top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het spionnenfeest: oefen je spionnen skills tijdens de feest training

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Geheimzinnig gedoe blijft altijd leuk en spannend voor kinderen. Zowel voor jongens als meiden! Bommen, spioneren, geheime codes en vermommen en natuurlijk een codenaam. Je ziet, het spionnenfeest is echt een stoer kinderfeestje. Samen doen ze een spionnentraining met verschillende missies. Als ze tenminste het codewoord nog weten om het feestje binnen te komen…

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest organiseren

Voorpret kinderfeestje spion

Met de jarige voorpret voor mijn spionnenfeestje hebben dat kan je doen met samen leuke films te kijken. Een paar leuke films in het spionnenthema zijn Spionnengeheimen, MeesterSpion, Totally Spies, Inspector Gadget, Project MC2. Leest je kind graag? Kijk dan in mijn boekenblog voor tips voor spannende boeken!

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest eetbare uitnodiging

Eetbare uitnodiging kinderfeestje

Laat ook bij de rest al een beetje van jullie voorpret meegenieten. Maak een eetbare uitnodiging van snoeppapier! Schrijf met een eetbare stift een leuke tekst op het papier. Vergeet ook niet om een wachtwoord op te geven wat de kinderen moeten zeggen voor ze binnen mogen komen. Sluit af met de zin zoals ”Vernietig deze informatie door op te eten”. Dan maak je het meteen geheimzinnig!


Feestversiering spionnenfeestje

Breng iedereen meteen bij binnenkomst in het spionnenthema komen. Hang bijvoorbeeld de vermommingen op die je gaat gebruiken bij de grote vermommingsrace. Denk aan kranten met gaten in, snorren en zonnebrillen. Blaas van die rubberen handschoenen op en hang ze net alsof het ballonnen zijn. Zwarte ballonnen zijn natuurlijk gevaarlijke bommen, dus die mogen ook niet ontbreken! Koop geel / zwart afzetlint, daar kan je een ‘plaats delict’ mee maken. Met stapeltjes gele post-its en een paar pennen kunnen de kinderen elkaar tussen de activiteiten door geheime taal briefjes sturen. En heb je nog wat tijd over, knip dan uit zwart papier voetafdrukken. Daar kan je een spoor mee naar de voordeur of de tuin in maken.

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest popcorn traktatie

Top secret popcorn traktatie

Dit idee voor top secret popcorn, oftewel pop secret, zag ik op Pinterest. Helaas zonder naamsvermelding, dus geen idee wie ik voor het idee kan bedanken. Het pop secret idee maakte ik van papieren cupcakevormpjes. Die vulde ik met een zak karamel popcorn. Daarna printte ik een klein kaartje met pop secret erop en zette deze in de popcorn. Omdat het karamel is, plakt de popcorn een beetje. Dus dat kaartje blijft goed zitten, handig!

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest traktatie soesje bom

Soesjes bom traktatie

Het spionnenfeestje maakte ik voor het zoontje van een vriendin van mij. Zij maakte traktatie bommen van kant en klare chocoladesoesjes en rode dropveters. Die soesjes legde ze nog op een mini donut, want daar is haar zoontje gek op. Dat hoeft dus niet, zonder de donuts is het namelijk een duidelijkere bom ;)

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest traktatie cake snor

Cake snorren

Plaksnorren, die schijnen spionnen vaak te hebben om zich te vermommen! Een traktatie in de vorm van een snor is dan ook superleuk! Deze snorren maakte ik door een uitgeknipte snor op een dik plak cake te leggen en de snor zo uit de cake te snijden. Dit kan je natuurlijk ook doen met een eierkoek, rijstewafel of zelfs door snorkoekjes te bakken. Daarna dipte ik de bovenkant in gesmolten chocolade. Dan krijgt de snor tenminste een echte snorrenkleur. Is de chocolade afgekoeld, prik de snor dan op een vrolijke prikker of net als mij op een papieren rietje. Wie weet lukt het om een groepsfoto met de snoepsnorren te maken voordat ze er een hap in zetten.

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest traktatie waarheidspillen

Waarheidspillen traktatie

Deze pilletjes kunnen wel ’s handig zijn als je spion bent. Geef de vijand zo’n pilletje en je hoort snel zijn geheime info. Hoe meer pilletjes, hoe meer je te weten komt dacht ik bij het maken van deze traktatie! Vandaar dat ik de zakjes goed vulde met jelly beans. Het zakje maakte ik dicht met een label wat ik op de computer maakte.

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest traktatie tnt

Spion traktatie

Deze TNT traktatie liet ik al eerder zien in mijn coronaproof trakteren blog. Yolanda van Feestelijke Printables maakte traktatie. De wikkel print je gratis via haar website en plak je rond drie mini rolletjes mentos. Een aardbeienveter is de finishing Touch als lont.

Tips kinderfeestje thuis spionnenfeest spelletjes

Gezonde bommen en explosies

In vrolijke bakjes kan je rond fruit, bijvoorbeeld druiven, maar ook tomaatjes, als bommen uitdelen. Stengels rauwkost met een dropveter er omheen is dynamiet. En zoals ik eerder aangaf kan je de snorren ook van rijstwafels maken. Het kan dus ook gezond als je wilt.


Heb je zin gekregen in een spionnenfeest voor jou jarige? Heb je zelf geen tijd of inspiratie? Kijk dan naar mijn draaiboek en klik hier.

Comments


bottom of page