldfeest kinderfeestje thuis tips wafel traktatie

Amerikaanse Hamburgers

Hamburgers, maar ook hotdogs en popcorn, is typisch Amerikaanse eten. Hamburgers en hotdogs (oftewel broodje knakworst) zijn lekker praktisch als avondeten of lunch. Maak een buffetje met broodjes, sausjes en rauwkost. Dan kan iedereen zijn eigen burger of hotdog ‘bouwen’.


Italiaans vliegtuig eten

In het vliegtuig krijg je vaak zo bakje pasta. Pasta met rode saus en gehaktballetjes, dat lusten de meeste kinderen wel. Maar pizza, dat is wel wat meer feesteten! Pizza’s kan je ook nog combineren met Hawai: een stukje ananas erop! Met pizza’s kan je sowieso veel doen. Rolletjes als hartige snack voor tussendoor bijvoorbeeld. Pizzatips lees je in mijn pizzablog.

reis om de wereld feest kinderfeestje mummie spel

Noordpoolijs

IJsjes horen bij vakantie, maar ook bij Italie en de ijskoude Noordpool! Zo net na de zomervakantie is het best nog lekker weer. IJsjes trakteren is dan ook lekker makkelijk en gezond (als je voor waterijsjes of fruitijsjes kiest dan hè, een magnum namelijk niet zo…). Ook als het geen ijsjesweer is, kan je ijsjes trakteren. IJsjes van cake, watermeloen, marshmallow bijvoorbeeld. Lees al mijn tips in mijn ijsjesblog.


Heb je zin gekregen in een reisomdewereldfeest voor jou jarige? Heb je zelf geen tijd of inspiratie? Kijk dan naar mijn draaiboek en klik hier.

Comments


bottom of page