• van Kaat

Lekkere (uitdeel) traktatie voor Valentijnsdag

Over iets meer dan twee weken is het Valentijnsdag. Niet een dag waar we normaal thuis iets mee doen. Maar nu in Lockdown gaan we er toch mee aan de slag. Want dit is de perfecte dag om je beste vriendinnen te laten weten dat je ze mist! In deze blog vind je daarom dan ook leuke, lekkere en makkelijke Valentijnsdag traktaties.

Hartjestaartje

Vorig jaar bakte mijn dochtertjes deze hartjes mini taarten om uit te delen aan hun BFF’s. Dat was eind maart op nationale vriendinnendag. Maar dat kan natuurlijk ook op Valentijnsdag. Voordeel is dat je dan niet alleen voor je vriendinnen iets lekkers kan maken, maar ook voor bijvoorbeeld vrienden, familie en de juf of meester. Omdat de BFF’s deze taartjes al kregen, hebben we nog meer ideeën bedacht, gezocht en gemaakt.

Marshmallow op stokje

Dit superleuke hartje op een stokje zagen we bij The Decorated Cookie. Zo simpel, maar toch zo’n leuk resultaat! Het enige wat je nodig hebt zijn witte marshmallows, rode eetbare decoratiestift en een stevig papieren rietje. Prik de marshmallow op het rietje. Teken daarna met de stift een hartje op de marshmallow. En je bent al klaar, super toch!

Fruitella hartje

Dit Fruitella hartje moesten we wel maken! Zoals jullie misschien wel weten werkt manlief bij 'de snoepjesfabriek'. Ook dit snoepje komt uit die snoepjesfabriek. Dus toen ik het Fruitella hart idee van Budgetkidstips zag, hebben we er zelf dit van gemaakt. Een coronaproof valententijn traktatie, want de snoepjes zijn al verpakt in de fabriek.

Cupcake met hartje

Op Pinterest zagen we cupcakes met een hartjesvulling van botercrème. Maar dat kan makkelijker bedachten we met hartjes spekjes van de Hema. Na het bakken van de cupcakes sneden we in het midden een hartjes uit. Dat deed we door het spekje bovenop het cakeje te leggen en met een me er recht naar beneden langs te snijden. Zo past het hartje (bijna) precies in het gat.

“Kan je marshmallows eigenlijk ook meebakken in het beslag?” vroeg Evie. Ik kon er niet zo snel iets over vinden. Dus we probeerden het gewoon uit: ze mixte mini marshmallows door het beslag. Dat gaf een grappig resultaat: een cupcake met overal roze vlekjes. De marshmallows waren namelijk helemaal gesmolten tot suiker. Omdat ze superlekker waren, waren ze al op voor ik er een foto van kon maken!

Pannenkoeken

American Pancakes zijn lekker als ontbijt, maar ook als lunch! Nodig je BFF uit en bak samen deze dikke pannenkoeken. Je kan het maken volgens een recept of met een speciale mix. Zelf bakken wij deze pannenkoeken in een pannenkoekenpan (ook handig voor eieren bakken) en doen het beslag in een ei bakring. Dan krijg je echt fluffy, ronde pannenkoeken. Strooi er lekker veel poedersuiker overheen en maak het helemaal af met mini marshmallows in hartjesvorm bovenop.

Choco pretzel

Pretzels zijn een lekkere snack! De lekkere combi van pretzel en choco kennen we al van een vakantie in Oostenrijk. Dat een pretzel een hartjesvorm heeft, was me nog niet echt opgevallen om eerlijk te zijn. Dus toen ik deze Valentijns pretzels van Wilton zag, wilde ik die uit proberen. De gaten van de pretzel vul je voorzichtig met gesmolten chocolade. Het beste gaat dat met een (decoratie) knijpfles of spuit. Als de chocolade gekoeld is in de vriezer, wordt deze hard. Met decoratiestift kan je op de hard geworden chocolade een hartje tekenen.

Chocolade snoephartjes

Omdat we nog best wat witte gesmolten chocolade over hadden, ging Evie er lekker mee kliederen. Nou ja kliederen, ze wilde creaties van Heel Holland Bakt namaken. Zo maakte ze rolletjes, maar ook hartjes. Op die chocohartjes legde ik een roze snoephartje. Daarna was het even geduld hebben om te zien of het gelukt was met de choco, want die moet harden in de koelkast of vriezer. Evie blij dat de chocoladerolletjes waren gelukt en ik blij met de hartjes. Zien er best leuk uit toch?

Love you to the moon and back

Een heel toepasselijke traktatie voor in de lockdown zonder je vrienden en vriendinnen op school te zien is deze traktatie:‘ik mis je tot de maan en terug’. Het is nu echt alles behalve leuk om weer zo lang niet naar school te mogen. Hoe je deze traktatie maakt, lees je in mijn corona traktatie blog.

Marshmallows op een stokje

Vorig jaar maakten Evie en een vriendinnetje marshmallows op een stokje. Hoe ze deze maakten, kan je lezen in mijn marshmallow blog. Je kan variëren met de kleur van de gesmolten chocolade, kleur van de marshmallows en de decoratie. Je kan dus lekker creatief aan de slag.

Spekje in cupcakevormpje

Marshmallows en chocolade, dat is een superlekkere combinatie! Dit mini taartje is niet alleen lekker met die combi, maar ook leuk om te zien. Vooral als je elk spekje in een apart vormpje zet. Dat is meteen een uitdeelfeestje!

Wafels

Deze hartjeswafels blijven populair! En zo fijn, je maakt het gewoon van kant en klaar wafelmix in een hartjeswafelijzer. Al superlekker met ‘gewoon’ poedersuiker. Maar je kan ze natuurlijk ook even dippen in gesmolten chocolade en bestrooien met discodip.98 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven