top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje

Bijgewerkt op: 9 jun. 2022

Confetti, daar ben ik gek op! Het ziet er gewoon altijd zo vrolijk en feestelijk uit. Dus toen ik vijf jaar geleden mijn logo bedacht voor VanKaat, wist ik dat het echt iets met confetti moest zijn. Maar daar bleef het niet bij, want ook zit er in elk feestpakket een zakje confetti en een confettikaart. Soms ook nog een confettikanon als cadeautje voor de jarige. We bakken zelfs in het confetti thema. Omdat mijn bedrijf deze maand 5 jaar bestaat, laat ik je al onze confetti creaties zien.

Confetti traktatie en taart kinderfeestje vankaat

Confettikoekjes

Dit weekend bakte Evie confetti koekjes en cupcakejes. Jullie kunnen die ook maken als je deze week (maandag 31 mei-vrijdag 4 juni 2021) een feestpakket bij mij bestelt. Dan krijg je namelijk voor mijn 5jaar jubileum een bakmix voor confetti koekjes of –cupcakes in het pakket cadeau. Traktatie voor mijn feestje dus! Is je kind gek op cupcakes bakken? Geef dan een cupcakefeestje waarbij ze cupcakes versieren met fondant en met choco gaan verven!

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje koekjes bakken

Discodiptaart

De vrolijkste taart is en blijft onze discodiptaart! Die taart kan je zo lekker maken als je wilt. De discodip is het enige wat je ziet aan de buitenkant, dus kan je iedereen verrassen met jouw daaronder verstopte favoriete taartsmaak. Hoe je deze taart kan maken, lees je hier.

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje discodip taart

Confettitaart

Deze taart heeft geen confetti op, maar in de taart! Pas bij de derde poging lukte deze taart. Probleem was dat we steeds de taart van biscuitdeeg maakten. Lekker luchtig, maar te luchtig voor de sprinkles erin. Die waren te zwaar voor het beslag en zakten dus allemaal naar de bodem. Ook leuk effect, maar niet wat wij in gedachten hadden. Het recept voor de taart is van Laura’s Bakery, de Zwitserse room van Cas Wolters van heel Holland Bakt en bakvaste sprinkles (dan houden ze hun kleur ipv dat je een blauwe cake krijgt zoals bij ons de eerste keer;))

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje taart

Pinata cupcakes

Bij deze cupcake zie je de confetti pas als je er een hap van neemt! Dan stromen er namelijk confetti snoepjes uit! Dit is echt een leuke verrassing! Past ook goed bij het TikTok challengefeest, want 'wat zit erin?'

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje pinata cupcake taart

Cakepops

Deze cakeballetjes op een stokje lijken ingewikkeld, maar dat zijn ze dus echt niet! Het was best simpel om te maken eigenlijk! Cakekruimels kneden met botercrème. Gerold in discodip (oftewel confetti) natuurlijk! Het recept staat in de cakepop blog.

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje cakepop

Regenboog kwarktaart

Een taart die al vrolijk is van zichzelf door alle gekleurde lagen kwark. Ziet eruit als een regenboog. Om het nog feestelijker te maken, strooiden we er discodip en confetti sprinkles op. Ook superleuk om je kinderen zelf te laten maken deze taart met alle verschillende kleuren laagjes. Leuk om bij het unicornfeestje te maken!

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje regenboog kwarktaart

Regenboog wafels

Ook traktaties kan je maken in het confetti thema. Hartjes wafels zijn hier nog steeds populair. Helaas hield onze hartjes wafelmaker er ineens mee op. Dus ik moet een nieuwe gaan kopen. De wafels in hartjesvorm zien er al leuk uit op een stokje als lolly, maar ook leuk met gekleurde poedersuiker op een bordje. Het allerleukst is natuurlijk met een laagje gesmolten choco en daarna bestrooit met discodip. Zo simpel, maar zo leuk!

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje wafels

Nep donuts

Vind je echte donuts te zoet om uit te delen bij het trakteren? Maak dan nep donuts. Dat zijn donuts van cake. Zien er net echt uit toch? In mijn blog kan je lezen hoe je deze kan maken.

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje donuts

Gezonde kiwi cactus

Ook een heel klein beetje confetti kan al een feestelijk effect geven. Dat zie je wel bij deze leuke kiwi cactus met zijn vrolijke sprinkles!

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje gezond kiwi cactus

Krispies traktatie

Blijkt iets echt Amerikaans te zijn deze krispie rice traktatie. Het zijn ontbijtgranen, hier op de foto chocopops, met marshmallow als 'lijm', gesmolten chocolade en ook hier ontbreekt de discodip niet. In mijn blog lees je het recept.

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje krispie rice

Smekkies in alle smaken

Voor het Toverschool Harry Potter kinderfeest maakte ik deze smekkies in alle smaken traktatie. Een zakje vol met jellybeans in alle kleuren van de regenoog. Niet alleen leuk dus voor bij het toverfeestje, maar ook voor bij het unicornfeest!

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje harry potter feest

Confettipopcorn

Is je kind gek op zoete popcorn? Dan is deze vrolijke popcorn een leuk idee als traktatie voor op school. Handige is dat je deze al een dag van tevoren klaar kan maken. Scheelt jou ’s ochtends weer tijd! Het is een mix van popcorn, discodip, gesmolten marshmallows en gekleurd chocosnoep. Maak de traktatie helemaal af door de popcorn is een confetti cupcakevormpje te geven.

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje popcorn

Confetti bakje

Gaat het je iets te ver met al dat confetti eten? Dan kan je natuurlijk ook gewoon de confetti bakjes van Hema of cupcakevormpjes vullen met iets lekker!

Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje watermeloen ijs gezond
Confetti traktaties en taart op je kinderfeestje engelse drop cupcake

Je ziet wel, met confetti wordt alles net een beetje feestelijker! Heb jij ook al ’s een confetti baksel of traktatie gemaakt? Ik ben benieuwd!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page