top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Ideeën voor winter traktatie en snacks

Bijgewerkt op: 5 sep. 2022

Morgen gaat het sneeuwen! Nou ja, dat zeggen de weermannen. Sneeuw blijft gewoon iets magisch. Ik kan niet wachten op het eerste sneeuwballengevecht, superleuk! Sneeuw, het hoort gewoon bij de winter. Daarom maakten mijn dochtertjes en ik een paar nieuwe traktaties en snacks in het thema winter.

Ideeën winter traktatie  snacks kinderfeestje

Oreo ijsberen

Deze schattige ijsbeertjes zag ik op een Pinterestvideo . Ik vond ze zo leuk, dat we ze probeerden na te maken. Met de nadruk op proberen, want wat een rotwerkje was dat! Probeer maar ’s de twee oreo koekjes heel van elkaar te krijgen en dan ook nog de crème heel te houden. Uiteindelijk is het Evie gelukt met een heel scherp mes. Ik zou volgende keer een witte choco oreo als basis gebruiken, dus dat is mijn tip voor je! De oortjes en neus zijn halve mini marshmallows, het puntje op de neus een chocoballetje en de oogjes suikeroogjes. Die plak je vast met wat glazuur en dan heb je een cute ijsbeertje.

Ideeën winter traktatie  snacks kinderfeestje oreo sneeuw

Oreo Sneeuwpop lolly

Mijn jongste, Evie, en haar BFF wilden mij maar wat graag helpen met het maken van winterse traktaties. Knutselen met snoep, hoe leuk wil je het hebben! Van witte Oreo’s, zure matten en decoratiestiften maakten ze sneeuwpop lollies. Op de witte Oreo ‘tekenden’ ze met de donkerste chocostift oogjes en een mond. Met de rode decoratiestift gaven ze de sneeuwpop een wortel als neus. Daarna staken ze (voorzichtig want de koekjes kunnen breken) een lollystokje in de Oreo. Als finishing touch maakten ze een warme das van een zure mat. Gelukkig hebben we de foto’s nog, want ze waren heel snel op!

Ideeën winter traktatie  snacks kinderfeestje koekje gesmolten sneeuwpop

Gesmolten sneeuwpop koekje

De gesmolten sneeuwpop had ik echt al vaak gezien, maar nog nooit gemaakt. Ik maakte een makkelijke versie met kant en klare spullen uit de supermarkt: grote biscuits, witte fondant, marshmallows, skittles en choco decoratiestift. De fondant rolde ik goed uit om daarna met een koekjes uitsteker een passend rondje te maken. Dat rondje plakte ik op het koekje vast met een paar puntjes decoratiestift. Nadat ik met die stift het gezichtje op de marshmallow maakte, plakte ik die vast op het fondant. De skittles duwde ik een beetje in de fondant, waardoor ze bleven zitten. Als laatste tekende ik armpjes op het fondant met de decoratiestift. Ook leuk om als ‘knutsel’ te maken met je kind.

Ideeën winter traktatie  snacks kinderfeestje sneeuwpop taart

Sneeuwpop taart

Heb je zin om een middagje aan het bakken te zijn? Dan is deze taart een idee! Als basis kan je elke taart bakken die je wilt. Onder deze sneeuwpop zit een frisse taart verstopt. Evie bakte namelijk een biscuittaart met limoensap en rasp erin. Maar chocolade of welke andere smaak kan natuurlijk ook. Gewoon wat je lekker vindt.


Je kan pas met het decoreren van de taart beginnen als deze helemaal is afgekoeld. Want anders smelt de fondant! Je ziet, er zitten verschillende laagjes fondant op. Hou daar rekening mee met het uitrollen, dus zo dun mogelijk. Anders wordt de taart echt te zoet.

Ideeën winter traktatie  snacks kinderfeestje sneeuwvlok koekje

Sneeuwvlok

Wil je echt een hele snelle winterse traktatie? Dan is deze sneeuwvlok iets voor je! Met een koekjes uitsteker in de vorm van een sneeuwvlok maak je van een eierkoek een sneeuwvlok. Hetzelfde figuur maak je van een goed uitgerold laagje witte fondant. Versier deze met zilveren snoeppareltjes en je bent al klaar. Heb je een vaste hand? Dan kan je ook de randen van de vlok versieren met bijvoorbeeld een blauwe decoratiestift.

Ideeën winter traktatie  snacks kinderfeestje chocolademelk marshmallows

Marshmallow sneeuwpop

Deze sneeuwpop maakte mijn oudste al heel wat jaren geleden, vandaar dat het er niet heel netjes uitziet. Maar daar gaat het hier ook niet om, het gaat namelijk om het leuke effect van het smelten van de sneeuwpop marshmallows in de warme chocomelk! Het resultaat is wel mierzoete chocomelk, maar ach, dat is het met een grote toef slagroom natuurlijk ook.


Hou je niet van warme chocomelk? Dan prik je de marshmallow sneeuwpop gewoon op een prikker. Je kan ‘m dan ook nog wat verder ‘aankleden’ als je wilt. Een zure mat als das bijvoorbeeld of een dropje als hoed.


Sneeuwmanpoep

Samen met een vriendinnetje maakte Evie sneeuwmannenpoep. Klinkt misschien vies, maar daardoor juist ook erg leuk voor kids! Eerst zochten de meiden naar een schattig sneeuwpopje en een sneeuwachtergrond voor op een label. Terwijl ik de labels printte, vulden Evie en BFF zakjes met witte marshmallows. Na het dichtplakken van de zakjes, vouwden ze de labels om de bovenkant van het zakje. Met twee nietjes maakten we de labels aan de zakjes vast. Lekker, maar ook heel praktisch: deze kan je al een dag voor het feestje maken!



IJsberen popcorn

Vol ongeduld stonden de meiden door het raampje van de magnetron te gluren. En te luisteren, want ‘wanneer gaan ze nou ’s poppen’? Na een minuutje popte de zak helemaal vol. Meteen rook het hele huis naar popcorn. Klein nadeel dus aan deze traktatie… Op transparante bekertjes tekenden de kids met watervaste stift een snoetje en oortjes. Ook plakten ze er met dubbelzijdig tape twee wiebelogen op. Daarna vulden Evie en vriendinnetje de bekertjes met popcorn. Gevuld zag je meteen wat het was: een ijsbeer!


Gesmolten sneeuw

Die lolly zorgde voor een smaakexplosie in hun mond: superzoete Oreo met erg zure matten. Even iets drinken was dus een goed idee, want er was nog meer snoep! Water wilden de meiden. Ik gaf ze heel speciaal water: gesmolten sneeuw! Van een gewoon flesje water haalde ik de labels af. Ik printte nieuwe labels met sneeuwvlokken en ‘gesmolten water’ erop. Met een stukje plakband zette ik de winterse labels vast op het flesje. Deze was echt heel snel klaar! Maar, ook al vonden ze dit flesje grappig, was hun commentaar “er moet wel echt nog iets lekkers bij hoor”.


Sneeuwpop fudge

Deze zomer maakten we koekiemonster fudge. Was echt lekker en makkelijk te maken. Zonder de groene kleurstof is je fudge basis wit, dus perfecte sneeuw ondergrond. Om deze fudge winters te maken, doe je er suikeroogjes als ogen, zoute sticks als armen, oranje smartie als neus en gekleurde smarties of skittles als knopen in. Dan krijg je sneeuwpopfudge.


Sneeuw maken

De kans bestaat dat de weermannen het fout hebben, dus dat het niet gaat sneeuwen. Dan kan je de sneeuw gewoon heel makkelijk zelf maken! Dit is een leuk idee ter variatie op het slijm maken. Hoe je dat kan doen, lees je in een andere blog.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page