top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Nep donuts traktatie

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Wat doe je als je dochter donuts wilt trakteren, maar ze zelf eigenlijk niet echt lekker vindt? Dan maak je gewoon nep donuts! Die zien er net zo vrolijk uit, maar dan wel superlekker volgens mijn jongste.

cupcake donuts maken traktatie kinderfeestje

Ingrediënten cupcake donuts

· mix voor cupcakes

· 100 g boter

· 2 eieren

· 100 ml melk

· zakje choco glazuur

· regenboogfantasie (strooisel van Dr. Oetker)

· cakevormpjes

· spuitzak

· aluminiumfolie

Donut cupcake bakvorm

Ook al heb ik redelijk wat verschillende bakvormen, een donut bakvorm ontbreekt helaas in het assortiment. Dus om dat gat in de cakejes te krijgen moesten we iets anders verzinnen. Mijn dochtertje zag op Pinterest foto’s met rolletjes van aluminiumfolie in het cakevormpje.

Donuts maken

Om een dikke stift rolden we een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie van ongeveer 10 cm. Schuif het rolletje van de pen af en vouw de bovenkant om. Zo blijft het rolletje goed vastzitten. En dan is ‘ie klaar om in het midden van het vormpje te staan. En dat deden we dus zo’n 30 keer…'Gelukkig hebben we inmiddels een handige donut bakvorm. Dat scheelt dus al dit werk! En zijn alle twee de meiden gek op donuts.

cupcake donuts maken traktatie kinderfeestje bakvorm

Cakemix

Toen was het tijd voor het leuke werk: het beslag maken! Oh ja, wel eerst de oven voorverwarmen op 180˚ natuurlijk. De mix maakten we volgens de verpakking met boter, melk en eieren. Alles in de keukenmachine en mixen maar! Meteen rook het superlekker in huis!

Bakvorm vullen

Het beslag schepten we in een spuitzak. Nadat we weer beslagvrij waren, spoten we met de spuitzak beslag in het cupcakevormpje. Best lastig, want die rolletjes zijn licht, dus vallen snel om. En met een vinger vasthouden is weer lastig om omheen te spuiten zonder te knoeien. Beetje zooitje dus.

cupcake donuts maken traktatie kinderfeestje thuis feest

Donuts versieren

Na ongeveer 20 minuten waren de cakejes met een gat klaar. Wij trots, want ze waren in 1 keer gelukt! Meteen de papiervormpjes eraf gehaald en laten afkoelen. Terwijl het choco glazuur in het zakje opwarmde, zetten wij alle spullen klaar: taartrooster, schaaltje voor de choco, bakjes met sprinkels en aluminiumfolie.

Choco dippen

De ronde bovenkant dipte ik in de warme choco, liet ‘m uitdruppen en legde de donut op het rooster. De ene dochter strooide daarna confetti op de donuts, de andere dochter regenboog hagel. Meteen een geproefd om te testen natuurlijk. Echt superlekker! Een goede traktatietip dus!


Kinderfeestje thuis organiseren

Trakteren betekent ook dat er een jarige in huis is! Graag help ik je daarbij, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Pokemonfeest tot zeemeerminfeest en Harry Potterfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page