top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Popcorn taartje: een supervrolijke traktatie

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022


“Kijk mama, die zien er lekker uit, die moeten we ook maken” zei mijn dochtertje. Daar was ik best verbaasd over, omdat ze popcorn normaal niet echt superlekker vindt. Maar deze popcorn traktatie van Leukverpakt wilde ze toch echt maken! Dus dat betekende weer een gezellig middagje testen met mijn kids en hun vriendinnetjes. Veel geplak, geklieder en gesnoep aan tafel, maar wel met een superleuk en lekker resultaat: het popcorntaartje!

Popcorn taartje traktatie

Ingrediënten

· zoete popcorn

· chocolate drip wit of een reep witte chocolade

· discodip

· gekleurde chocoballen (bv M&M’s)

· mini marshmallows

· vruchtenhagel bosvruchten

Wat heb je nog meer nodig?

· beslagkom of grote schaal

· lepels

· cakevormpjes

Popcorn taartje traktatie maken

Popcorn en discodip

Als eerste vulde iedereen zijn kom met de basis: heel veel popcorn. Daar strooiden de meiden verschillende zoete, vrolijke ingrediënten bij. Heel veel discodip, iets minder mini marshmallows, een beetje chocoballen en veel bosvruchtenhagel. Het ziet er in de kom dan nog niet echt vrolijk uit, want je ziet bijna alleen maar popcorn. Ook al meng je nu alles door elkaar, dat heeft nog geen zin: al de zoetigheid valt namelijk tussen de popcorn door naar beneden.

Choco smelten

De witte chocodrip smolt ik volgens de bereidingswijze in de magnetron. Pas na een paar keer smelten en goed doorroeren was de chocolade goed gesmolten. In elke kom schonk ik een beetje van de gesmolten choco. Natuurlijk pas na de waarschuwing dat de choco heel warm is. Met een “Jaah mam, dat weten we echt wel” als reactie van mijn tieners…. Met een lepel roerden de meiden de chocolade goed door de popcorn met snoepmix. Pas als alle popcorn goed onder de choco zit, plakt de discodip en de rest er goed aan vast.

Popcorn taartje traktatie snoep

Koelen

Plakt alles goed? Ok, afgezien van de chocoballen dan nu die iets te zwaar zijn. De meiden schepten een grote lepel extra vol met de popcornmix. Zo vulden ze alle cakevormpjes tot de mix helemaal op was. Daarna was het een kwestie van geduld: de popcorntaartjes laten afkoelen in de koelkast. Want pas als de choco hard is geworden, is het een echt taartje! Niet dat de meiden meteen wilden proeven hoor, want die hadden al stiekem veel gesnoept van alles wat in de mix ging. Leuke traktatie toch?

Heb je nog geen kinderfeestje geregeld? Neem dan een kijkje bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes. Feestjes die je makkelijk thuis kan organiseren!

bottom of page