top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Safaritaart: cakerol met giraf print voor bij het safarifeest

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022


“Gaan we een keer zo’n cake met dierenprint bakken?” Zo’n cake had mijn jongste dus op Pinterest gezien. Ziet er best spectaculair uit. En daarom leek het me dan ook iets te ingewikkeld voor ons als hobby bakkers. Maar ja, je moet wat in Coronatijd, dus besloten we het gewoon te proberen. Blijkt dus best goed te doen te zijn deze jungletaart. Nou ja, rol dus eigenlijk, Maar met die lekkere vulling lijkt het wel een taart. Perfecte taart voor bij het safarifeestje!

Safaritaart: cakerol giraf safarifeest

Ingrediënten cakerol

· 4 eieren

· 120 gram fijne suiker

· 100 gram bloem

· 25 gram maïzena

· zakje vanillesuiker

· cacao


Ingrediënten Zwitserse room

· water

· zakje mix voor banketbakkersroom

· 240 ml ongeklopte slagroom

· 36 gram fijne suiker

Safaritaart bakken: cakerol giraf safarifeest

Cakerol bakken

Verwarm de oven voor op 180˚. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en mix deze in ongeveer tien minuten tot een luchtig mengsel. Meng daarna de maïzena en bloem er met een houten lepel of spatel doorheen. Gewoon rustig, want anders zakt het luchtige beslag in!

Safaritaart: cakerol giraf safarifeest bakken patroon

Vul een spuitzak met een beetje beslag. Spuit dat in giraffen patroon, een soort van scheve vierkantjes, op een met bakpapier bedekt bakblik. Gelukt? Bakheel kort, maximaal twee minuten, dit giraffen patroon in de oven. Meng ondertussen een paar eetlepels cacoapoeder door het overgebleven beslag. Net zo veel tot je het girafkleur genoeg vindt.

Safaritaart: cakerol giraf safarifeest jungle

Is het giraffenpatroon van wit beslag klaar in de oven? Haal de bakplaat er dan uit en zet ‘m neer op een stevige ondergrond. Zo kan je makkelijk al het bruine beslag over het patroon heen gieten. Probeer het tijdens het gieten het beslag al zoveel mogelijk te verdelen over de bakplaat. Dat hoef je niet veel uit te smeren en blijft het patroon goed liggen. Bak de plaatcake in ongeveer 20 minuten in de oven.

Safaritaart: cakerol giraf safarifeest taart bakken

Zwitserse room

Een extra lekkere vulling wilde ze er in. Ze besloot da het de Zwitserse room moest worden. Die maakten we twee jaar geleden op de Red Hed Days workshop van Cas Wolters (de roodharige bakker van HHB). Gelukkig kregen we toen het recept mee, zodat we de room nu weer kunnen maken. Maak gele room van de mix en water. In een andere kom maak je lobbige slagroom van de slagroom met het suiker goed te kloppen. Spatel de slagroom voorzichtig door de gele room tot een luchtige mix. Zet het in de koelkast tot de cake gaar en afgekoeld is.

Safaritaart: cakerol giraf safarifeest zwitserse room

Rollen

Is de cake gaar? Laat deze dan afkoelen nadat je ‘m van de bakplaat en het bakpapier heb afgehaald. Anders bestaat de kans dat het patroon aan het papier blijft plakken. Dat zou zonde zijn!


Pas als de cake is afgekoeld, kan je de room er lekker dik opsmeren. Op de egale kant dus. Hoe je de uitsmeert hangt af van hoe je wilt rollen. Wij maakten er een grote dikke goed gevulde rol van. Dus een dikke strook room net iets naast het midden om vervolgens de kale flappen cake er om heen te buigen. Daarna dus omdraaien, zodat de opening niet meer te zien is. Maar je kan er ook een echte rolcake van maken. Dan smeer je de hele cake vol en rol je ‘m voorzichtig op. Niet te snel, anders kan de cake barsten.

Safaritaart: cakerol giraf safarifeest kinderfeestje

Tips

· Je kan van de cake echt een feesttaart maken door er een slingertje op te zetten en jungledieren er op of naast. Dan is het echt een verjaardagstaart!

· Je kan deze cake voor veel van mijn kinderfeest thema’s maken! Voor het superheldenfeest kan je ‘bijvoorbeeld het beslag met blauwe en rode voedingsmiddelenkleurstof mengen voor een spiderman masker of captain America ster. Of regenboogkleuren voor het unicornfeestje.

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page