top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Verras een jarige op zijn Corona verjaardag, maak er een feestje van!

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Jarig zijn in corona crisis tijd is echt niet leuk voor de jarige. Al helemaal niet voor kinderen. Die kijken immers al dagen of zelfs weken uit naar hun kinderfeestje! Probeer de jarige daarom toch een feestgevoel te laten hebben. Verras ze met iets leuks. Hoeft geen groot cadeau te zijn, maar gewoon even laten zien dat je aan ze denkt.

verrassing kind corona verjaardag kinderfeestje jarig

Bezorg iets lekkers

Afgelopen zaterdag bakten mijn dochtertjes mini taartjes voor hun BFF’s die vlakbij wonen. Die taartjes deden ze in een vrolijk versierd doosje met een minislinger en een lief briefje erbij. Dat was niet voor een verjaardag, maar voor vriendinnendag. Maar toch, een leuk idee om ook op een verjaardag te doen. Een verjaardag zonder taart is namelijk echt saai!


Stoepkrijten

Is er een stoep bij de jarige voor de deur of raam? Maak dan een vrolijke tekening met stoepkrijt. Ballonnen, taart, het cijfer van de leeftijd, een regenboog, iets waar de jarige blij van wordt. Neem niet meteen de hele stoep in beslag, want dan is er ook nog kleur plek voor anderen. Is de tekening klaar, bel dan aan, zeg dat de jarige naar buiten kijkt en zing ‘m meteen feestelijk toe. Hoe valser, hoe beter natuurlijk!

verrassing kind corona verjaardag kinderfeestje jarig stoepkrijt

Ballonnen

Maak een feestdoos met spullen die echt niet mogen ontbreken op een verjaardag. Blaas bijvoorbeeld een lading ballon op en doe die in een doos met een strik om. De jarige kan die dan ophangen, maar ook samen met zijn gezin veel leuke spelletjes mee doen. Van ballonvoetbal tot knalwedstrijdje.

verrassing kind corona verjaardag kinderfeestje jarig ballonnen

Doecadeau feestpakket

Een ‘doe-cadeautje’ is een pakketje wat je zelf samenstelt voor de jarige waar ze iets mee kunnen doen. Nog steeds erg populair is een slijmpakket. Doe scheerschuim, glitters, baking soda, kleurstof, lenzenvloeistof en lijm in een leuk doosje en je hebt een pakket waar de jarige uren lang lol van heeft. Of maak een taartpakket van bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en maïzena om een taart van biscuitdeeg te maken. Om het helemaal feestelijk te maken doe je er nog glazuur of chocolade om te smelten en strooisel of kaarsjes bij. Ook leuk is een knutsel-, bouw- of tekenpakket.

verrassing kind corona verjaardag kinderfeestje jarig slijm maken

Cadeautje in grabbelton

Jarige kinderen en cadeautjes, dat hoort gewoon bij elkaar! Je kan online een cadeautje bestellen en laten bezorgen. Maar leuker is om zelf het cadeautje eerst nog leuk te verpakken. Leuke inpakideeën kan je vinden in een eerder blog van mij. Maar wat nu wel leuk is, is het cadeautje in een grabbelton doen! Natuurlijk mogen een paar fopcadeautjes daarin niet ontbreken!


Met z’n allen zingen

Spreek met een aantal ouders uit de vriendengroep af om de kinderen samen met de jarige te laten videobellen. En dan natuurlijk meteen met z’n allen beginnen met superhard ‘lang zal ze leven’ te zingen als de jarige in de belgroep komt. Je kan dit doen via bijvoorbeeld Whatsapp, FaceTime of Skype. Veel kinderen kunnen dit waarschijnlijk (inmiddels) zelf al. Mijn dochtertjes hebben vorige week namelijk al veel op deze manier gebeld om huiswerk te bespreken (en veel bij te kletsen natuurlijk). Lukt dit niet, dan is een grappig of vrolijk filmpje opnemen en sturen natuurlijk ook superleuk.

verrassing kind corona verjaardag kinderfeestje jarig kaart

Old School verjaardagspost

Stuur weer ’s ouderwets een kaartje naar de jarige. Heb je kids in huis, laat hun dan zelf een kaart maken. Combineer het met een wandelingetje naar het huis van de jarige of naar de brievenbus. Dan hebben ze meteen een leuke activiteit. Houden je kinderen niet van knutselen, stuur dan een leuke kaart. Bij kaartje2go kan je je eerste verjaardagskaart gratis versturen. Alleen de postzegel moet je betalen.


Hoe je het ook doet, laat de jarige weten dat je zijn of haar verjaardag echt niet vergeten bent. Bezorg de jarige een leuk momentje op die dag!

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page