top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor het superheldenfeest: een stoer kinderfeestje thuis!

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Superhelden, iedereen heeft wel een favoriet. Kunnen vliegen zoals Superman, klimmen als spiderman of toch liever de magische oorbellen van Ladybug? Een superleuk thema voor jongens en meiden! Op mijn superheldenfeest test je welke superkracht de kinderen hebben. Zijn ze zo sterk dat ze een plank door kunnen slaan, zijn ze zo lening dat ze door een spinnenweb kunnen kruipen of kunnen ze goed schieten met hun eigen partypopper? Wil je ook traktaties en ander lekkers in dit feestthema? Graag geef ik je tips.

Tips superhelden feest kinderfeestje thuis organiseren superheld marshmallow traktatie

Traktaties superheld

Een traktatie in superheld thema, dat hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan lekker creatief aan de slag met mini capes voor aan een lolly of cheestring. Maar wil je net als mij gewoon lekker snel klaar zijn, natuurlijk met leuk resultaat? Dan zijn deze gemaskerde marshmallows een goed idee. Teken met een decoratiestift superhelden maskers op mega barbecue marshmallows. Deze legde ik in een stevige muffinvorm van Hema en strooide er balletjes uit de regenboogfantasie strooier van Dr. Oetker over heen. Dat zijn precies superheld kleuren, dus past perfect. Zo snel kan je klaar zijn met je traktatie!.


Voor mijn blog gezonde traktaties kreeg ik tips van moeders Chantal en Mariëlle voor babybel creaties. Je kan hier dus ook het teken van een superheld opschrijven met een decoratiestift.


In mijn blog coronaproof trakteren liet ik deze bom traktatie van Yolanda al zien. Past niet alleen goed bij het spionnenfeest, maar ook bij het superheldenfeest! Hiervoor het je drie keer het aantal kinderen aan mentos rolletjes nodig. Plak voor elk kind drie mini rolletjes aan elkaar in een driehoekvorm. Steek tussen de rolletjes een aardbeienveter als lont. Plak daaromheen de wikkel van feestelijke printables met TNT op.


Gewichten kan je makkelijk maken van een soepstengel, lange nek of zoute stick. Prik op de uiteinden blokjes kaas, snoeptomaatjes, schijfjes komkommer of marshmallows als de zware delen. Heel simpel, maar wel snel geregeld in het feestthema.

Tips superhelden feest kinderfeestje thuis organiseren uitnodigingen maken

Feest versiering

Rood, geel, blauw en groen, dat zijn echte superheldkleuren. Dus met ballonnen en slingers in deze kleur zit je helemaal goed! Vergeet ook niet de printables voor slingers en vlaggetjes uit mijn draaiboek te gebruiken! Is je kind vooral fan van spiderman? Dan kan je van een vuilniszak grote spinnenwebben knippen. De knip uitleg vind je op mijn Pinterestbord. Of heb je toevallig nog spinnen of rag van Halloween liggen? Als achtergrond voor een groepsfoto en decoratie zie ik op Pinterest ook vaak de skyline van een stad in de nacht. Deze kan je maken door uit een paar grote vellen zwart knutselkarton silhouetten van huizen en flatgebouwen te knippen. Wil je het echt mooi maken, knip dan vierkantjes uit een geel vel als ramen.

Tips superhelden feest kinderfeestje thuis organiseren batman cupcake

Superheld taart

De meeste superhelden hebben logo’s. Die kan je op een taart namaken. Zo uit de losse hand lukt mij dat niet heel netjes. Maar wel met een malletje. Deze Batman knipte ik uit een vel papier. Legde het bovenop de cupcakes. Daar strooide ik poedersuiker overheen. Voorzichtig de mal weggehaald en dan is dit het resultaat. Je kan natuurlijk het logo ook namaken met M&M’s in een laagje botercrème op een taart. Of steek de logo’s uit fondant en leg die op een cupcake.

Tips superhelden feest kinderfeestje thuis organiseren bom soes traktatie

Taartbommen zijn ook leuk en lekker om te maken. Een vriendin maakte deze bommen een paar jaar geleden toen ik dit feestje voor haar maakte. Koop mini donuts, chocoladesoesjes en aardbeienveters. Leg de chocosoes in het gat van de donut. Prik met een satéprikker een gaatje aan de bovenkant van de soes. Steek daarin de aardbeienveter als lont. De jongens vonden ze superlekker!

Tips superhelden feest kinderfeestje thuis organiseren pizza

Pizza superheld

Is het feestje bijna klaar? Dan gaat een pizza er vast wel in na die superheld spellen! Mini pizza’s van deeg of wraps met het logo van de lievelings superheld van de jarige op. Het schild van Captain America of de S van superman of woman bijvoorbeeld. Als je wilt kan je het zelfs onderdeel van het feestje van maken: laat alle kids zelf pizza’s versieren.

Tips superhelden feest kinderfeestje thuis organiseren maskers maken

Met deze tips kan je het superheldenfeest extra leuk maken. Vergeet niet al dit lekkers eerst even te testen met de jarige. Dat betekent namelijk voorpret!

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page