top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt

De zomervakantie is in zicht. Dat betekent veel kinderfeestjes en dus ook veel traktaties op school! Ik zie dan ook veel mensen op mijn blog kijken voor tips voor traktaties.


Mijn meiden hebben hun basisschool carrière er al op zitten. Dat betekent dus dat ik al veel traktaties gemaakt en gezien heb. Veel van die traktaties deelde ik al met jullie in verschillende blogs en op Insta of Facebook. De populairste traktaties (de traktaties die jullie het meest namaakten en mij daarvan foto’s deelden) zet ik op een rijtje in deze blog.


De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt likkoekje

Likkoekjes mini taartje

Dit mini taartje werd het meest door jullie gemaakt, super leuk! Ook ikzelf vind deze traktatie nog steeds de leukste. Ziet er gewoon lekker vrolijk uit. En ook niet onbelangrijk: deze is makkelijk te maken. Nog trotser op dit verjaardagstaartje nu ik daarmee de traktatie challenge won van Heel Holland Bakt! De maakinstructie lees je in mijn likkoekjesblog.

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt cheez dipper

Cheez dippers

Ook deze traktatie is heel vaak gemaakt! Dat weet ik doordat ik vaak de vraag “waar haal je die stickers” kreeg. Het zijn grote stickers van Hema. Ze zijn er in het goud en in gekleurde variant. Hoe je deze maakt, lees je in mijn gezond trakteren blog.


De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt Harry Potter cupcake mandragora

Harry Potter Mandragora cupcake

Harry Potter ben ik nog steeds fan van. Niet gek dus dat ik ook in dit thema een feestje en leuke traktatie maakte! Het is een Mandragora, oftewel een gillende plant. Misschien iets te veel werk om voor een hele klas te maken. Maar voor op het Harry Potterfeestje in plaats van taart natuurlijk superleuk!

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt ijsje ontbijtkoek

Ontbijtkoek ijsjes

In de zomer zijn ijsjes lekkere en makkelijke traktaties. Maar ook als het koud is kan je op ijsjes trakteren. Deze ontbijtkoekijsjes zijn makkelijk te maken en zien er superleuk uit! Nog meer tips voor ijs traktaties lees je in mijn ijsjesblog.

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt molecuul proefjes feest

Snoepzakje molecuul professorfeest

Niet gek dat deze traktatie vaak wordt gemaakt. Dit snoepzakje maakte ik namelijk voor mijn populairste kinderfeestje: het professorfeest. Een traktatie helemaal in het thema en ook nog ’s creatief. De kinderen kunnen namelijk zelf een molecuul bouwen van de tumtummetjes. In mijn professorfeestblog staan nog meer tips voor bij dit thema feestje.

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt pokemon pikachu donut

Pokemon donuts

Mijn tweede meest verkochte feestje is het Pokemonfeest.

Voor bij dit feestje maakte moeder Richelle Pikachu donuts met gele glazuur en eetbare stift. Best veel werk voor een hele klas, maar wel super als snack op het feestje zelf. Andere Pokemon traktatie tips lees je in mijn Pokemonblog.

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt frietjes chips twix

Frietjes

Friet is en blijft favoriet als eten op een kinderfeestje. Superpopulair zijn dan ook friet traktaties. Je kan ze maken in een gezonde en ongezonde variant. Het minste werk is de ongezonde variant, echt een makkelijke traktatie! Kijk voor verschillende friettraktaties in mijn frietblog.

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt wafel

Wafel

Een voorverpakte traktatie is lekker praktisch. Tijdens Corona werd voorverpakt zelfs verplicht. Een veelgebruikt voorverpakt lekker is een wafel. Handig is het doorzichtige zakje, waardoor je er iets mee kan! Zoals ogen erop tekenen of plakken

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt regenboog unicorn skittles

Regenboog skittles in bakjes

Voor bij het unicornfeest maakte ik deze regenboog traktatie. Past perfect in het eenhoornthema toch! Je maakte deze traktatie met muffinvormpjes en coctailprikkers van Hema Super makkelijk en snel te maken: bakje met een zakje en prikker vullen en klaar ben je!

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt zeemeermin traktatie parel in schelp

Zeemeermin traktatie: parel in schelp

Voor bij het zeemeerminfeestje maakte ik deze parel in schelp traktatie. Gemaakt van likkoekjes, botercrème en een snoepje. Ook deze traktatie staat in mijn likkoekjesblog. Likkoekjes zijn gewoon lekker!

De 10 leukste traktaties: gezond, ongezond, zelfgemaakt of voorverpakt zure mat lolly

Zure mat traktatie

En omdat ikzelf gek ben op zure matten, zet ik deze als extra traktatie erbij. Gewoon omdat ik deze de lekkerste vind!


Leuk als je ook een kijkje neemt bij mijn draaiboeken en feestpakketten voor kinderfeestjes !

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page