top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Zo maak je een Tiktok Crompouce

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023


Een crompouce is de trend op dit moment op Tiktok. Een combinatie van een croissant en een tompouce. Superleuk, lekker en makkelijker te eten dan een tompouce. Perfect dus om te geven in plaats van taart op het Tiktok Challenge kinderfeestje. Makkelijk te maken van maar vier ingrediënten!

crompouce Tiktok Kinderfeestje Challenges feest

Tiktok trend

De crompouce is niet nieuw, maar werd deze zomer een regelrechte hit door een filmpje van Bakker van Maanen op Tiktok. Inmiddels zijn er ook al variaties op deze trend, zoals de frikanpouce (een frikandel speciaal gevuld met room en roze glazuur) en de tompsushi (sushirol gevuld met croissant en room en roze glazuur als topping). Beide varianten lijken mij echt supervies.


Crompoucen kan je door deTiktok trend nu bij bijna elke bakker kopen! Leuk om ze zelf te maken, dachten wij. Dus we hebben geen crompoucen gekocht, maar makkelijk en snel zelf gemaakt. Hoe snel dat ging zie je in de reel onderaan mijn blog.


Croissants

De basis is een croissant. Deze kan je vers kopen bij de bakker of supermarkt. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken van bladerdeeg of zo’n handige deegrol uit een plopblik van Danerolles. Omdat mijn oudste weinig tijd had om ze te maken, kocht ik verse croissants voor haar bij Jumbo.


De croissants snij je bijna door de helft. Niet helemaal door dus, maar zo dat ze mooi open kunnen staan met de vulling erin. De croissant helften blijven dus aan elkaar vast zitten.

crompouce Tiktok Kinderfeestje Challenges feest

Roze laagje

Heb je de croissants open gesneden, dan is het al tijd voor de volgende stap: het roze laagje. Je kan net als bij een tompouce roze glazuur maken. Dat maak je makkelijk zelf van poedersuiker, een paar druppels water en roze voedingsmiddelen kleurstof. Maar een kant en klaar zakje kopen kan natuurlijk ook. Ook lekker!


Mijn dochter maakte het roze laagje van roze chocolade. Ik kocht bij Jumbo een pakje ruby smeltchocolade. Dat liet zij smelten in onze chocolade smelter. Gaat iets sneller dan au-bain-marie, heel makkelijk!


De gesmolten chocolade doe je in een schaaltje waar een croissant in past. Dip de croissant met de bovenkant in de chocolade. Maar draai ook even een beetje naar de zijkant. Zo zit de bovenkant goed onder de roze choco. Laat de chocolade in de koelkast hard worden.

crompouce Tiktok Kinderfeestje Challenges feest

Vulling

Terwijl de chocolade hard wordt, kan je de vulling voor de crompouce maken. Wij vinden een vulling van banketbakkersroom superlekker, dus kozen die vulling. Maar een Zwitserse room als vulling kan natuurlijk ook. Ook nu weer maakte mijn dochter de makkelijke variant. Namelijk banketbakkersroom met een zakje van Dr. Oetker en een beetje melk. Heb je de tijd, dan kan je dit natuurlijk ook helemaal zelf maken.


De room spuit je met een slinger beweging in de croissants. Zo krijg je bolletjes room aan de randen van de croissants. Ziet er goed uit zo! En dan zijn de crompoucen al klaar! Eindoordeel: lekker en het eet een stuk makkelijker dan een tompouce. Al blijft het geknoei met een tompouce toch wel wat speciaals hebben!

Challengefeest

Vinden je kinderen het leuk om challenges (en dus TiktokTrends)na te doen van youtubers, vloggers of Tiktok? Organiseer dan een Challenge kinderfeestje voor ze! Wat je doet op dit feestje? Met hun vrienden en vriendinnen eten ze rare combi's bij een foodchallenge, elkaar proberen te voeren bij de not my arms challenge, grappige groepsfoto’s maken, kiezen uit gekke dillemma’s, muziekquiz met koptelefoon op en meer! In totaal zijn er 14 challenges, genoeg dus voor een hele middag feest. Ook leuk in combi met een slaapfeestje!


Meer traktatie en foodtips voor bij Challengefeest lees je in mijn Challengefeestblog.

Draaiboek kinderfeestje thuis Tiktok challenges challengefeest

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page