top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Hoe organiseer je een kinderfeestje thuis?

De meest gestelde vraag die ik krijg is: hoe organiseer je makkelijk een leuk kinderfeestje thuis?". De meeste ouders zien er tegenop op zo'n feestje te geven. Of zoals een vrouw achter mij in de rij tijdens feestinkopen opmerkte: “heldhaftig hoor, een thuisfeestje”. Nou, dat is het dus totaal niet. Met deze tips kan jij het ook!

Goede voorbereiding kinderfeestje

Een goed begin is het halve werk. Dus ga een paar weken voor de verjaardag van je kind gewoon ’s goed zitten voor het feestje. Zet je computer aan om ideeën te zoeken. Bekijk ook mogelijke data, bepaal hoeveel en welke kids er mogen komen, bedenk een feestthema en activiteiten die je kind leuk vindt en besluit of de kids blijven eten. Kan je wel wat inspiratie voor thema's gebruiken? Klik dan hier. Dan zie je onder meer mijn nieuwste Sciencefeest, het Pokemonfeest en het populaire professorfeest.

Hoe organiseer je een kinderfeestje thuis tips

Hoeveel kinderen uitnodigen?

De meest gebruikte regel is de leeftijd plus 1. Maar het allerbelangrijkst is dat het kinderen zijn die onderling een goede chemie hebben. Kids die elkaar leuk vinden en het gezellig met elkaar hebben. Het vaste afspreek vriendengroepje bijvoorbeeld. Dan weet je dat het wel goed komt op dat feestje! Wil je meer weten over hoeveel kinderen uitnodigen? Lees dan mijn uitgebreide blog hierover hier.

Planning draaiboek kinderfeestje

Heb je een beetje een idee, maak dan een planning. Mijn planning is altijd erg strak en overvol. En daar heb ik een goede reden voor. Beter een paar activiteiten teveel voorbereid zodat je kan inspelen op de dynamiek van de groep, dan een paar te weinig. Wissel actieve spellen af met een paar rustige, iets knutselen bijvoorbeeld. Vind je dit lastig of heb je er geen tijd voor? Bestel dan een van mijn uitgebreide draaiboeken. Daarin staat namelijk een planning voor een complete middag feest. Met natuurlijk uitleg van de activiteiten, tips, boodschappenlijstje en printables voor uitnodigingen en spellen.

Hoe organiseer je een kinderfeestje thuis tips cupcakefeestje

Flexibel

Sommige activiteiten gaan veel sneller dan je had verwacht en gepland. Maar ook omgekeerd! Soms willen de kids namelijk een bepaald spel nog een keer doen of langer knutselen. Wees dan gewoon flexibel, het is immers geen noodzaak om de planning op de minuut te volgen. Het gaat erom dat de kids het leuk hebben.

Back-up

De kans bestaat dat het weer net even niet meezit op de dag van het kinderfeestje. Regent het maar af en toe? Wissel dan gewoon de activiteiten die je buiten wilde doen om met een binnenactiviteit. Maar regent het de hele dag pijpenstelen, zorg dan voor extra binnenactiviteiten. Bedenk deze alvast voor het feestje is!

Hulpouder

Probeer het feest met minimaal twee volwassenen te “vieren”. De een kan de wat meer organisatorische kant op zich nemen. Denk aan de volgende activiteit of drinken klaarzetten en foto’s maken. De ander kan de kids ‘entertainen’. Dat geeft je wat rust, waardoor het feestje soepeler en gezelliger zal verlopen.

Hoe organiseer je een kinderfeestje thuis tips traktatie lunch

Partyfood

Erg praktisch is om een snelle klaar te maken lunch, snack of diner te bedenken. Tijdens het feestje heb je namelijk bijna geen tijd om eten te maken. Dus zelf pannenkoeken bakken is misschien wel erg lekker. Maar totaal niet handig!. Kies voor kant en klare! Tafelfriet, pizza, hamburgers of een buffetje zijn ook superlekker. En vooral ook lekker makkelijk! Mijn meiden testten met hun vrienden en vriendinnen al heel wat soorten partyfood van pizza en friet tot tosti's uit. Kijk voor lekkere en makkelijke recepten hier.


Traktaties

Bedenk ook meteen een leuke, makkelijke traktatie voor op school. Je kan de traktatie ook in het thema van het feestje doen. Hoeft niet natuurlijk, maar wel leuk! Kijk voor ideeën voor traktaties in mijn blogs.

Wegwerp servies

Koop wegwerpborden, -bestek, -bekers en tafelzeil. Na iedere activiteit kan je meteen alles in de prullenbak gooien. Geen gedoe met vieze spullen wegzetten en afwassen. Die wegwerpspullen zijn niet voor niets uitgevonden! Ik maak er dan ook elke keer weer dankbaar gebruik van. Bij Hema hebben ze altijd van die vrolijke kleuren en ook wegwerp taartplateaus!

Shoppen

Op het laatste moment door de stad hollen op zoek naar feestspullen. Dat wil je niet, toch? Voorkom stress en zorg dat je alles een dag of twee van tevoren in huis hebt. Of koop een compleet feestpakket, dan ben je in 1 keer klaar! Heb je alles in huis, zet dan alles klaar. Dus de spullen van elke activiteit bij elkaar zetten. Zo heb je op het ‘moment suprême’ alles bij de hand. Wil je meer weten over mijn feestpakketten? Lees dan hier verder.


100%

Vergeet niet om alle elektronische apparatuur op te laden. Denk bijvoorbeeld aan je mobiele telefoon en je fotocamera. Zo jammer als je geen muziek kan opzetten of geen foto’s kan nemen! En zet in je telefoon ook meteen alle nummers van de ouders van de uitgenodigde kids. Handig voor als het feestje uitloopt.

Hoe organiseer je een kinderfeestje thuis tips cadeau uitpak spel

Cadeautjes uitpakken spel

Cadeautjes krijgen is fantastisch. Cadeautjes geven ook. Maar vaak gaat het in zo’n rap tempo, dat dat leuke moment zo voorbij is. Verzin een cadeauspel. Dan zorg je ervoor dat het cadeaumoment voor iedereen bijzonder en spannend is. Mijn blog met verschillende ideeën voor cadeau uitpak spelletjes vind je hier.


Vier je het feestje in Coronatijd? Dat kan gewoon! Wel moet je rekening houdt met een aantal dingen. Waar je aan moet denken, zette ik op een rijtje voor je in een blog. Die kan je hier lezen.

Feestpakket kinderfeestje

Heb je geen tijd of inspiratie om zo’n kinderfeestje thuis te organiseren? Kijk dan op mijn website www.vankaat.nl. Daar kan je namelijk complete feestpakketten voor een kinderfeestje thuis bestellen. Met kinderfeestjes in originele thema's, zoals een professorfeestje, unicornfeestje, Pokemonfeest, Harry Potterfeest en zeemeerminfeestje.Zo regel jij eenvoudig een superleuk kinderfeestje. Hoef jij alleen nog maar de taart en het eten te kopen. Handig toch!


Wat en hoe je het kinderfeestje ook regelt, het allerbelangrijkste is dat alle kinderen, maar vooral de jarige, een dag heeft om nooit te vergeten!

organiseer kinderfeestje thuis draaiboek feestpakket tips makkelijk

organiseer kinderfeestje thuis draaiboek feestpakket tips

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page