• van Kaat

Nep donuts traktatie


Wat doe je als je dochter donuts wilt trakteren, maar ze zelf eigenlijk niet lekker vindt? Dan maak je gewoon nep donuts! Die zien er net zo vrolijk uit, maar dan wel superlekker volgens mijn jongste.

Wat heb je nodig?

· mix voor cupcakes

· 100 g boter

· 2 eieren

· 100 ml melk

· zakje choco glazuur

· regenboogfantasie (strooisel van Dr. Oetker)

· cakevormpjes

· spuitzak

· aluminiumfolie

Rollen maar

Ook al heb ik redelijk wat verschillende bakvormen, een donut bakvorm ontbreekt helaas in het assortiment. Dus om dat gat in de cakejes te krijgen moesten we iets anders verzinnen. Mijn dochtertje zag op Pinterest foto’s met rolletjes van aluminiumfolie in het cakevormpje.

Wat een werk!

Om een dikke stift rolden we een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie van ongeveer 10 cm. Schuif het rolletje van de pen af en vouw de bovenkant om. Zo blijft het rolletje goed vastzitten. En dan is ‘ie klaar om in het midden van het vormpje te staan. En dat deden we dus zo’n 30 keer…

Cakemix

Toen was het tijd voor het leuke werk: het beslag maken! Oh ja, wel eerst de oven voorverwarmen op 180˚ natuurlijk. De mix maakten we volgens de verpakking met boter, melk en eieren. Alles in de keukenmachine en mixen maar! Meteen rook het superlekker in huis!

Vullen

Het beslag schepten we in een spuitzak. Nadat we weer beslagvrij waren, spoten we met de spuitzak beslag in het cupcakevormpje. Best lastig, want die rolletjes zijn licht, dus vallen snel om. En met een vinger vasthouden is weer lastig om omheen te spuiten zonder te knoeien. Beetje zooitje dus.

Versieren

Na ongeveer 20 minuten waren de cakejes met een gat klaar. Wij trots, want ze waren in 1 keer gelukt! Meteen de papiervormpjes eraf gehaald en laten afkoelen. Terwijl het choco glazuur in het zakje opwarmde, zetten wij alle spullen klaar: taartrooster, schaaltje voor de choco, bakjes met sprinkels en aluminiumfolie.

Choco dippen

De ronde bovenkant dipte ik in de warme choco, liet ‘m uitdruppen en legde de donut op het rooster. De ene dochter strooide daarna confetti op de donuts, de andere dochter regenboog hagel. Meteen een geproefd om te testen natuurlijk. Echt superlekker! Een goede traktatietip dus!

#traktatie #trakteren #kinderfeestje #donut #muffin #cupcake

202 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven